رييس سازمان صداوسيما گفت: «چهرههاي ماندگار» چراغهاي راهنما و مشعلهاي فروزان براي هدايت جامعه هستند.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيدعزتالله ضرغامي در هشتمين همايش «چهرههاي ماندگار» كه در تالار همايشهاي صداوسيما برگزار شد در ابتدا ضمن تشكر از بزرگان، اعضا و روساي فرهنگستانهاي علمي، هيات داوران و همچنين «چهرههاي ماندگار»، اظهار كرد: اين چهرههاي ارزشمند، هويت ملي و شناسنامهي ملي كشور ما هستند. ملتي كه قدر بزرگان و نيروي انساني خود را نداند، محكوم به خشكيدن است.
وي افزود: در جامعهاي كه بزرگان علمي و فرهنگي آن در انزوا باشند و قدر نبينند، اين جامعه رابطهاش با جامعهي ايدهآل كه دانايي بر آن حاكم باشد، قطع ميشود و از قافلهي علم و فرهنگ و هنر عقب ميافتاد.
ضرغامي با اشاره به بيانات حضرت علي(ع) «بأرض عالمها مُلجم و جاهلها مُکرم»، عنوان كرد: زماني كه رسول خدا (ص) مبعوث شد بر دهان دانشمندان لجام زده بودند و جاهلان مورد تكريم قرار ميگرفتند، در چنين شرايطي بود كه اسلام ظهور كرد و چنان تحولي در جامعهي بشريت به وجود آورد كه از آن مردم، يك جامعهي دانش بنياد، مبني بر علم حقيقي فراهم آمد.
رييس سازمان صداوسيما خاطرنشان كرد: در طول اين چند قرن، هزاران دانشمند به دادوستد علمي مشغول بودند و در اين ايام، طلاييترين عصر شكوفايي علم و فرهنگ را مشاهده ميكنيم كه همه به بركت اسلام و آموزههاي مكتب قرآن است.
عزتالله ضرغامي در ادامهي سخنان خود بيان كرد: «چهرههاي ماندگار» چراغهاي راهنما و مشعلهاي فروزان براي هدايت جامعه هستند و از نظر ما با اين نگاه مديران كشور به دنبال رهنمود دادن و هدايت براي اين جريانهاي علمي هيچگونه مسؤوليتي ندارند و در واقع خودشان را دراين جايگاه نميبينند.
وي ادامه داد: بلكه مديران كشور بايد نهايت تلاششان را به خرج دهند تا بتوانند سازوكارهاي اجرايي و عملي براي تحقق آرا، نظرات و رهنمودهاي جامعهي نخبه كشور و «چهرههاي ماندگار» باشند؛ با اين رويكرد رابطهي خوبي بين مسؤولان و چهرههاي ماندگار برقرار ميشود.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: جديترين مسؤوليتي كه مديران فرهنگي با اين رويكرد برعهده دارند، ايجاد همگرايي، انسجام و تعادل بين مجموعهي نخبگان و فرهيخگان كشور است.
ضرغامي همچنين در ادامهي سخنانش ضمن اداي دين به رشتهي تحصيلي خود عنوان كرد: ايجاد ترسيم صحيح خط رگرسيون بين نقطههاي مختلفي كه در صحنه وجود دارند، خاصيتاش اين است كه مجموع فواصل همه نقاط از اين خط به حداقل برسد و معناي ديگر مينيمم بودن فاصلهي آن است كه اين خط مجموعا از هر خط ديگري به نقاط نزديكتر است.
وي با بيان اين كه «در فضاي جامعهشناسي و علمي و فرهنگي نميخواهد قوانين رياضي را مطرح كند»ادامه داد: در يك جامعه اين نقاط محركاند و هم تعامل دارند و اگر احساس كنند خطي به عدالت كشيده شده و اين خط مسؤوليت همگرايي و انسجام را در جامعهي نخبه دارد، آن هنگام اين نقاط دلگرم ميشوند و خودشان را به آن چه كه در جامعه ميگذرد، نزديكتر ميكنند.
وي افزود: هرچه خود را نزديكتر كنند، اين خط قويتر و محكمتر ميشود و برخورداري از قابليتهاي علمي و فرهنگي به اهداف خودش نائل ميشود؛ اين فضا امروز از هر زمان ديگري بهتر در كشور انجام شده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، عزتالله ضرغامي در ادامه با اشاره به انقلاب اسلامي اظهار كرد: روزي كه امام (ره) آمد، جملهي «ما ميتوانيم» را براي ما تفسير كرد و امروز در جامعه ميبينيم كه در چه ابعاد وسيعي اين مساله توانسته است به باور عمومي تبديل و در جامعه محقق شود.
وي همچنين ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامي گفتمان علمي كشور را سامان دادند و در كنار آن جنبش نرمافزاري، ايجاد كرسيهاي نظريهپردازان و حاكميت آزادانديشي را در جامعه مطرح كردند.
ضرغامي خاطرنشان كرد: شايد حركتي كه امروز بتوانيم مطرح كنيم، تدوين نقشهي جامع علمي و فناوري كشور است كه از ماهها قبل با حضور بسياري از متخصصان، اساتيد و دانشگاهيان آغاز شده است و در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته است.
رييس سازمان صداوسيما با بيان اينكه امروز، نگاه رهبر معظم انقلاب پرهيز از نگاه ويتريني و تشريفاتي به مقولهي علم و فناوريهاي علمي و فرهنگي است، اظهار كرد: توليد علم از جمله اولويتهاي جامعهي اسلامي است؛ نتيجهگيري نهايي كه ايشان در آخرين فرمايشات خود كردند، در واقع تكميل زنجيرهي ارزشمندي كه از توليد علم، تبديل به فناوري و عرضه به بازار و تجاريسازي شده است و اين سه در كنار هم حلقهاي را تشكيل ميدهند كه بدون هريك از اين بخشها اين زنجيره ناقص ميماند.
او عنوان كرد: ما در بخش اول پيشرفتهاي بسيار ارزشمندي داشتيم، در بخش دوم به مراتب كمتر و در بخش آخر به هيچ وجه دستاوردهاي ما قابل مقايسه با بخش اول نيست.
به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس سازمان صداوسيما از هيات داوران و ستاد برگزاري همايش هفت «چهرههاي ماندگار» درخواست كرد كه براي سال آينده جايزهي ويژه براي مديران سرآمد كشور كه در ارتباط با تكميل اين زنجيره، تلاش ميكنند، در نظر بگيرند.
عزتالله ضرغامي در پايان ضمن تشكر مجدد از «چهرههاي ماندگار» بيان كرد: «چهرههاي ماندگار» خانهي مستحكم و ريشهي اين ملت هستند؛ انشاالله بتوانيم اين بناي مستحكم را ايجاد كنيم تا آيندگان ما از بركات اين خانه مستحكم استفاده كنند.
انتهاي پيام
نظرات