• یکشنبه / ۳۱ مرداد ۱۳۸۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 8905-17060

يك روانشناس: اقدامات مجرمانه در تلويزيون نبايد بزرگ‌نمايي شود فيلم‌ها خشن براي گروه سني و در ساعات خاص نمايش داده شود

يك روانشناس:
اقدامات مجرمانه در تلويزيون نبايد بزرگ‌نمايي شود
فيلم‌ها خشن براي گروه سني و در ساعات خاص نمايش داده شود

يك روانشناس گفت: متاسفانه محدوديتي براي نمايش فيلم از تلويزيون براي گروه‌هاي مختلف سني وجود ندارد، در حالي كه براي فيلم‌هايي كه داراي صحنه‌هاي خشن هستند بايد گروه سني متناسب تعريف و در ساعات خاصي هم نمايش داده شود.

دكتر ميترا حكيم شوشتري در گفت‌وگو با خبرنگار حوادث خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه نمايش برخي موضوعات در تلويزيون موجب بروز اضطراب در كودكان مي‌شود، اظهار كرد: در زمان پخش سريال «زير هشت» بسياري از مراجعاتي كه داشتيم مربوط به بچه‌هايي بود كه زمينه اضطرابي داشتند و با ديدن اين سريال دچار علائم اضطرابي شديد شده بودند به طوري كه فكر مي‌كردند مادرشان را از دست مي‌دهند.

محدوديتي سني براي نمايش فيلم‌ها وجود ندارد

سريال «ملكوت» باعث شده برخي از بچه ها شب‌ها تنها نخوابند

وي ادامه داد: متاسفانه هيچ گونه محدوديتي از لحاظ نمايش اين سريال‌ها و فيلم‌ها براي گروه‌هاي مختلف سني وجود ندارد و حتي نمايش مجدد اين فيلم‌ها در ساعت‌هايي است كه معمولا بچه‌ها بيدارند و به تماشاي آن مي‌نشينند.

اين روانشناس به پخش سريال «ملكوت» از شبكه دوم سيما در ماه مبارك رمضان اشاره كرد و گفت: نمايش دادن موضوع روح و ... در اين سريال باعث شده كه برخي از بچه‌ها ديگر شب‌ها تنها نخوابند. در حالي كه دست اندركاران مي‌توانستند اعلام كنند كه اين فيلم مربوط به افراد بالاي 14 سال است.

وي خاطرنشان كرد: براي فيلم‌هايي كه داراي صحنه‌هاي خشن هستند گروه سني متناسب تعريف و در ساعات خاصي هم نمايش داده شود.

حكيم شوشتري با اشاره به سريال «فاصله‌ها» كه چندي پيش از سيما پخش شد، اظهار كرد: اين سريال درباره‌ يك ارتباط نامناسب بود كه در آخر هم به نتيجه‌اي نرسيد. البته موضوع اين فيلم متناسب با گروه بالاي 18 سال بود اما پخش آن در زمان پرمخاطب باعث شد كه بسياري از نوجوانان و كودكان مطالبي را كه متناسب با سن آن‌ها نبود، دريافت كنند.

 مجرمان به عنوان قهرمان در تلويزيون مطرح نشوند

 اغلب مرتكبان جرايم خشن شخصيتي ضد اجتماعي دارند

وي يكي ديگر از مشكلات اصلي سريال‌هاي تلويزيوني را چگونگي طراحي شخصيت‌هاي منفي عنوان كرد و افزود: شخصيت‌هاي منفي در فيلم‌ها كه مرتكب جرم مي‌شوند، بايد طوري طراحي شوند كه جذابيتي براي مخاطب نداشته باشند، اما متاسفانه معمولا اين گونه نيست.

اين روانشناس، تكرار صحنه‌هاي خشن را از ديگر نقاط منفي در سريال و فيلم‌ها عنوان كرد و افزود: هرقدر ميزان تكرار صحنه‌هاي خشن بيشتر شود، تاثيرگذاري آن بيشتر خواهد شد.

وي ادامه داد: در برخي از برنامه‌هاي گزارشي، نشان دادن چگونگي وقوع جرايم به نوعي است كه مجرمان به عنوان يك فرد نترس و قهرمان مطرح مي‌شوند در حالي كه نبايد اقدام مجرمانه آنها را بزرگ‌نمايي كرد چون در اين ميان برخي از نوجوانان كه دوست دارند مطرح شوند، نشان دادن اين افراد را يك نوع مطرح شدن در جامعه مي‌بينند.

حكيم شوشتري با بيان اينكه معمولا افرادي كه دست به ارتكاب جرايم خشن مي‌زنند شخصيتي ضداجتماعي دارند، افزود: معمولا مرتكبان جرايم خشن داراي مشكلات خانوادگي بوده و به دليل آن كه در گذشته ارتباط عاطفي با آن‌ها برقرار نشده يا حتي مورد آزار جسمي و جنسي قرار گرفته‌اند، مي‌خواهند از جامعه انتقام گيرند.

به گفته وي، در برخي از اين جرايم افسردگي عميق و احساس پوچي در بين مجرمان مشاهده مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha