• دوشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۸۹ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8908-04238

نگاهي به نشريات دانشجويي در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها

نگاهي به نشريات دانشجويي در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها

نشريات دانشجويي امسال براي دومين بار است كه در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها حضور دارند و با گشتي در ميان غرفه‌هاي اين نشريات مي‌توان دانشجويان و افراد غير حرفه‌يي را ديد كه با علاقه فراوان در حوزه مطبوعات دانشجويي فعاليت دارند.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از جمله ويژگي‌هاي متفاوت هفدمين دوره نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها نسبت به سال‌هاي گذشته حضور نشريات تخصصي علمي و دانشگاه داخلي عنوان و اعلام شد كه‌ از بين 600 نشريه شناسايي شده در اين حوزه، فرصت حضور براي تعدادي ايجاد شده تا اين نشريات در اختيار افكار عمومي قرار گرفته با رسانه‌هاي فراگير داخلي و خارجي آشنا شوند و با آن‌ها تعامل كنند كه اين تعامل مي‌تواند با دانشمندان جهان اسلام نيز باشد.

بخش مربوط به نشريات دانشجويي نمايشگاه هفدهم در ابتداي ورودي سالن نمايشگاه و در سمت راست قرار گرفته و اين موضوع به گفته غرفه‌داران يكي از نكات مثبت نمايشگاه امسال نسبت به سال گذشته است زيرا بخش نشريات دانشجويي در نمايشگاه سال 88 در انتهاي سالن بود و اين موضوع موجب نارضايتي اين نشريات شده بود اما به گفته آن‌ها امسال اين مشكل جبران شده است.

اما يكي از موضوعاتي كه نشريات دانشجويي همراه با ديگر غرفه‌ها به آن اعتراض دارند، نبودن اينترنت است كه ظاهرا با وجود درخواست آنان، اينترنت در روزهاي ابتدايي در اختيار آن‌ها قرار نگرفته و البته قول‌هايي در اين زمينه داده شده بود.

رضا دانايي - مسوول غرفه نشريات دانشجويي دانشگاه فردوسي مشهد - هرچند از مشكل اينترنت اظهار نارضايتي مي‌كند اما همكاري مسوولان نمايشگاه را خوب ارزيابي كرد و ادامه داد: البته روز اول به دليل ديركرد در صدور كارت با مشكلاتي مواجه شديم.

مدير کل دفتر تبليغات و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيش از نمايشگاه گفته بود: امسال براي نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها سعي‌مان بر اين است كه در داخل كشور هم از مطبوعات دانشجويي استفاده بيش‌تري به عمل آيد و حضور همه مطبوعات دانشجويي را در نمايشگاه داشته باشيم.

اما كارشناس فرهنگي دبيرخانه نشريات دانشگاه علوم پزشكي اصفهان - با بيان اينكه اطلاع‌رساني اين نمايشگاه در استان‌ها كم بود و ما در استان خودمان تبليغات كافي را شاهد نبوديم گفت: در حال حاضر اينترنت نداريم ولي موضوع مهم اين است كه براي حضور بهتر نشريات دانشجويي جداگانه بايد محل ويژه‌اي را براي اين كار اختصاص دهند كه تعداد بيش‌تري از دانشگاه‌ها در آن حضور يابند زيرا حضور در نمايشگاه بيش‌تر انتخابي بود و فرصت براي حضور همه دانشگاه‌ها وجود نداشت.

سميه تيموري به خبرنگار ايسنا گفت: ما حدود 45 نشريه دانشجويي داريم كه در زمينه‌هاي علمي، فرهنگي و اجتماعي فعاليت مي‌كنند.

غرفه دانشگاه الزهرا با نمايي از سردر دانشگاه تزيين شده بود و زهرا وزيري - كارشناس نشريات دانشجويي اين دانشگاه - در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با بيان اينكه دومين سالي است كه نشريات دانشجويي به نمايشگاه مطبوعات راه پيدا كردند و اين قدم بزرگي است گفت: اين فرصتي براي نشريات است كه در كنار مطبوعات حرفه‌يي قرار بگيرند و كمك مي‌كند تا آن‌ها با يكديگر آشنا شده و با اين حرفه آشنا شوند.

وي افزود: نشريات دانشجويي در نمايشگاه سال گذشته در حاشيه نمايشگاه بودند ولي امسال اينطور نيست البته شروع نمايشگاه نيز كمي با بي‌نظمي همراه بود.

اما دانشگاه صنعتي اصفهان با توجه به قدمت تاريخي در شهر تاريخي اصفهان واقع شده و در طراحي غرفه اين دانشگاه نيز نمادي از مسجد امام و سي و سه پل وجود دارد و حوضچه‌اي كه نمادي از آب زاينده رود است و پرچم كشورمان در بالاي حوضچه و پرچم كشور چين كه هديه غرفه چين به اين غرفه است، به چشم مي‌خورد.

كارشناس نشريات اين دانشگاه نيز با بيان اينكه اين دانشگاه 700 نشريه فعال دارد كه سعي كرديم نمونه‌اي از تمام نشريه‌ها را ارائه دهيم گفت:‌ به اعتقاد من حضور نشريات دانشجويي در اين نمايشگاه، دستاورد خوبي براي اين بخش است؛ هم از لحاظ اينكه نشريات در يك جا كنار هم قرار مي‌گيرند و با گروه‌هاي هم سطح خود سنجيده مي‌شوند و هم از لحاظ قرار گرفتن در كنار مطبوعات حرفه‌يي كه مي‌توانند تجربيات زيادي كسب كنند و اين موضوع مي‌تواند به رشد نشريات دانشجويي كمك كند.

وي اما معتقد بود كه فضاي نمايشگاه نسبت به سال گذشته روح و هيجاني ندارد و انتظار داشتيم كه مسوولان از غرفه‌ها بازديد به عمل آورند ولي اين موضوع به نسبت سال گذشته كم‌تر بود و سال گذشته با توجه به اولين سال حضورمان حضور مسوولان بيش‌تري را شاهد بوديم.

به گزارش خبرنگار ايسنا در غرفه دانشگاه لرستان سعي شده فرهنگ قوم لر، آثار تاريخي لرستان كه به سرزمين پل‌ها و آبشارها معروف است به نمايش گذاشته شود.

مهدي اميد - مدير دفتر نشريات دانشجويي دانشگاه لرستان - به خبرنگار ايسنا گفت: حدود 10 سالي است كه در حوزه مطبوعات دانشجويي فعاليت مي‌كنيم و چند سالي است كه به اين حوزه اهميت مي‌دهند و برگزاري اينگونه نمايشگاه‌ها و حضور در كنار مطبوعات حرفه‌يي براي نشريات ارزشمند است.

وي درباره نقاط ضعف نمايشگاه هفدهم گفت: بايد فرصت بيش‌تري به غرفه‌داران بدهند كه بتوانند با زمان بيش‌تر، غرفه‌ها را قبلا از نمايشگاه آماده كنند و متراژ بيش‌تري نيز به آن‌ها اختصاص داده شود.

در ابتداي ورودي غرفه نشريات بسيج دانشجويي استان تهران، آدمك سياه رنگي با كوله‌اي بر دوش كه حاوي مواد جنگ نرم مثل (موس و كيبورد) به نمايش درآمده و در داخل غرفه نيز آدمكي به رنگ آبي است كه از سرش شاخه‌هايي بيرون زده كه نشانه رشد مغز آن است و حوضچه آبي رنگي نيز در بيرون غرفه وجود دارد.

در بيرون اين غرفه نوشته شده كه «براي بهره‌مندي از ارزاق معنوي لطفا بلوتوث خود را روشن كنيد» اين غرفه در واقع نقش مطبوعات در رسانه‌ها را در جنگ نرم به نماش گذاشته است.

به گزارش خبرنگار ايسنا، غرفه دانشگاه‌هاي گيلان، غرفه‌اي متفاوت از ساير غرفه‌هاي اين بخش به نظر مي‌رسيد كه به رنگ زرد و با نمادهاي موجود در حوزه مطبوعات، تزيين شده و چند مداد سرپا كه يكي از مدادها شكسته ولي هم‌چنان سرپا ايستاده و به ديوار تكيه داده به چشم مي‌خورد.

سه نردبان كه يك پايه آن شكسته، يك درخت كاج با يك شاخه‌ شكسته و يك قاب پنجره‌اي كه شاخه‌هايي از آن رد شده و روزنامه‌هاي مچاله‌ شده‌اي كه در گوشه‌اي افتاده‌اند، بخشي از تزيين اين غرفه بودند كه ظاهرا درخت سبز نشانه اين است كه بايد نشريات از حالت زرد بودن خارج شده و رشد كنند.

پنجره نيز رو به خوبي و درستي و صداقت باز مي‌شود و شاخه سبز رنگي نيز از آن عبور كرده؛ به اين معني كه در صورت حرفه‌يي بودن، مي‌توان سالم از اين پنجره عبور كرد و روزنامه‌هاي مچاله شده نيز نماد همان نشريات زرد بي‌اهميتي هستند كه در گوشه‌اي و در كف زمين قرار دارند.

اما جواد هادي‌زاده - مسوول غرفه دانشگاه‌هاي گيلان - در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا گفت: نشريات تجربه و فرصتي براي دانشجويان است كه به صورت غيرحرفه‌يي در اين حوزه وارد شوند.

وي با بيان اين كه در حال حاضر فضاي حاكم بر نشريات فرهنگي، اجتماعي و يا علمي است، گفت: نشريات صنفي در اين بين ميزان كمي را به خود اختصاص دادند كه شايد فضاي حاكم بر دانشگاه برروي اين موضوع تاثيرگذاشته است.

وي تصريح كرد: ما به عنوان نماينده‌ي نشريات بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي گيلان در نشريات دانشجويي داراي رتبه بوديم و نشريات بايد از اين فرصت استفاده كرده و با اخلاق حرفه‌يي اين حوزه آشنا شده و آن را لمس كنند.

وي با بيان اينكه متاسفانه بازديدكنندگان كم‌تر به سمت غرفه نشريات دانشجويي مي‌آيند و شايد ما جذابيت چنداني براي آن‌ها نداريم افزود: البته هماهنگي با تمام غرفه‌هاي بسيج دانشجويي داريم و نشست‌هاي تخصصي را هر روز برگزار مي‌كنيم و كارها و اخبار را نيز برروي برد در نزديك غرفه منعكس مي‌كنيم.

او يادآور شد: كرسي‌ آزادانديشي هم گذاشته و كليپ‌هاي مستند و اجتماعي را براي بازديدكنندگان به نمايش مي‌گذاريم و در نشست‌ها سعي مي‌كنيم نتيجه‌گيري نكرده و نتيجه‌گيري را به خود بازديد كننده بسپاريم.

وي با بيان اينكه مهمترين دغدغه‌ي نشريات دانشجويي بحث چاپ و توزيع است گفت: دانشجويان در برخي دانشگاه‌ها مجبور به خودگرداني شد و از راه فروش نشريات منبع مالي چاپ نشرياتشان را به دست مي‌آورند و اين در حالي است كه دانشگاه‌ها بايد به اين حوزه اهميت داده و حمايت لازم را انجام دهند.

به اعتقاد وي دانشجويان قشر جوان و فرهيخته جامعه هستند كه بايد با اخلاق مناسب با آن‌ها همكاري شود تا رشد يابند؛ قبل از دادن مجوز به نشريات بايد آن‌ها را با آيين‌نامه مربوطه در اين زمينه آشنا سازند، دانشجويان با حق و حقوق خود و حدود و اختياراتشان در اين زمينه آشنا شوند و جايگاه خود را بشناسند.

به گزارش ايسنا اما دانشگاه پيام نور كشور نيز غرفه‌اي در اين بخش به خود اختصاص داده كه اين غرفه با كاشيكاري سنتي تزيين شده و در انتهاي غرفه آرم پيام نور ديده مي‌شود.

در بخشي از غرفه ابتكار عمل به خرج داده شده و سنتي‌ترين وسايل ارتباطي به نمايش گذاشته شده است كه شامل گوشي تلفن، دوربين عكاسي و زنگ اطلاع‌رساني پيام است و ماشين تايپ قديمي كه با آن مسابقه‌اي برگزار مي‌شود و هر كسي كه تايپ خوبي داشته باشد، برنده شده و جايزه كه يك شكلات است دريافت مي‌كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha