معاون سرمايهگذاري و طرحها: تمهيداتي انديشيدهايم تا جذب سرمايهگذاران بهشكل مستمر انجام شود
معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: برگزاري نمايشگاه و همايش فرصتهاي سرمايهگذاري، مناطق آزاد و ويژهي اقتصادي و صنعت گردشگري رويدادي است كه فرصتهاي سرمايهگذاري را نبايد فقط به آن محدود كرد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين فاضلي كه در حاشيهي پيشهمايش فرصتهاي سرمايهگذاري، مناطق آزاد و ويژهي اقتصادي و صنعت گردشگري در جمع خبرنگاران سخن ميگفت، دربارهي شناسايي سرمايهگذاريها و ايجاد فرصتها در مناطق ويژه و اقداماتي كه در اين زمينه انجام شده است، اظهار كرد: در اين رويداد كه اكنون پيگير آن هستيم و از 11 تا 13 آذرماه در كيش برگزار ميشود، بايد نهادي را مستقر كنيم تا خود را فقط به اين همايش متكي ندانيم و با ايجاد يك سايت، فعاليتي گستردهتر داشته باشيم و يك الگوي حداقلي را در بستههاي سرمايهگذاري ويژه ايجاد كنيم.
او ادامه داد: بستههاي سرمايهگذاري ويژه، اين ظرفيت را دارند كه اگر يك سرمايهگذار به ورود در اين حوزه علاقهمند بود، در اسرع وقت اين قضيه اتفاق بيفتد و بهصورت مستمر اين ظرفيت وجود داشته باشد تا براساس شناسايي سرمايهگذاران در مبادي مختلف و در كشورهاي هدف و نمايندگيها و دفاتر جذب سرمايهگذار در كشورهاي خارجي كه از فعالان بخش خصوصي هستند، استفاده شود.
وي بيان كرد: اين سرمايهگذاران علاقهمند به حضور در سرمايهگذاري كشور از طريق تبليغات شناسايي ميشوند تا اگر شرايط مساعد بود، سرمايهگذارها با يكديگر مشاركت داشته باشند و آنها از تأمين منابع بهرهمند شوند و اين داستان بهصورت مستمر ادامه داشته باشد.
فاضلي تأكيد كرد: معاونت سرمايهگذاري و طرحها تمهيداتي انديشيده است تا اين جريان بهنوعي بهصورت مستمر انجام شود.
او همچنين دربارهي تبليغاتي كه با محوريت ويژه براي همايش فرصتهاي سرمايهگذاري انجام شده است نيز گفت: رويدادهاي قبلي از يك نظر با فعاليت كنوني در اين همايش متفاوت است. در اين همايش، نهادي ايجاد ميشود تا فعاليتها بهصورت دائمي انجام و بستههاي سرمايهگذاري به علاقهمندان ارائه شود.
وي دربارهي دستاوردهاي دو همايش قبلي در اين حوزه، توضيح داد: روح حاكم در دو همايش قبلي چون فقط بحث گردشگري مطرح بود، شناساندن رويكرد ايران به دنيا بود تا بحث گردشگري و زيرساختها يك رويكرد محوري قلمداد شود و براساس آن، تبليغات انجام و شرايطي فراهم شود تا اين محور با مزيتهايش مطرح شود؛ ولي اكنون فرصتهاي سرمايهگذاري كه در فازهايي از دو همايش قبلي بودند، هنوز در حال اجرا هستند و بهدنبال آن، اگر يك سرمايهگذار علاقهمند به اين حوزه شد، ديگر به زمان فراواني براي اين امر نياز نيست، بلكه سازمان ميتواند با آوردن سرمايه، امكان حضور سرمايهگذار را در عرصهي فعاليت داشته باشد.
فاضلي دربارهي اقدامات انجامشده در بحث مناطق آزاد در اين حوزه نيز گفت: مناطق آزاد با توجه به پراكندگي جغرافيايي، فعاليتهاي محوري دارند كه با يكديگر متفاوت هستند. بهعنوان مثال، كيش در بحث منابع ملي و تجارت و قشم در حوزهي نفتي و ترانزيت فعاليت دارد، اروند نيز تركيبي از فعاليتهاي دو منطقهي كيش و قشم است و منطقهي آزاد انزلي يك رويكردي براي فعالان در عرصهي توليدكنندگان دارد. ديگر مناطق نيز هريك رويكردي خاص نسبت به فعاليتهاي خود دارند.
معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: حضور مناطق آزاد و ويژهي اقتصادي براي ارائهي ظرفيتهاست و گستردگي عامي از نظر حملونقل، ترانزيت و نفت دارد، پس اين رويداد با توجه به ابعاد و گستردگي در عرصههاي سرمايهگذاري، متنوع است؛ ولي در عرصهي جغرافيايي محدود به مناطق آزاد است و در بحث گردشگري، هر دو ويژگي را براي ارائهي فرصتهاي سرمايهگذاري دارد.
فاضلي دربارهي تعداد سرمايهگذاراني كه از آغاز امسال درخواستهايي به معاونت سرمايهگذاري و طرحها دادهاند، گفت: در سرمايهگذاري خارجي براساس مجوزهايي كه بوده است، حدود 900ميليون دلار پروژه داريم. در بحث سرمايهگذاري، در بخش گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي براساس آماري كه داريم، از ابتداي دولت نهم تقاضاي سرمايهگذاران بيش از 65هزار ميليارد ريال بوده است. اينكه اكنون بهسراغ اين بخش رفتهايم، بهدليل اين است كه مؤسسههاي مالي و منابع بانكي ما نميتوانند پاسخگوي اين منابع باشند. پس بايد از حضور سرمايهگذاران خارجي بهرهمند شويم و براي جذب سرمايه نااميد نباشيم، چون شاهد اين هستيم كه سرمايهها به خروج از كشور ميل دارند.
او دربارهي ميزان استقبال سرمايهگذاران در كشورهاي ديگر با توجه به تحريم ايران، بيان كرد: در چند حضوري كه در كشورهاي هدف داشتيم، استقبال بسيار خوب بود و با وجود اينكه فضاي سياسي دنبال ايجاد محدوديت است، ولي منطق سرمايه و سرمايهدار است كه در اين زمينه حكمفرمايي ميكند و آمارهايي كه غربيها و صندوق مطرح ميكنند، مؤيد اين است كه منابع مالي بهدنبال تأثيرگذاري مباحث ناشي از تحريم، از اين قضيه نگران نيستند. قطعا سرمايهگذاران و كارشناسان ما روي اين مسائل كار ميكنند تا بهنوعي موانع را برطرف كنند.
فاضلي همچنين دربارهي كشورهاي هدف و بستههايي كه در اين همايش ارائه ميشوند، اظهار كرد: در نمايشگاه و همايش فرصتهاي سرمايهگذاري، مناطق آزاد و ويژهي اقتصادي و صنعت گردشگري، سرمايهگذاران و مقامات از بيش از 40 كشور دعوت شدهاند و بستههاي حرفهيي به آنها ارائه ميشود. در مجموع، حدود 700 بستهي سرمايهگذاري حرفهيي آماده ميشود و حدود 200 بستهي ويژه داريم.
او دربارهي تسهيلات ويژه كه در اين نمايشگاه ارائه ميشود نيز گفت: بهلحاظ امتيازها، مقررات و قانونها، نهادي تعريف شده است كه در ارتباط با اين دو فضا بايد امكانات را تأمين كنيم. همچنين در مناطق آزاد معافيتهاي گمركي و مالياتي، بهرهمندي از تسهيلات بانكي، استفاده از يارانهها بهعنوان مشوق براي بحث گردشگري، تخصيص عوارض و حق تراكم مربوط به شهرداريها بهصورت 5 تا20 ساله از جمله تسهيلات ويژهاي است كه فراهم شده و براي سرمايهگذاران داخلي و خارجي ارائه ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات