نماينده ارامنه تهران و شمال كشور در مجلس شوراي اسلامي با تقدير از شخصيت علمي دكتر آلنوش طريان، مادر ستاره شناسي ايران اظهار داشت: حضور افرادي چون دكتر طريان، نمونه بارز اين مدعاست كه ارامنه در طول سفر پرافتخار تاريخ ايران زمين، نه رفيق نيمه راه بلكه، همواره از مسافران غيرتمند اين قافله بزرگ بودهاند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس گئورك وارطان نماينده ارامنه تهران و شمال كشور شب گذشته در مراسم بزرگداشت و جشن نودمين زادروز دكتر طريان، نخستين بانوي فيزيكدان و مادر ستارهشناسي ايران سخن ميگفت، اظهار كرد: خلقت و آفرينش كائنات و افلاك، همواره ذهن جستوجوگر انسان را به خود مشغول داشته است. اين كه چگونه هر روز در ساعتي مشخص خورشيد عالمتاب و زيبا به ما رخ مينماياند و باز چگونه و بر اساس چه حكمتي در وقتي معين، ماه با وزانت و متانت وصفناپذيري بر جاي خورشيد ميلمد و يا ستارگاني كه هر شب آسمان را نور باران ميكنند، از مكنوناتي است كه خداوند قادر و دانا، راز چگونگي آفرينش آن را ميداند و بس.
وي افزود: اينكه خداوند اساس اين تحول آسماني را كه هزاران قرن متمادي هر روز رخ ميدهد و آدميان را به نحوي شادمان و مسرور ميكند، بر چه پايهاي علمي استوار كرده، مورد توجه انسانهاي خاص بوده است.
نماينده ارامنه تهران و شمال كشور در مجلس در بخش ديگري از سخنانش گفت: تكرار هر روزه طلوع و غروب آفتاب و تلالو مهتابي كه سرمنشاء و الهام بخش بروز احساسات بسياري از آدميان بوده، باعث شده كه توجه انسانها، تنها به زيبايي و فوايد طبيعي آنان معطوف شود، اما هستند انسانهاي كاملي كه حمد و ثناي پروردگار را در پيشرفتهاي علمي خود جامه عمل پوشانيدهاند و همواره درصدد اين خير برآمدهاند تا در طول عمر گرانبها و پربار خود، نزديكي و شناخت هر چه بيشتر خالق را در اندوختن دانش و انتشار آن در بين تشنگام علم تعريف نمايند و بدينسان اين جامعه مضطرب و جنگ زده را به سواحل امن برسانند، انسانهاي كاملي كه تكامل خود را در افتادگي و خدمت به همنوعان يافتهاند. پس وظيفه ماست كه با اداي تشكر شايسته از اين مخلوقات خاص خداوندي، تشكر از پروردگار خالق را به جاي آوريم.
وي گفت: استاد گرانقدر دكتر آلينوش طريان از جمله معدود افرادي ميباشند كه در پي اين بينش و ديدگاه توانستند با دانشي كه كسب نمودهاند خود را به عالم خورشيد و ستارگان و افلاك نزديك كنند. گذشته از برخورداري از چنين ويژگي خاصي كه نصيب همه انسانها نميشود، تلاش اين بانوي بزرگوار و وارسته كه براي يافتن توضيحات علمي و لايتناهي بودن قدرت و حكمت خداوند سختيهاي فراواني را بر خود هموار ساخت، كافي است كه ايشان را از معدود افراد سعادتمندي بدانيم كه در كنار نزديكي و انس بيشتر با پديدههاي الهي، خدمات ارزندهاي به پيشرفت علم و پژوهش در كشور ارائه دادهاند.
وارطان اظهار داشت: تعداد بي شمار اساتيد در حوزه فيزيك، به ويژه فيزيك ستارگان كه دكتر طريان، خود باني تاسيس اين رشته در دانشگاه تهران بودهاند و تحقيقاتي كه ايشان در اين حوزه به عمل آوردهاند، گواه عمق عظمت روح و وسعت دانش اين بانوي انديشمند و جستجوگر ميباشد.
نماينده ارامنه تهران و شمال كشور در مجلس شوراي اسلامي خطاب به دكتر آليونش طريان خاطرنشان كرد: شما يكي از بزرگواراني هستيد كه ارامنه ايران به جامعه علمي كشور تقديم نموده و براي آن بر خود ميباليم. اينجانب از سوي خود و تمامي موكلينم دركشور از فعاليتهاي علمي شما تشكر نموده و از خداوند متعال خواستارم كه وجود شما را در پهنه علمي كشور همچنان حفظ كند.
وي يادآورشد: حضور بزرگواراني چون دكتر آلينوش طريان، نمونه بارز اين مدعاست كه ارامنه در طول سفر پرافتخار تاريخ ايران زمين، نه رفيق نيمه راه و بلكه، همواره از مسافران غيرتمند اين قافله بزرگ بودهاند. وجود بيش از سيصد شهيد، جانباز و آزاده ارمني دليلي بر اين مدعاست كه ما خود را ايرانياني همتراز با ديگر برادران و خواهران ايراني خود ميدانيم و براي جانفشاني در راه اهداف والاي كشورمان آمادهايم، همچنين وجود خيل عظيم صنعتگران و متخصصان مجرب ارمني دليلي بر اين مدعاست كه ما نيز براي پيشرفت و توسعه صنعتي ايران عزيزمان از هيچ كاري فروگذار نيستيم.
وجود اساتيد دانشگاهي دلسوز ارمني در كنار ديگر برادران و خواهران ايراني خود دليلي بر اين مدعاست كه ارامنه همواره در راه ائتلاي اهداف فرهنگي و آموزشي كشور داوطلب بودهاند.
وي در پايان با ابراز خرسندي از حضور در مجلس بزرگداشت و جشن نودمين سالروز تولد دكتر طريان كه نمودي از يكدلي و همبستگي اقوام مختلف ايراني است، اظهار كرد: به عنوان خادم كوچك ملت بزرگ ايران رد برابر انسانيت و دانش اين پزرگوار كه موجب شده تا اهل فن ايشان را مادر نجوم ايران بنامند، متواضعانه سر تعظيم فرود آورده و دست همه اساتيد و انديشمندان را مي بوسم.
آيين بزرگداشت مقام نخستين بانوي فيزيكدان ايران به بهانه نودمين سالگرد تولد وي، شامگاه گذشته (سه شنبه 18 آبان) با همكاري موسسه ترجمه و تحقيق هور و انجمن خيريه بانوان ارامنه تهران در باشگاه آرارات برگزار شد.
دكتر طريان كه هيچگاه ازدواج نكرده است، تمام اموال خود را وقف كرده و كتابهايش را نيز به كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران اهدا كرده است.
وي هم اكنون در آسايگاه سالمندان زندگي ميكند.
انتهاي پيام
نظرات