• شنبه / ۱۵ آبان ۱۳۸۹ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8908-08199
  • خبرنگار : 90069

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي در يك آشپزي سالم

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي در يك آشپزي سالم

شايد شما هم هميشه به دنبال دستورالعمل‌ها و بايدها و نبايدهايي بوده‌ايد تا الگوي سالمي براي زندگي داشته باشيد، مثلا از خوردن غذاهاي ناسالم و سرخ كرده پرهيز كنيد، مراقب تغذيه‌تان باشيد و خوب ورزش كنيد.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا، اما هميشه به خاطر داشته باشيد كه نكته‌هاي بسيار كوچك مي‌توانند تاثيرات بزرگي داشته باشند. واقعيت اين است كه غذاها در برخي از شيوه‌هاي طبخ با مواد شيميايي بمباران مي‌شوند و ممكن است ناخواسته با چند اشتباه كوچك درست همان چيزي را كه از آن قصد پرهيز داشتيد، درست كنيد، اما راه‌حل‌ اين است كه اطلاع پيدا كنيد و آگاه باشيد.

در اين مقاله كه در سايت اينترنتي ماي هلت ديلي نيوز منتشر شده، چند نكته ساده اما مهم در رژيم غذايي ارائه شده كه شما را از انجام اين خطاهاي تهديد كننده و بيماري‌زا مصون مي‌سازد.

به گزارش ايسنا، نكته اول اين است كه چگونه در آشپزخانه از نمك استفاده كنيد. نمك معمولي آشپزخانه كه از سوپرماركت خريداري مي‌كنيد، سفيد شده و تمام املاح آن تصفيه شده است. اين نمك تصفيه شده يا يددار همچنين حاوي افزودني‌هايي مثل سيليكات آلومينيوم، قند دكستروز، مواد سفيد كننده و مواد شيميايي است. نمك براي بدن حياتي است، اما اين كه چه نوعي را انتخاب كنيد هم بسيار مهم است اما راه‌حل‌ چيست؟ توصيه مي‌شود در اين مورد از بلورهاي تصفيه نشده نمك سنگ استفاده كنيد. نمك سنگ حاوي 84 نوع از 92 املاح ضروري است و همچنين حاوي كلسيم و منيزيم است كه با بدن هماهنگ و سازگار است.

نكته دوم اين است كه از مصرف چاي كيسه‌اي يا به اصطلاح «تي بگ» پرهيز كنيد و به جاي آن به چاي سبز يا چاي گياهي روي آوريد كه گزينه‌اي مناسب‌تر است. چاي كيسه‌اي در واقع تمام تاثيرات مفيد چاي را از بين مي‌برد. تي بگ‌ها با استفاده از تركيبي موسوم به «اپي كلروهيدرين» توليد مي‌شوند كه در توليد حشره‌كش‌ها و پلاستيك‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين كيسه‌هاي اين نوع چاي رنگ زدايي مي‌شوند تا سفيد شده و لبه‌هاي آن‌ها هم با استفاده از مواد شيميايي حرارت ديده و بسته بندي مي‌شود. ما قطره قطره اين مواد شيميايي را وارد بدن مي‌كنيم و با جذب آن‌ها سيستم‌ ايمني بدنمان ضعيف‌تر مي‌شود. راه‌حل‌ اين مشكل هم استفاده از برگ‌هاي طبيعي چاي است.

توصيه مهم سوم برچسب روي مواد غذايي است. اگر مطالب روي برچسبي را درك نمي‌كنيد يا نمي‌توانيد بخوانيد از خريدن آن خودداري كنيد. ابتدا تاريخ انقضاء را مطالعه كنيد، هر محصولي كه تاريخ مصرف زياد مثلا دو تا سه سال دارد، نامطلوب است.هنگام خريدن روغن هم مواد شيميايي آن را حتما كنترل كنيد. راه‌حل‌ اين است كه از خريد محصولات حاوي نيترات، نيتريت، دي اكسيد سولفور، بنزوآت سديم، رنگ دهنده‌ها، BHT ، BHA ، MSG و آرد سفيد يا تصفيه شده خودداري كنيد. همچنين از تهيه فرآورده‌هاي حاوي جايگزين‌هاي قند شامل ساخارين و آسپارتام پرهيز نماييد. از خريد محصولات تراريخته و ژنتيكي دوري كنيد، چون تقريبا تمام غذاهاي فرآوري شده حاوي مواد شيميايي GMO هستند. بعلاوه محصولات حاوي رنگ دهنده يا طعم دهنده طبيعي را خريداري نكنيد. از تهيه خوردني‌هاي حاوي قند افزودني هم حتما پرهيز نماييد.

طبق اين مقاله، نكته چهارم مصرف آب قبل و بعد از غذا است. دانش طبيعت درماني معتقد است كه نوشيدن آب 30 دقيقه قبل و تا يك ساعت پس از مصرف هر وعده غذاي پخته براي بدن مضر است. مصرف آب قبل از غذا عملكرد آنزيم‌ها براي هضم غذا را دچار اختلال مي‌كند و تاثير آن‌ها را بر هم مي‌زند. به همين ترتيب وقتي غذا مي‌خوريد،40 دقيقه تا يك ساعت هضم آن طول مي‌كشد و اين پروسه در صورت نوشيدن آب در طول غذا خوردن يا بلافاصله بعد از آن دچار اختلال مي‌شود. راه‌حل‌ اين توصيه هم خوب جويدن غذا است. بدن، خود از طريق بزاق، مايعات لازم براي كمك به هضم غذا را توليد مي‌كند. اگر هم از غذاي ادويه‌دار و تند استفاده مي‌كنيد، مي‌توانيد به جاي آب مقداري آب ليموترش استفاده كنيد.

توصيه پنجم آگاهي از مضرات پلاستيك و نزديكي آن با مواد غذايي است. به ياد داشته باشيد قوطي‌ها و بسته‌بندي‌هاي پلاستيكي را هرگز در مايكروفر قرار ندهيد، هرگز از بطري پلاستيكي آب استفاده نكنيد. اين ظروف پلاستيكي حاوي ماده شيميايي به نام «ديوكسين» هستند كه به شدت براي سلو‌ل‌ها سمي است و باعث بروز سرطان مي‌شود. داغ كردن يا منجمد كردن ظروف پلاستيكي مثل بطري‌هاي آب اقدامي سرطان‌زا است. به همين ترتيب، تركيب چربي، حرارت بالا و پلاستيك نيز ديوكسين توليد مي‌كند، بنابراين از گرم كردن غذاهاي چرب در ظروف پلاستيكي و داخل مايكروفر حتما پرهيز كنيد و در عوض از ظروف شيشه‌اي و سراميكي استفاده نماييد كه سالم و بي‌خطر هستند.

نكته آخر و البته مهم حقايقي درباره روغن است. طي فرايند تصفيه، روغن‌هاي خام با استفاده از آب، نمك‌ها، اسيدها و موادي ديگر تحت فشار هيدروژني و فلزات كاتاليزور استانداردسازي مي‌شوند سپس روغن فرآوري، فيلتر و رنگ زدايي مي‌شود كه در تمام اين مراحل ويتامين‌ها، املاح معدني و آنزيم‌هاي خود را از دست مي‌دهد.راه‌حل‌ اين مشكل هم استفاده از روغن كنجد و يا روغن خردل است. به علاوه به ياد داشته باشيد كه از روغن زيتون فوق‌العاده طبيعي هم براي طبخ استفاده نكنيد، چون دماي گرم شدن آن پايين است و در تغذيه مشكل ايجاد مي‌كند. روغن‌هاي تصفيه نشده و سرد فشرده در وضعيت طبيعي بهترين گزينه هستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha