• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8906-18749
  • خبرنگار : 71078

بيماران آلزايمري به فراموشي سپرده نشوند مديرعامل انجمن آلزايمر: 350هزار نفر در كشور مبتلا به آلزايمرند هزينه زياد داروهاي آلزايمر باعث كاهش مصرف آنها شده است

بيماران آلزايمري به فراموشي سپرده نشوند
مديرعامل انجمن آلزايمر:
350هزار نفر در كشور مبتلا به آلزايمرند
هزينه زياد داروهاي آلزايمر باعث كاهش مصرف آنها شده است

مديرعامل انجمن آلزايمر ايران در سالروز جهاني اين بيماري گفت: وعده‌ و قول وزارت بهداشت مبني بر تاسيس مراكز درماني، پژوهشي و مراقبتي آلزايمر هنوز عملي نشده است.

معصومه صالحي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به پوشش بيمه‌اي داروهاي آلزايمر ، افزود: داروهاي خارجي اين بيماري، زير پوشش سازمانهاي بيمه‌گر قرار نگرفته‌اند و تنها دو – سه داروي ايراني آلزايمر شامل بيمه قرار گرفته‌اند ولي با توجه به محدود بودن تعداد آنها از دولت انتظار مي‌رود كه به بيمه داروهاي خارجي بپردازد.

وي تاكيد كرد: هزينه زياد داروهاي آلزايمر باعث كمتر مصرف شدن آنها شده است. اين در حاليست كه استفاده از داروها باعث به تعويق افتادن مراحل آلزايمر مي‌شود و به سلامت جامعه ايران كمك مي‌كند.

وي در زمينه درمان آلزايمر در ايران در مقايسه با كشورهاي پيشرفته گفت: درمان‌هاي اين بيماري به دو نوع دارويي و غيردارويي تقسيم كه توسط انجمن به بيماران ارايه مي‌شود. در درمان دارويي بيمار دارو را به منظور به تعويق افتادن بروز دوره‌هاي آلزايمر مصرف مي‌كند. درمان‌هاي غير دارويي نيز شامل مواردي چون توانبخشي و آموختن هنر است.

صالحي ادامه داد: فعاليت‌هاي هنري از جمله عوامل عقب افتادن ظهور دوره‌هاي آلزايمر است. كار درماني و اصلاح روش زندگي نيز باعث كند شدن سير اين بيماري مي‌شود.

وي درباره آمار مبتلايان به آلزايمر در ايران اظهار كرد: بر اساس آمار جهاني و با توجه به زندگي كردن حدود هفت ميليون سالمند در ايران، تعداد مبتلايان به آلزايمر در كشور حدود 350 هزار نفر تخمين زده مي‌شود.

مديرعامل انجمن آلزايمر ايران در ادامه با اشاره به ناشناخته بودن علت اصلي ابتلا به آلزايمر گفت: ريز فاكتورهايي در زمينه اين بيماري مطرح است كه سن و روش زندگي از جمله آنهاست. به چالش كشيدن مغز به صورت فراگير در دوران سالمندي يكي از موارد موثر در روش زندگي است بنابراين افراد با سواد كمتر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

وي افزود:‌ ديابت، كلسترول و فشار خون بالا خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش مي‌دهند بنابراين با رعايت رژيم غذايي و ورزش مي‌توان از دچار شدن به اين بيماري پيشگيري كرد البته ارتباطات اجتماعي كافي و زندگي شاد در دوران سالمندي نيز در اين زمينه موثر است.

صالحي با اشاره به برنامه‌هاي انجمن آلزايمر اظهار كرد: اين انجمن با برگزاري كلاس‌هاي هنري، زبان انگليسي، ايروبيك و يوگاتايچي و تورهاي تفريحي براي سالمندان در معرض خطر از بروز آلزايمر در آنها پيشگيري مي‌كند. علاوه بر آن در مركز توانبخشي، آموزشي و مراقبت «قاصدك» به بيماران، خدماتي ارايه مي‌دهد به گونه‌اي كه بيماران از ساعت 8 تا 16 در انجمن كار درماني مي‌شود.

وي افزود: با آموزش دادن واژگان و شعرهاي جديد به بيماران تلاش مي‌شود مغز مبتلايان به آلزايمر به فعاليت واداشته شود البته براي بيماران علاقه‌مند به نقاشي و خطاطي نيز امكان انجام اين فعاليت‌ها فراهم شده است و اين اقدامات موجب مي‌شود كه آنان يافته‌هاي ذهني خود را ديرتر از دست بدهند.

صالحي در پايان گفت: ‌انجمن آلزايمر ايران توانايي برگزاري كلاسهاي محدودي دارد اما در صورت تمايل سازمان بهزيستي و شهرداري براي تاسيس مراكزي در اين زمينه،‌ اين انجمن مي‌تواند كارشناسان آنها را آموزش دهد تا مردم در محله‌هاي مختلف به اين كلاسها دسترسي پيدا كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha