در ديدار مسؤولان بعثهي ايران و عراق تأكيد شد: حج محل نشان دادن اقتدار مسلمانان است
در ديدار مسؤول بعثهي کشور عراق با نمايندهي ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني، بر توسعهي هرچه بيشتر روابط و ضرورت تلاش براي وحدت هرچه بيشتر مسلمانان تأکيد شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به مدينهي منوره، حجتالاسلام والمسلمين سيدعلي قاضيعسکر در اين ديدار که در محل بعثهي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، اظهار كرد: حج محل نشان دادن اقتدار مسلمانان اعم از شيعه و سني است و ما هر دو کشور، حج را کانون وحدت اسلامي ميدانيم.
او با بيان اينکه استکبار با اصل اسلام مخالف است، گفت: فتنهها و جنايات اخير آمريکا در پاکستان، عراق، افغانستان و فلسطين نشان ميدهد كه فقط شيعه يا سني هدف اينها نيستند و بسياري از کساني که در اين جنايات به شهادت ميرسند، برادران و خواهران ما از هر دو مذهب شيعه و سني هستند. بنابراين ما بايد با فرقهگرايي مخالفت کنيم تا وحدت مسلمانان بهصورت عملي نمود پيدا کند.
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به بحران اقتصادي موجود کشورهاي غربي، ادامه داد: اگر کشورهاي اسلامي در فرصت حج به يک توافق عمومي براي گسترش مبادلات اقتصادي ميان خود دست پيدا کنند، ميتوانند از اين ناحيه يک ضربهي کاري به غرب وارد کنند.
وي با تأکيد بر ضرورت همدردي با مسلمانان مصيبتزدهي پاکستان و رسيدگي به مشکلات آنها، گفت: جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه اقدامات مناسبي انجام داده است و حجاج ايراني نيز کمکهاي خوبي در اين زمينه كردهاند که اين کمکها ادامه خواهد يافت.
حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسکر با اشاره به شعار جمهوري اسلامي ايران در مراسم حج امسال که «وحدت، بيداري و مسؤوليت اسلامي» است، بيان كرد: به همه توصيه کردهايم، بويژه در اين ايام مراقب گفتار و سخنانشان باشند تا مبادا کسي از اين سخنان در جهت تخريب اتحاد ميان مسلمين سوءاستفاده کند.
او گفت: دشمنان بهدنبال احياي جنگ صليبي هستند. بنابراين مسلماناني که در مناسک حج ابراهيمي شرکت ميکنند، بايد هوشياري و بيداري خودشان را بالا ببرند و اين بيداري را به ساير مسلمانان منتقل کنند.
نمايندهي ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني با اظهار نگراني از تأخير در تشکيل دولت جديد عراق، اظهار كرد: ما دعا ميکنيم، گروههاي عراقي هرچه سريعتر براي تشکيل دولت عراق به توافق برسند و دولت قانوني اين کشور شکل بگيرد تا شاهد مجد و عظمت روزافزون عراق باشيم.
او با اشاره به روابط تنگاتنگ و صميمانهي بعثههاي ايران و عراق، گفت: اميدواريم همکاري ما با شما براي ساير بعثههاي کشورهاي اسلامي نيز الگو باشد و انس و الفتي که ميان ما برقرار است، هر روز بيشتر و مستحکمتر شود.
قاضيعسکر انفجارهاي اخير عراق و شهادت جمع زيادي از مردم اين کشور را به مسؤولان بعثه و ملت عراق تسليت گفت و افزود: اميدوارم اين حوادث هرچه زودتر خاتمه يابد.
حجتالاسلام مولا ــ رييس بعثهي عراق ــ نيز حج را فرصتي ارزشمند براي وحدت ميان مسلمين دانست و گفت: وحدت البته به اين معنا نيست که مسلمانان اهل سنت را شيعه کنيم يا شيعيان را سني، بلکه وحدت مسلمانان يعني به يک هدف مشترک انديشيدن و و اتخاذ موضع واحد در اين زمينه.
او با اشاره به مشکلات بهوجود آمده بر سر تشکيل دولت جديد عراق، بيان كرد: ما از همهي طرفين درخواست کردهايم که نسبت به تشکيل يک دولت ائتلافي اقدام کنند.
حجتالاسلام مولا ادامه داد: مردم عراق، ملتي مقتدر و قدرتمند هستند و نميخواهند خارجيها و آمريکاييها براي آنها تعيين تکليف کنند. ما راهمان را تشخيص ميدهيم و دولتمان را انتخاب ميکنيم. ملت عراق امروز در يک امتحان بزرگ قرار گرفته است. شما ميبينيد که تروريستها شيعه و سني و حتا غيرمسلمان نميشناسند.
رييس بعثهي عراق افزود: انفجارهاي اخير در عراق درست زماني انجام شد که ما به تشکيل دولت ائتلافي نزديک ميشديم؛ ولي مردم عراق هوشيارند و درگير مبارزات قومي نميشوند. آنها نميتوانند در صفوف اين مردم تفرقه ايجاد کنند.
در اين ديدار، جمعي از شخصيتهاي عراقي از جمله عباس عيساوي، امام جمعه فلوجه، نمايندهي وزير اوقاف کردستان، خالد الملا، مسؤول جمعيت العلماي بصره و برخي نمايندگان مجلس عراق حضور داشتند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات