ايران سال پيش در نمايشگاه بينالمللي گردشگري انگليس نتوانست شركت كند. شايد اين اتفاق امسال هم تكرار شود، چون از نظر مسؤولان نمايشگاههاي گردشگري، امكان دارد سفارت انگليس اينبار هم در دادن رواديد به متقاضيان ايراني سنگاندازي كند.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سال پيش شركت نمايشگاهها بهدليل اينكه سفارت انگليس در صدور رواديد تأخير ايجاد كرد و با ايران هماهنگي نداشت، نتوانست در WTM (بازار گردشگري جهان در لندن) شركت كند و حضور ايران در اين نمايشگاه فقط به تعدادي تورگردان محدود شد.
آژانسهاي ايراني پس از ورود به انگليس متوجه شدند، ايران زميني در نمايشگاه WTM ندارد و نمايندگان دولتي نيز به اين نمايشگاه نرسيدهاند، چون سفارت انگليس در صدور رواديد همكاري لازم را نداشته است. بنابراين آنها با اين غافلگيري در آخرين لحظه مجبور شدند، زميني را در قسمت نامناسب نمايشگاه گردشگري لندن بخرند كه در پايان، رضايت چنداني را همراه نداشت.
امسال هم با وجود آنكه محمدحسين برزين ــ مديرعامل شركت نمايشگاههاي ميراث فرهنگي و گردشگري ــ گفته است كه نمايشگاه انگليس جزو برنامههاي اين شركت است و موضوع آن مانند ديگر نمايشگاههاي بينالمللي با حساسيت دنبال ميشود؛ اما بهنظر ميرسد با وجود سختگيريهاي سفارتخانههاي كشورهاي اروپايي در صدور رواديد براي ايرانيها، نمايندگان دولتي امسال هم نتوانند در بازار گردشگري جهان حضور يابند.
برزين در اينباره به خبرنگار ايسنا گفت: نمايشگاه بينالمللي گردشگري انگليس جزو برنامههاي اين شركت است و تلاش ميكنيم حتما در آن حضور داشته باشيم، چون WTM يكي از نمايشگاههاي معتبر گردشگري جهان است.
وي با اشاره به حضور نداشتن نمايندگان دولتي ايران و شركت نمايشگاههاي ميراث فرهنگي و گردشگري در WTM سال پيش، اظهار كرد: سفارت انگليس در ايران معمولا خيلي سخت پذيرش رواديد ميكند. سال گذشته هم به عمد در روند حضور ايران سنگاندازي كرد. بنابراين اگر امسال هم مشكلي پيش آيد، از سوي انگليس است.
برزين افزود: اگر اين مشكلات نباشد، حتما در نمايشگاه بينالمللي گردشگري لندن شركت ميكنيم. اكنون نيز در حال پيگيري موضوع اين نمايشگاه هستيم و با مسؤولان آن مكاتبه داريم.
او با مهم دانستن WTM بهعنوان بازار گردشگري جهان، اظهار كرد: حضور در نمايشگاههاي بينالمللي بايد مستمر باشد و اگر در آنها با فاصله شركت كنيم، ديگر فايدهاي ندارد.
درحاليكه شركت نمايشگاههاي ميراث فرهنگي و گردشگري در حال پيگيري موضوع نمايشگاه لندن است، تعدادي از تورگردانان پس از آخرين نشست خود با محمدحسين برزين به اين نتيجه رسيدند كه امسال بايد پيش از آنكه غافلگيري ديگري پيش آيد، براي خريد زمين در نقطهاي مناسب از اين نمايشگاه اقدام كنند.
مصطفي شفيعيشكيب ــ عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ــ به خبرنگار ايسنا گفت: سال گذشته، دقيقهي 90 بود كه شركت نمايشگاهها اعلام كرد ايران در WTM زمين نگرفته است و ما در آخرين لحظه براي خريد زمين اقدام كرديم؛ اما چون زمين ايران را از دست داده بوديم، مجبور شديم زمين را در جاي نامناسبي بخريم.
وي ادامه داد: مسؤولان شركت نمايشگاهها در نشستي كه با آنها داشتيم، اعلام كردند شرايط سياسي بهگونهاي است كه شايد امسال در نمايشگاه لندن حضور نداشته باشيم. بنابراين ما خود براي خريد زمين در WTM اقدام كرديم.
شفيعي بيان كرد: زمين اين نمايشگاه به قيمت بالايي فروخته ميشود، اگر كمك دولت نباشد ما نميتوانيم زمين نمايشگاههاي بينالمللي را بهراحتي بخريم؛ اما با توجه به لغو پيدرپي تورها، اگر اين وضع ادامه يابد، زمان زيادي تا ورشكستگي تورگردانها طول نميكشد. بنابراين حضور در بازار جهاني و نشان دادن پرچم ايران براي ما بسيار اهميت دارد.
وي تأكيد كرد: حضور در نمايشگاههاي بينالمللي بهترين راه براي شكستن يخ تبليغات منفي عليه ايران است.
افشين عزيزي ــ مديرعامل يكي از آژانسهاي وابسته به بنياد مستضعفان ــ نيز در اينباره به خبرنگار ايسنا گفت: ما 12 متر زمين در WTM خريدهايم، چون با وجود آنكه مديرعامل شركت نمايشگاههاي گردشگري گفته بود، به هر قيمتي در WTM امسال حضور مييابيم، اما مدتي پيش مطلع شديم كه نميتوانند در اين نمايشگاه حاضر شوند. بنابراين زمين را با قيمت گراني خريديم تا اين فرصت را از دست ندهيم و داستان سال پيش تكرار نشود.
وي بيان كرد: با اين اوضاع نامناسب ورود گردشگران خارجي به كشور، اگر در اين نمايشگاههاي بينالمللي شركت نكنيم، وضعيت بدتر هم ميشود و در واقع، با اين رفتار بهنوعي فرصتها را از دست ميدهيم.
عزيزي تأكيد كرد: در WTM اصلا موضوع انگليس مطرح نيست، چون اين نمايشگاه محلي براي ديدار تمام توراپراتورهاي خارجي است.
علي غمخوار ــ عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ــ نيز با تأكيد بر اينكه تورگردانان الزاما فقط براي جذب گردشگران انگليسي در اين نمايشگاه حضور نمييابند، چون WTM بازار گردشگري جهان است، افزود: افرادي كه در اين نمايشگاه شركت ميكنند، ميخواهند كار خود را توسعه دهد؛ اما مسؤولان نمايشگاههاي گردشگري كشور اعلام كردند كه نميتوانند در WTM حضور يابند. بنابراين تعدادي از تورگردانان كه همواره در اين بازار حضور داشته و از تأثير آن مطلعاند، براي حضور در اين نمايشگاه اقدام كردهاند.
وي بيان كرد: به جاي اينكه مسائل سياسي، گردشگري را تحت تأثير قرار دهد، بايد بهگونهاي رفتار كرد كه گردشگري، مسائل سياسي را تحت شعاع قرار دهد. گردشگري ظرفيت بالايي دارد و بايد تعامل با مردم جهان برقرار و تلاش كرد، گردشگري از سياست دور بماند.
او دربارهي پيامدهاي اين حضور پراكنده براي دو سال پيدرپي در نمايشگاه گردشگري انگليس به خبرنگار ايسنا گفت: وقتي در قالب يك كشور حضور مييابيم، در واقع، هويت كشوري مستقل را بهنمايش ميگذاريم و يك مقصد مشخص را به گردشگران جهان معرفي ميكنيم. پس قطعا اين حضور پراكنده، فعاليت و اهداف ما را تحت تأثير قرار ميدهد. البته معرفي ايران وظيفهي دولت است و بخش خصوصي بايد سفرها را اجرا كند.
غمخوار با بيان اينكه گرفتن رواديد از كشورهايي مانند انگليس بسيار زمانبر است، اظهار كرد: اقدام براي دريافت رواديد از سفارت انگليس در تهران حدود چهار پنجماه طول ميكشد،. تعاملات نزديكي هم با انگليس وجود ندارد كه از طريق وزارت امور خارجهي ايران اين مشكل را بتوان حل كرد. بنابراين مجبوريم از طريق كشورهايي مانند امارات و تركيه براي گرفتن رواديد انگليس اقدام كنيم.
وي تأكيد كرد: صنعت گردشگري فوقالعاده شكننده است و ما تلاش ميكنيم، گردشگري را تا حد امكان خارج از مسائل سياسي در نظر بگيريم.
سيويكمين نمايشگاه بينالمللي گردشگري انگليس اوايل آبانماه امسال در لندن برپا ميشود.
انتهاي پيام
نظرات