• جمعه / ۱۲ آذر ۱۳۸۹ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8909-07054
  • خبرنگار : 71070

معاون وزير بهداشت: كميته‌ تخصصي بررسي آثار آلودگي هوا بر سلامت تشكيل شد احتمال تعطيلي در هفته آينده، بستگي به وضعيت آلاينده‌ها دارد

معاون وزير بهداشت: 
كميته‌ تخصصي بررسي آثار آلودگي هوا بر سلامت تشكيل شد 
احتمال تعطيلي در هفته آينده، بستگي به وضعيت آلاينده‌ها دارد

معاون بهداشتي وزير بهداشت با توصيه به گروههاي پرخطر براي پرهيز از قرار گرفتن در هواي آلوده ، با بيان اينكه تعطيلي‌هاي اخير اقدام بسيار درستي بود كه اگر انجام نمي‌شد با معضلات بيشتري مواجه مي‌شديم، در عين حال گفت:‌ احتمال تعطيلي در هفته آينده به دليل آلودگي هوا بستگي به وضعيت آلاينده‌ها دارد. اگر لازم باشد پيشنهادهاي لازم را ارائه خواهم داد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر عليرضا مصداقي‌نيا در نشست كميته‌ پيگيري آلودگي هواي تهران با اشاره به تجربه‌ دنيا در بحث آلودگي هوا، گفت: تا دهه‌ 1970 شهرهاي زيادي در دنيا با بحث آلودگي هوا مواجه بوده‌اند و اتفاقات مهمي از نظر سلامتي براي مردم حادث شد. اين موضوع مرگ و مير زيادي را در دنيا سبب شد. براين اساس راهكارهاي كنترل آلودگي هوا در دنيا مورد توجه قرار گرفت.

وي هواي سالم را از شاخص‌هاي مهم بهداشت و سلامتي عنوان كرد وگفت: در بسياري از كشورهاي دنيا قوانيني به نام قانون هواي پاك، آب سالم و مواردي از اين قبيل مطرح است. در ايران نيز طرح‌هاي مهمي در اين زمينه از سال‌هاي گذشته مطرح شده است از جمله آنكه وزارت بهداشت به صورت مشخص مرجع بررسي اثر آلودگي هوا بر سلامت مردم است.

مصداقي‌نيا افزود: آلودگي هوا دو اثر مهم و خسارت‌بار به دنبال دارد؛ ابتدا اثر بر سلامت انسانهاست كه موردي شناخته شده است و آثار آن شفاف است و اثرديگر مباحث اقتصادي ناشي از آلودگي هواست كه در ايران كمتر به اين نكته اشاره مي‌شود.

وي افزود: وزارت بهداشت اخيرا به دليل افزايش غلظت آلاينده‌هاي هوايي كميته‌ي تخصصي بررسي آثار آلودگي هوا بر سلامت انسان را تشكيل داده است. از وظايف اين كميته آن است كه مرتبا گزارشهاي تخصصي را به وزير ارائه داده و وزير نيز در صورت نياز گزارش مربوطه رادر اختيار رياست جمهوري قرار مي‌دهد.

وي در رابطه با وضعيت كيفيت هواي تهران نيز گفت: معمولا هواي يك شهر از لحاظ شاخص كيفيت به درجات خوب، متوسط، ناسالم براي گروه‌هاي حساس،‌ ناسالم براي عموم جامعه، خيلي ناسالم وخطرناك درجه‌بندي مي‌شود. همچنين فاكتورهايي مانند گاز CO، مواد معلق، ازون و ... به عنوان فاكتورهاي موثر بر شاخص آلودگي هوا مطرح هستند. بر اين اساس وضعيت فعلي هواي تهران در شرايط خيلي ناسالم قرار دارد.

مصداقي‌نيا ادامه داد: علت قرار گرفتن هواي تهران در شرايط فعلي به دو پديده باز مي‌گردد. ابتدا پديده‌هاي انساني مانند استفاده زياد از اتومبيل‌هاي شخصي، استفاده زياد از سوخت در منازل و صنايع و ... ، ديگري مربوط به پديده‌ها طبيعي است متاسفانه در برخي از شهرهاي بزرگ و از جمله تهران هر دوي اين پديده‌ها مطرح هستند.

وي با تاكيد بر آنكه كنترل آلاينده‌هاي هوايي نيازمند همكاري جدي مردم است گفت: از آنجا كه امكان تبادل هوايي در تهران به دليل وجود كوه‌ها و پستي بلندي‌هايي در اطراف شهر وجود ندارد، لازم است مردم كمتر از وسايل نقليه شخصي استفاده كنند. همچنين مبتلايان به بيماري‌هاي تنفسي، قلبي، ‌افراد داراي سن بالا و ... كمتر از منزل خارج شوند. اصلاح سوخت از لحاظ گوگرد نيز لازم است همچنين بايد وسايل حمل و نقل عمومي توسعه يابد. انتظار آن است تا اواسط هفته آينده با پديده اينورژن در هواي تهران مواجه باشيم. بنابراين از مردم درخواست مي‌كنيم كه موارد لازم را رعايت كنند.

معاون وزير بهداشت در رابطه با تاثير تعطيلي‌هاي اعمال شده در كاهش آلودگي هواي تهران گفت: عامل اصلي آلودگي هوا وسايل نقليه هستند طبيعتا زماني كه مردم از اين وسايل كمتر استفاده كنند آلودگي هوا نيز كاهش مي‌يابد. تعطيلي‌هاي انجام شده اقدام بسيار درستي بود كه اگر انجام نمي‌شد با معضلات بيشتري مواجه مي‌شديم. كاهش جمعيت تهران نيز از ديگر راهكارهاي كاهش آلودگي هواي تهران است. احتمال تعطيلي در هفته آينده به دليل آلودگي هوا بستگي به وضعيت آلاينده‌ها دارد اگر لازم باشد پيشنهادهاي لازم را ارائه خواهم داد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha