نماينده مردم بهاروكبودرآهنگ در خانه ملت، توجه به ديدگاههاي مقام معظم رهبري را يكي از بحثهاي محوري در برنامهي پنجم توسعه به ويژه در مسالهي شاخصهاي فرهنگي دانست و گفت: تدوين سند الگوي ايراني _ اسلامي پيشرفت كار سختي نبوده و امري شدني است.
عيسي جعفري در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اگر به تاريخ برنامهريزي در كشورهاي مختلف نگاه كنيم، مشاهده خواهيم كرد انواع و اقسام برنامهريزيها در كشورهاي مختلف بسته شده و بعد از گذشت دوراني، به دليل اينكه اشكالات و ايراداتي در آنها وجود داشته، كنار گذاشته شدهاند.
وي با بيان اين كه آخرين بحثي كه دنيا به آن رسيده، اين است كه بايد به سمت برنامهريزي راهبردي بروند، افزود: اشارهاي كه مقام معظم رهبري اخيرا داشتند در اصل نشان ميدهد، ايشان هم به اوضاع و احوال برنامهريزيهاي مختلف به خوبي واقف بوده و هم ميدانند اگر قرار باشد در كشور حرفي براي گفتن داشته باشيم و بخواهيم انتظارات جامعهي اسلامي و ايراني خود را محقق كنيم، بايد برنامهريزي راهبردي، آن هم با پشتوانهي فرهنگ غني اسلامي و ايراني داشته باشيم.
جعفري با تاكيد بر وجود چنين پشتوانهاي در كشور، گفت: عمده پشتوانهي برنامهريزي هم بحث مديريتهاست. مديران توانمندي در جامعه خود داريم كه ميطلبد به نحوي از ديدگاه و نظرات آنها هم در بحث برنامهريزي و هم در اجرا استفاده كنيم. از طرف ديگر الگوي مورد نظر مقام معظم رهبري هم بايد روي كاغذ نيز پياده شود.
وي اظهار كرد: بايد به اين سمت برويم كه اين مساله مهم را بر روي كاغذ آورده و مدون كنيم و بخشهاي مختلف آن هم مورد تببين قرار گيرد.
اين نماينده مجلس با اشاره به وضعيت خاص كشور ايران و عدم سنخيت آن با ساير كشورها در راستاي كپيكردن برنامههاي آنها براي ايران، افزود: بايد برنامهاي تدوين كنيم كه از درون نظام جمهوري اسلامي بيرون آمده باشد. مقام معظم رهبري هم در نشست انديشههاي راهبردي هم به اين مساله اشاره داشتند.
وي مشكل حال حاضر كشور را در اين دانست كه برنامهاي مدون و جامع كه بتواند همه بخشها را با توجه به روحيات، فرهنگ و نقاط مختلف كشور در بر بگيرد وبه عنوان چهار فصل به حساب آورد، وجود ندارد.
جعفري با ابراز اين عقيده كه برنامهاي كه تدوين ميشود ميتواند در دنيا در نوع خود منحصر به فرد باشد، گفت: تنها برنامهاي هم كه ميتواند ما را نجات داده و به پلههاي بالا برساند، بحث استفاده از فرهنگ اسلامي و ايراني است.
اين نمايندهي اصولگراي مجلس تاكيد كرد: بايد در اين راستا معاونت نظارت و راهبردي رياست جمهوري، كه بخش عمدهي برنامهريزي كشور را برعهده دارد، با كارشناسان بنشينند و برنامههاي حال حاضر را بازنگري كرده و ببينند وضع موجود به چه نحو است و كدام بخش از برنامههاي موجود با فرهنگ اسلامي _ ايراني ما همخواني دارد و در صدد تقويت آن برآيند و از سوي ديگر كدام قسمتها همخواني نداشته، بلكه ممكن است ما را در رسيدن به هدف كند نمايد را حذف كنند.
جعفري ادامه داد: يقينا موارد زيادي هم وجود دارد كه در برنامههاي موجود ما نيست كه بايد آنها را نيز اضافه كنند و در نهايت به عنوان يك سند كلي تدوين شود و اگر به تاييد مجلس هم نياز داشت آن را به مجلس بفرستند و در غير اين صورت جمعبندي شده و خدمت مقام معظم رهبري فرستاده و بعد از تاييد ايشان ابلاغ كنند.
به نظر وي، زمينه و فضاي خوبي وجود دارد و اين آمادگي در كشور در اين زمينه وجود دارد، يعني هركسي كه دلسوز اين نظام و انقلاب است ميداند كه بايد حركت جدي از خود نشان داده و شتاب بالايي را در توسعهي كشور از خود نشان دهد. طبيعي است كه اين شتاب و حركت سريع نياز به برنامهي دارد.
وي با اشاره به جوابگو نبودن برنامههاي گذشته، تصريح كرد: برخي از اين برنامهها حتي غير از اينكه ما را گرفتار روزمرگي كند، هيچ نتيجه و عايدي نداشته است؛ لذا معاون نظارت و راهبردي رياست جمهوري و مركز راهبردي كه قرار است دراين راستا تشكيل شود، بايد با هم بنشينند و اين سند را تدوين كنند ومطمئن باشند اين كارشدني است و كار سخت و شاقي هم نخواهد بود.
انتهاي پيام
نظرات