گزارش ايسنا از گشايش نمايشگاه كتاب تهران معاون اول رييسجمهور خبر داد: تشكيل «كارگروه كتاب» در دولت
مراسم گشايش بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عصر امروز (سهشنبه، 14 ارديبهشتماه) در محل مصلاي بزرگ امام خميني (ره) برپا شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم امسال، محمود احمدينژاد - رييسجمهور - به دليل سفر به نيويورك حضور نداشت و به جاي او، معاون اولش در مراسم حضور يافت و سخن گفت.
محمدرضا رحيمي - معاون اول رييسجمهور - با تجليل از مقام معظم رهبري براي اهتمام ويژه به حوزهي كتاب، از ايشان به عنوان فردي اديب و اهل قلم ياد كرد و در ادامه به افزايش صددرصدي شمار انتشار كتاب در سالهاي بعد از انقلاب اسلامي نسبت به دوران رژيم پهلوي اشاره كرد.
او در ادامه عنوان كرد: به زودي كارگروهي به عنوان «كارگروه كتاب» در دولت تشكيل ميشود تا با همانديشي مسؤولان و اهالي فرهنگ، حمايتهاي همهجانبهاي در سطوح عالي از حوزهي كتاب و كتابخواني به عمل آيد.
رحيمي در پايان خطاب به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خواستار اين شد كه از اين به بعد هدايايي كه در بخشهاي مختلف دولت اهدا ميشود، كتاب باشد تا اينگونه خدمت بيشتري به كتاب و كتابخواني صورت گيرد.
همچنين سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در سخناني از معاونتهاي امور فرهنگي، هنري و سينمايي خواست كه به مسألهي كتاب و كتابخواني و ترويج كتابخواني اهميت بيشتري دهند و گفت: لازم است در جوار نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران يا در مجال و موقعيت ديگري از تمام توان و بضاعت هنرمندان براي ترويج فرهنگ كتابخواني استفاده شود.
او افزود: همچنين ضرورت دارد نمايشگاههاي استاني كتاب با جذابيتهاي بيشتري همراه با اعزام هنرمندان و بويژه نويسندگان برگزار شوند. از سويي، مطبوعات به جاي پرداختن به امور كماهميت و بيخاصيت بر روي فرهنگ مطالعه كار كنند. در عين حال لازم است همانقدر كه متوليان مساجد و ائمه جماعات در جذب نمازگزاران نقش دارند، مسؤولان كتابخانهها و كتابداران در رونق كتاب نقشآفريني كنند.
وزير ارشاد متذكر شد: معاونت امور فرهنگي با توجه به نياز جامعه و موضوعات مبتلابه، با رعايت كامل قوانين، سياستهاي اولويتبنديشده را اتخاذ كند. اجتناب از تكرار و رونويسيها و كپيبرداريهاي مكرر، موضوعات كماهميت، نوشتههاي بيدرد و اطلاعات زرد كه پيچكوار بر بيد معلق سربهزير نجيب فرهنگ اصيل اسلاميمان تنيده شده است، بايد سرلوحهي حركت جديد ارشاد باشد.
حسيني ادامه داد: همچنين مسابقهي مطالعاتي در بين اقشار مختلف جامعه به منظور ارتقاي مطالعهي مفيد و افزايش سطح آگاهي بايد دنبال شود.
او در پايان به ارائهي توضيحاتي دربارهي طرح ملي و فراگير «كتاب من» كه در بيستودومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران به بهرهبرداري رسيد، پرداخت و ابراز اميدواري كرد، اين طرح در اين دوره در تمام كشور اجرا شود.
محسن پرويز - معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - هم گفت: امسال به دليل اينكه ما ميهمان مصلاي بزرگ امام خميني (ره) بوديم، با مشكلاتي مواجه شديم. اميد كه در سال آينده نمايشگاه كتاب تهران صاحبخانه شود و مشكلاتي از اين دست برطرف شود.
رييس بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران متذكر شد: به دليل اينكه در اين دوره از نمايشگاه، رواقهاي مصلا در دست ساختوساز بود، با مساعدت رييس محترم جمهور و توصيهي وي، ساختوساز رواقها را در فضاي باز دنبال كرديم. عليرغم مشكلات عديدهاي كه پيش رو بود، اين مسأله محقق شد؛ در حاليكه برخي در راه برگزاري نمايشگاه كتاب سنگاندازي ميكردند.
پرويز در ادامه يادآور شد: استقبال ناشران داخلي و خارجي از نمايشگاه كتاب بسيار بالاست و با وجود باشكوه برگزار شدن نمايشگاه و تلاشهاي شبانهروزي برگزاركنندگان نمايشگاه، برخي اصرار دارند اين رخداد بزرگ فرهنگي را به تعطيلي بكشانند و ما از همينجا به دولت و فعالان حوزهي نشر دست ياري دراز ميكنيم تا نمايشگاه در سال آينده صاحب خانه شود.
او در پايان يادآور شد: ضرورت دارد دولت به حوزهي چاپ و نشر و همچنين نمايشگاههاي استاني توجه ويژهاي داشته باشد.
مراسم گشايش نمايشگاه كتاب تهران با حضور جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان برخي كشورها، حجتالاسلام والمسلمين محمد محمدي گلپايگاني - رييس دفتر مقام معظم رهبري -، بختياري - وزير دادگستري - و مخبر دزفولي - دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي - همراه بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات