• دوشنبه / ۷ تیر ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8904-02250
  • خبرنگار : 71091

فرشته طائرپور در گفت‌وگو با ايسنا: «پاتال و آرزوهاي كوچك» را پيش از «نخودي» دوباره اكران مي‌كنم در صورت مساعد بودن شرايط نيمه‌ي دوم سال «پاتال 2 » را مي‌سازم

فرشته طائرپور در گفت‌وگو با ايسنا:
«پاتال و آرزوهاي كوچك» را پيش از «نخودي» دوباره اكران مي‌كنم 
در صورت مساعد بودن شرايط نيمه‌ي دوم سال «پاتال 2 » را مي‌سازم

فرشته طائرپور که هفته‌گذشته پروانه نمايش فيلم‌سينمايي «نخودي» آخرين توليد خود را براي اكران عمومي گرفته و مقدمات نمايش آن‌را آغاز کرده است، خبر داد كه فيلم سينمايي «پاتال و آرزوهاي كوچك» را پيش از «نخودي» در تعداد محدودي از سينماها اكران خواهد کرد.

اين تهيه‌ كننده در گفت‌وگو با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: براي دريافت پروانه اکران مجدد «پاتال و...» به اداره کل نظارت تعهد داده‌ام که به احترام فيلم‌هاي جديد و در نوبت اکران، براي نمايش اين فيلم، از هيچ گروه سينمايي استفاده نکنم و صرفا آنرا در سالن‌ها و سئانس‌هاي مربوط به فيلم‌هاي کودکان اکران کنم.

وي در مورد دلايل خود براي اکران مجدد «پاتال» توضيح داد:در همه جاي جهان هر فيلم خوب کودک ، هر هفت سال يکبار گروهي از مخاطبان تازه پيدا مي‌کند و براي همين است که فيلم‌هاي شاخص اين عرصه،توسط نسل‌هاي پياپي مورد استقبال قرار مي‌گيرند. نمايش «پاتال» نيز ضمن تجديد يکي از خاطرات شيرين دوران رونق سينماي کودک براي والدين جواني که در بيست سال پيش خود کودک بودند ، امکان آنرا فراهم مي‌کند که اکنون به اتفاق فرزندانشان اين فيلم ببينند و از آنجا که تاكنون و در طول اين بيست سال «پاتال و آرزوهاي کوچک» در شبکه ويديويي کشور توزيع نشده،لذا براي کودکان امروز فيلمي ناديده و تازه به حساب مي‌آيد.

طائرپور اضافه کرد: شايد اين تجربه بخصوص با وصل آن به اکران فيلم سينمايي "نخودي" که همه شاخصه‌هاي يک فيلم خانوادگي-کودک جذاب را دارد ، موجب شود که گامي ولو کوتاه در مسير توجه مجدد به سينماي مهجور کودکان در سال هاي اخير برداشته شود.

وي همچنين اظهار اميدواري كرد: اكران «نخودي» در اواخر تابستان (عيد فطر) باعث شود که نظر مديران مسئول به حمايت از سينماي کودک بيشتر جلب شده و به موازات آن فيلمسازان در بخش خصوصي نيز مجددا انگيزه‌اي براي رويکرد به اين نوع از سينما پيدا کنند تا شايد از اين طريق جرقه‌اي که به همت بنياد سينمايي فارابي در سال گذشته براي احياي اين سينما زده شد، تبديل به يک جريان رو به رشد شود.

طائرپور ضمنا از تصميم خود براي ساخت «پاتال 2» خبر داد و اضافه کرد در صورت مساعد بودن شرايط در نيمه دوم سال 89 مقدمات توليد آن را آغاز خواهم کرد.

وي به ايسنا گفت: قصد دارم اين فيلم را در صورت تحقق توليد ، به روانشاد "كامبيز صميمي‌مفخم" كه حق بزرگي بر گردن سينماي كودك ايران دارد، هديه کنم.

به گفته‌ي اين تهيه‌كننده؛ درحال حاضر طرح فيلمنامه "پاتال 2" در حال نوشتن است و در صورت مقبوليت سناريو براي عوامل پيشين آن،حتي المقدور از همان دوستان دعوت به همکاري خواهد شد.

«پاتال و آرزوهاي كوچك» به كارگرداني مسعود كرامتي در سال68 به تهيه‌كنندگي فرشته طائر‌پور و وحيد نيكخواه آزاد ساخته شد.

فيلمنامه آن را رضا كيانيان، مهدي سجاده‌چي نوشته‌ بودند که در کارگاه فيلمنامه "خانه ادبيات و هنر کودکان" مورد بازنويسي قرار گرفت. ساير عواملي كه در اين پروژه 21 سال قبل همكاري داشتند عبارتند از: فيلمبردار: عظيم جوانروح، طراح صحنه و لباس و سازنده عروسک : کامبيز صميمي‌مفخم،تدوين: زنده‌ياد رسول ملاقلي‌پور،موسيقي متن: محمد رضا عليقلي ، شعر: وحيد نيکخواه‌آزاد ، عکس: شاپور پورامين،گريم:محمود مهدوي.

بازيگران: رضا كيانيان، منصوره شادمنش، احمد‌آقالو، فريبا جديكار، احمدرضا اسعدي، حميدرضا مرادي، علي آقايي، عليرضا رييسي، شراره مدني، فريبا سجادي، سهيلا تياري، اقدس صحت‌بخش، مهران رسام، شاپورپور‌امين، حميد صالحين، فريد سجادي.

در خلاصه داستان «پاتال و آرزوهاي كوچك» آمده است: «موجودي عجيب به نام «پاتال» از ميان يک كره‌جغرافيا كه مادر «وحيد» براي او خريده، بيرون مي‌آيد تا به جبران محبت «وحيد» آرزوهاي او را برآورده سازد. به مدد نيروي شگفت‌انگيز«پاتال» آرزوهاي «وحيد»، خواهرش «شيرين» دوستانش «محسن و «حميد» برآورده مي‌شود. «وحيد» به جاي پدر به اداره مي‌رود و پدر به جاي او به مدرسه، مادر، دخترك كوچكي مي‌شود و «شيرين» جاي او را مي‌گيرد. «محسن» اكنون هرچه بگويد بزرگترها اطاعت مي‌كنند و برخلاف گذشته همه بزرگتر‌ها «حميد» را نه تنها از خوردن منع نمي‌كنند بلکه مدام به او دستور مي‌دهند كه بيشتربخورد! ... ولي در پايان همه بچه‌ها بازگشت به شرايط قبل از ديدار«پاتال» را آرزو مي‌كنند.»

به گزارش ايسنا،«نخودي» كه اين روزها در تدارك اكران عيد سعيد فطر است، به كارگرداني جلال فاطمي و به تهيه‌كنندگي فرشته طائرپور براي بنياد سينمايي فارابي ساخته شده است.

در خلاصه داستان اين فيلم كه فيلمنامه آن توسط جلال فاطمي نوشته شده و فرشته طائرپور آنرا بازنويسي کرده آمده است:«سينا بزرگي (صابر ابر)، يك كارگردان تئاتر عروسكي است كه مدت‌هاست در رقابت با هجوم فيلم‌ها‌ي خارجي، امكاني براي عرضه درست كارهايش به كودكان پيدا نمي‌كند.

نمايش‌هاي او بدون رونق و مشتري اجرا مي‌شوند و صاحبان سالن‌هاي نمايش، براي تعطيل كردن اجراهاي او،دلايل و بهانه‌هاي اقتصادي كافي دارند.

سينا علي‌رغم تلاش و مراجعه به جاهاي مختلف براي كار، نتيجه‌اي نمي‌گيرد و با هر پاسخ منفي بيشتر تحقير شده و مدام كوچك و کوچکتر مي‌شود.

سينا پس از ديدار با فال‌فروشي بادكنكي، راهي سفري به سرزمين قصه‌ها مي‌شود و در آن‌جا «نخودي» افسانه‌اي را ملاقات مي‌كند.»

در اين فيلم بازيگراني چون صابر ابر، مرضيه برومند، رعنا آزادي‌ور، عليرضا خمسه، مسعود كرامتي، مجيد شهرياري، احمدرضا اسعدي، حميدرضا مرادي، رضا تهي‌دست، پوپك دين‌محمد و بازيگر خردسال: ابوالفضل منتهايي به ايفاي نقش پرداخته اند.

بازيگران عروسکي فيلم نيز دنيا فني زاده ، مرضيه محبوب و صابر ابر بوده اند. اشعار صحنه‌هاي موزيکال فيلم توسط افشين يدالهي و شراره وظيفه شناس سروده شده و موسيقي فيلم را فردين خلعتبري ساخته است.

از مشخصات قابل اشاره اين فيلم استفاده ويژه از جلوه‌هاي ويژه کامپيوتري است که توسط سه موسسهُ فعال در اين زمينه انجام شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha