سرپرست معاونت سياسي و اجتماعي فرمانداري شيراز از تشكيل كميتهاي براي رسيدگي به مشكلات مسجدجامع عتيق در شيراز خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روابط عمومي فرمانداري شيراز، وحيد رجايي ـ سرپرست معاونت سياسي و اجتماعي فرمانداري شيراز ـ با اشاره به اينکه سازمان ميراث فرهنگي دربارهي مسجدجامع عتيق کوتاهي محض کرده است، گفت: در 30 سال گذشته، نهتنها وضعيت مسجدجامع عتيق بهتر نشده است، بلکه بهدليل نبود رسيدگي متوليان امر، خسارتهاي جبرانناپذيري به مسجد وارد ميشود که به هيچ عنوان حتا با وقت و هزينهي گزاف نيز قابل جبران نيست.
وي ادامه داد: اكنون با وجود توجه جدي مسؤولان و فرمانداري به اين مهم براي برونرفت مسجد از غربت و تشکيل کميتهي ويژه براي رسيدگي به وضعيت مسجدجامع عتيق، عزمي جدي براي احيا، مرمت و بازسازي آن وجود ندارد. سازمان ميراث فرهنگي و سازمان اوقاف هم بهعنوان متوليان اصلي امور بايد پاسخگوي کمکاري خود باشند.
او بيان كرد: با توجه به جايگاه شيراز بهعنوان سومين حرم اهل بيت (ع) و توجه به قدمت و حرمت مسجدجامع عتيق بايد به اين امر توجه ويژه شود؛ اما برخلاف تأکيدهاي فراوان و پس از گذشت سه هفته از تاريخ نخستين جلسه براي رفع مشکلات مسجد و مصوبات آن، هنوز اقدام مؤثري انجام نشده است. در اينباره بايد حساسيت متوليان امر را بيشتر کنيم.
رجايي اظهار كرد: متأسفانه ميراث فرهنگي در بسياري از کارها کوتاهي کرده است که گواه اين امر اعلام و پيگيري نکردن سرقت سنگ سياه مسجدجامع عتيق پس از گذشت چند سال است.
سرپرست معاونت سياسي و اجتماعي فرمانداري شيراز در بخش ديگري از سخنان خود بر لزوم نورپردازي، مرمت، تجهيز به وسائل اطفاي حريق، خريد ساختمانهاي اطراف و برقرساني مناسب به مسجدجامع عتيق تأکيد کرد.
راستي ـ مسؤول دفتر اجرايي مسجدجامع عتيق شيراز ـ نيز با اشاره به اينکه مسجدجامع عتيق نماد هويت اسلامي شهر شيراز است، گفت: اين مسجد با قدمتي حدود يكهزار و 200 سال بهدليل بيتوجهي مسؤولان، بهصورت مخروبه درآمده است و به توجه بيشتر نياز دارد.
وي معتقد است: فعاليتهايي که تا کنون براي اين مسجد انجام شده، فقط در حد رفع مسؤوليت بوده است، نه کار واقعي.
راستي با بيان اينکه مسألهي مسجدجامع عتيق نيازمند عزم جدي همهي مسؤولان و متوليان امر است، اظهار كرد: مسؤولان بهجاي تعريف و تمجيد از يکديگر، به کار اين مسجد تاريخي رسيدگي کنند، چون اين مسجد در غربت باقي مانده است. همچنين سرنوشت سنگ سياه اين مسجد پس از گذشت چند سال هنوز مشخص نيست.
وي ادامه داد: مسجدجامع بهدليل کمبود بودجه نميتواند مرمت را انجام دهد. با اين وجود، با هزينهاي حدود 20ميليون تومان از محل درآمد مسجد و مقداري نيز با کمک ادارهي اوقاف، ضلع شرقي را مرمت کرديم؛ اما هنوز از داشتن روشنايي و سرويسهاي بهداشتي محروم است و هر کسي به مسجد وارد ميشود، با تأسف از آن خارج ميشود.
راستي بيان کرد: مسجدجامع عتيق زماني يکي از ثروتمندترين مساجد شيراز بود، اما به فقيرانهترين شکل ممکن درآمده است.
مدير اجرايي مسجدجامع عتيق اضافه كرد: براساس بررسيهاي انجامشده، موقوف برففروشان، بازار كنار مسجد و موقوفات بينالحرمين جزو موقوفههاي مسجدجامع است؛ اما هيچ درآمدي از اين موقوفات به مسجد عتيق نميرسد.
انتهاي پيام
نظرات