• سه‌شنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 8905-14114
  • خبرنگار : 71368

يك آسيب شناس: سريال‌هاي ايراني با ديد جامعه شناسانه تهيه نمي‌شوند برخي سريال‌هاي تلويزيون وقوع جرايم را لوث مي‌كنند

يك آسيب شناس:
سريال‌هاي ايراني با ديد جامعه شناسانه تهيه نمي‌شوند
برخي سريال‌هاي تلويزيون وقوع جرايم را لوث مي‌كنند

يك آسيب شناس مسايل اجتماعي با انتقاد از اينكه سريال‌هاي ايراني با ديد جامعه شناسانه تهيه نمي‌شوند، گفت: اين موضوع سبب لوث شدن جرايم مي‌شود.

دكتر امان الله قرائي مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اينكه نظرات متفاوتي درباره اثرات متفاوت، سريال‌ها و فيلم‌هاي نمايشي بر روي افراد وجود دارد، افزود: تحقيقات نشان داده است، به طور كلي فيلم‌هاي اكشن كه خشونت را به نمايش مي‌گذارند، سبب افزايش خشونت‌ در ميان افراد بويژه جوانان مي‌شود؛ به طوري كه براساس تحقيقات، جوانان از رفتار هنرپيشگان الگوبرداري كرده كه اين مساله سبب افزايش جرايم شده است.

وي با اشاره به پخش فيلم‌هاي خشن در ايران گفت: با وجود آن كه چندين سال از ورود سينما و تئاتر به ايران مي‌گذرد، اما همچنان سينما و تلويزيون نتوانسته‌اند با بافت سنتي زندگي مردم ارتباط برقرار كنند.

وي افزود: اين مساله (عدم تركيب سينما ، تلويزيون با زندگي ايراني) سبب تاثيرپذيري بيشتر مردم ايران نسبت به مردم ساير كشورها شده است.

قرائي مقدم با استناد به تجربيات شخصي‌اش به افزايش ميزان خشونت در ايران اشاره كرد، گفت: مسايل اجتماعي ـ اقتصادي زمينه را براي بروز خشونت ايجاد كرده و پخش فيلم‌ها نيز مي‌تواند به خشونت حاصله دامن زده و آنرا جهت دهد.

وي در ترسيم شرايط فعلي جامعه گفت: در حال حاضر زمينه اجتماعي براي بروز خشونت وجود دارد و خشونت ناشي از فيلم‌ها مي‌تواند آن را افزايش دهد.

قرائي مقدم با بررسي و تحليل، برخي از سريال‌هاي پخش شده از شبكه‌هاي مختلف سيما، گفت: اين سريال‌ها سوءظن، بدبيني، ياس و نااميدي را تشويق مي‌كند و شكست را براي جوانان قابل قبول جلوه مي‌دهند و افراد را از تلاش و كوشش براي رسيدن به اهداف باز مي‌دارد و آنان را به سكون و عدم تحرك تشويق مي‌كند.

وي با بيان اينكه سريال‌هاي پخش شده در شبكه‌هاي مختلف در چند ماه اخير موجب لوث شدن جرايم و خشونت ناشي از آنها شده است، گفت: اين مساله به نبود ديدي جامعه شناسانه در ميان مسوولان و تهيه‌كنندگان فيلم بازمي‌گردد؛ چرا كه اگر آنان به مسايل اجتماعي و انتظامي آگاهي كامل داشته باشند، هيچگاه حاضر نمي‌شوند فيلم‌هايي با چنين موضوعاتي كه موجب لوث شدن جرايم و ترويج ياس و نااميدي مي‌شود را بسازند.

وي به مسوولان پيشنهاد كرد فيلم‌ها و سريال‌ها را قبل از ساخت و پخش در ميزگردي با حضور كارشناسان اجتماعي و روانشناسان براي جلوگيري از ترويج خشونت در جامعه، مورد بررسي قرار دهند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha