/الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت/ آصفي: دستاندركاران بايد تحمل مردم در مقابل شرارتها را بالا ببرند
با حضور نخبگان و اساتيد كشور، نخستين نشست «انديشههاي راهبردي» حول موضوع «الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت» در محضر آيتالله خامنهاي برگزار شد. در اين نشست اساتيد و صاحبنظران در اين حوزه، به بيان نظرات خود پرداختند. آيتالله آصفي از جمله محققين و اساتيدي بود كه در قسمت بحث آزاد نشست شركت كرده و ديدگاهها و نظرات خود را ارائه كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن اين نظرات كه پايگاه اطلاعرساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتالله خامنهاي آن را با عنوان «توسعه تكليف است يا نتيجه؟» منتشر كرده است به شرح زير است:
يكي از زيباييهاي انقلاب ما همين است كه رهبر بزرگوار انقلاب، ولي امر مسلمين را در ميان نخبگان ميبينيم كه به حرف مردم از زبان نخبگان مردم و براي گشودن گرههاي زندگاني مردم توجه ميكنند.
من چند نكته را در فرصت كوتاهي كه به من داده شده است بيان ميكنم:
آيا توسعه غايت است، تكليف است يا نتيجه؟
اين يكي از مسائل ارزشي اسلام است و دو راهي است كه به همديگر هم نميرسند؛ نه راه اول به راه دوم ميرسد و نه راه دوم به راه اول. آنچه ما از قرآن ميفهميم اين است كه توسعه «نتيجه» است: «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى؟ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيهِم بَرَكاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ»*
نبايد به دنبال توسعهي غربي بود
مردم ما نبايد توقع داشته باشند كه ما در عمر سي و اندي سالي كه از انقلاب ميگذرد، بتوانيم اولاً تمدن و توسعهاي نظير توسعهي غرب داشته باشيم و يا در مدت كوتاهي به آن توسعه برسيم. نه آن توسعه به درد ما ميخورد كه براي خود غربيها مصيبتها و تناقضهاي فراواني ايجاد كرده است كه در آن ميسوزند و نه آن راه طولاني را كه غرب - تقريباً 250 سال، يعني از قرن هجدهم تا امروز- طي كردند، ما نبايد در مدت سي و اندي سال عمر انقلاب بتوانيم به آن نتيجه يا نتايج مشابهي برسيم.
مردم ما بايد برعكسِ اين را توقع داشته باشند. ما در آيندهي انقلاب مواجه با شرارتهاي دروني و بيروني فراواني خواهيم بود، با تنگناهاي زيادي مواجه ميشويم، با گرفتاريهاي زياد و فراواني مواجه ميشويم كه مردم بايد تحمل و تاب و توان و صبر خودشان را بالا ببرند. كساني كه دستاندركار فرهنگ در حوزه و دانشگاه هستند، بايد سعي كنند كه تاب و توان و تحمل و صبر مردم را و مقاومت مردم را در مقابل شرارتها و فتنهانگيزيهاي دروني و بروني بالا ببرند. تلاش مردم را بايد بالا ببرند.
وضعيت دانشگاههاي شرقي
اين يك مسألهي تأسفآوري است كه از عمر حضور نظام جديد دانشگاهي در شرق اسلامي، -من در تمام جهان اسلام ميبينم نه فقط ايران- تقريباً يكصد و پنجاه سال ميگذرد اما هنوز ما نتوانستيم رابطهي دانشگاههاي خودمان را در كل جهان اسلامي با دانشگاههاي غرب دوسويه كنيم؛ يعني تعامل و داد و ستد داشته باشند. اين مشكلي است كه بايد براي آن در سطح دانشگاهي يك كار اساسي و بنيادي كرد. امروز توسعه يعني علم و قدرت. اگر ما نتوانيم سطح دانشگاهها را بالا ببريم تا به سطح دانشگاههاي غربي برسد، نميتوانيم به آن حد از توسعه دست يابيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات