انتقاد دستغيب از مجالس پرخرج براي شاعران كلاسيك «پديدآورندگان ادبيات معاصر به مردم شناسانده شوند»
عبدالعلي دستغيب با انتقاد از مجالس پرخرجي كه براي شاعران كلاسيك برگزار ميشود، گفت: پديدآورندگان ادبيات معاصر بايد به مردم شناسانده شوند.
اين نويسنده، مترجم و منتقد ادبي در گفتوگو با خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وضعيت تبليغ كتاب را در كشور قابل قبول ندانست و گفت: بيش از خود كتابها، بهوجودآورندگان آنها مهم هستند و بايد به مردم شناسانده شوند؛ چرا كه بسياري از مردم نويسندگان، ناشران، مؤلفان و مترجمان خوب كشورمان را نميشناسند.
او در ادامه با اشاره به اينكه هر سال مجالس تبليغاتي پرخرجي به همت دولت و نهادهاي دولتي دربارهي حافظ، مولانا، سعدي، فردوسي و... برگزار ميشود، از اين موضوع انتقاد كرد و گفت: اينها سرمايههاي ملي ما هستند؛ ولي همه چيز را نبايد به ادبيات كلاسيك خلاصه كرد؛ بايد از داشتههاي كنونيمان حرف بزنيم و به نويسندگان معاصر بپردازيم.
دستغيب همچنين افزايش قيمت كتاب را متأثر از تورم و گراني رايج در كشور دانست و گفت: بهاي كتاب در مقايسه با كالاهاي ديگر گران نيست و حتا نسبت به بسياري از كشورهاي ديگر جهان، بهاي كتاب در ايران ارزانتر نيز هست.
او در ادامه عنوان كرد: يكي از مشكلات اقتصادي كشور ما مسألهي گراني است كه بر قيمت كتاب نيز تأثير گذاشته است.
اين منتقد ادبي با بيان اينكه قيمت كتاب نيز مانند ساير كالاها ظرف چند سال اخير بالا رفته است، اظهار كرد: اقتصاددانان و مسؤولان حوزهي فرهنگ بايد با مشورت يكديگر، راههاي مثبت و مؤثري را پيشنهاد كنند تا قيمت كتاب به حدي برسد كه تمامي اقشار جامعه، بويژه قشر متوسط، بتوانند به راحتي كتاب بخرند و جذب فرهنگ شوند.
به اعتقاد دستغيب، طبقهي متوسط در طول تاريخ جزو بيشترين افراد كتابخوان جوامع بودهاند و در كارهاي فرهنگي هميشه حرف اول را زدهاند و دولت و مسؤولان بايد طبقهي متوسط را حفظ كنند؛ اما متأسفانه طبقهي متوسط در ايران در حال ناپديد شدن است.
اين مترجم قيمت كتاب را در جذب مردم به كتاب و كتابخواني مؤثر دانست؛ اما تأكيد كرد: آنچه اهميت دارد، ايجاد محيطي فرهنگي است كه امكان خوانده شدن كتاب و بحث و بررسي و نقد آن را فراهم كند.
او همچنين عنوان كرد: در حال حاضر، كتاب دغدغهي اصلي مردم ما نيست و فرهنگ كتابخواني بايد در زندگي مردم جا بيافتد.
او در ادامه در ارزيابي خود از نمايشگاه كتاب تهران گفت: تودهي انبوهي كه به نمايشگاه كتاب آمدند، جز عدهي معدودي، قصدشان تفريح و سرگرمي بود. اگر افرادي كه به نمايشگاه كتاب آمدند، همهشان كتاب ميخريدند، ناشران ميلياردر ميشدند.
دستغيب همچنين گفت: انبوه كتابهاي عرضهشده ملاك ارزيابي نيست و هيچچيز را ثابت نميكند؛ آنچه اهميت دارد، مسألهي كيفيت است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات