مدير گالري «برگ» از راهاندازي مجدد موزه زندهياد علي اكبر صنعتي خبر داد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،سيدمجتبي موسوي شامگاه يكشنبه هفتم شهريورماه در حاشيه مراسم نكوداشت استاد سيد حسين ميرخاني در گالري برگ گفت: اين نشستهاي تخصصي هميشه اتفاقات فرخندهاي را به دنبال داشتهاند. چه بسا كه بعد از برگزاري نكوداشت زندهياد «علياكبر صنعتي» در سال گذشته ،بحث وضعيت نامناسب آثار ايشان و موزهاي كه به نام اين زندهياد در ميدان توپخانه وجود دارد بررسي شد.
او عنوان كرد: بعد از برگزاري آن نشست و با هماهنگي و رايزنيهاي صورت گرفته با مديران موزه ملي جمعيت هلالاحمر ايران ،موفق به بازگشايي دوباره موزه و آثار استاد صنعتي شديم.
موسوي توضيح داد: با هماهنگيهاي صورت گرفته قرار است آثار ايشان در شرايط بهتري نگهداري شود و ساختمان موزه كه قديمي و فرسوده است مجددا مورد بازسازي قرار بگيرد. مجسمههاي ايشان نيز قرار است در شرايط بهتري نگهداري شود.
به گزارش ايسنا، مرداد ماه سال گذشته بعد از برپايي همان مراسم نكوداشت در گالري برگ،حامد طاهري جبلي - رئيس وقت موزه ملي جمعيت هلالاحمر ايران و مدير مركز اسناد سازمان هلالاحمر به ايسنا، توضيح داد: موزه استاد صنعتي در دوره مديريت قبلي به مدت يكسال تعطيل شد و البته همان زمان با شهرداري و مجموعه ميراث فرهنگي براي بازسازي اين مجموعه هماهنگيهاي لازم انجام شده بود، اما به دليل موقعيت جغرافيايي و فيزيكي خاص اين موزه آن زمان به مدت يكسال تعطيل شد.
وي همان زمان گفته بود: ارديبهشتماه سال جاري و همزمان با روز جهاني موزهها اين مجموعه به مدت10 روز بازگشايي شد و بعد از آن نيز طي تيرماه سال جاري و همزمان با بزرگداشت استاد علياكبر صنعتي مجددا به دنبال درخواست هنرمندان ، موزه را بعد از تعميرات جزيي براي بازديد عموم بازگشايي ميكنيم.
او احتمال داد تا اين مجموعه مجددا از روز شنبه آينده - دهم مرداد ماه- سال 88 بازگشايي و تا زماني كه مراحل بازسازي آن آغاز شود، ميزبان بازديد كنندگان باشد.
جبلي آن زمان با اشاره به مشكلات خاصي كه طي اين سالها در مسير بازسازي و مرمت اين موزه وجود داشته عنوان كرده بود: ساختمان موزه قدمتي 130 ساله دارد و جزء اولين ساختمانهاي جمعيت هلالاحمر در زمان تأسيس آن محسوب ميشود، به همين دليل بازسازي آن تابع شرايط خاصي است. آثار استاد صنعتي با توجه به نوع خاص طراحي و استفاده از گچ به عنوان عنصر اصلي آن ، ويژگيهاي خاصي دارد. لذا كار مرمت آن بايد با دقت بيشتري انجام بگيرد و توسط هنرمندان مجسمهساز تمامي آثار قالبگيري و محافظت شود. به خصوص كه تعداد زيادي از اين آثار برروي ديوارها كار شدهاند و همين مسئله مراحل بازسازي و مرمت را طولانيتر ميكند.
جبلي خاطرنشان كرده بود: از آنجا كه مراحل اداري چنين فعاليتهايي كمي زمانبر است و از سوي ديگر در اين مدت ما پيشنهاد مرمت مجسمههاي استاد صنعتي را هم به كار بازسازي اضافه كردهايم، لذا نميتوان به صورت دقيق زمان شروع و اتمام مراحل بازسازي و مرمت را تعيين كرد، اما از آنجا كه اين مجموعه به ثبت ملي رسيده است و رييس جمعيت هلالاحمر نيز طي هفته گذشته بازرسي از اين موزه داشتند به زودي فعاليتهاي آن زيرنظر كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و با همكاري شهرداري منطقهي 12 و نظارت جمعيت هلال احمر انجام ميشود.
انتهاي پيام
نظرات