سعيد بيابانكي: نمايشگاه كتاب با شيوهي كنوني خروجي خاصي ندارد
سعيد بيابانكي گفت: نمايشگاه كتاب با شيوهي كنوني، زمان و هزينهي زيادي را از مخاطبان و دولت ميگيرد و خروجي خاصي ندارد.
اين شاعر در گفتوگو با خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: من هيچ سالي از نمايشگاه كتاب تهران احساس رضايت نداشتهام؛ زيرا هميشه به جز خستگي و سردرگمي چيزي دستگيرم نشده است. اين در حالي است كه من هم اهل كتاب و كتابخوانم و هم خودم مولد كتاب محسوب ميشوم.
او افزود: نمايشگاه كتاب به معني جمع كردن كتابفروشيهاي ميدان انقلاب نيست؛ زيرا براي اين كار ميتوانيم به آنها بگوييم يك هفته 20درصد تخفيف براي كتابهايشان قائل شوند.
اين شاعر به مخاطبان نمايشگاه كتاب اشاره كرد و گفت: درصد زيادي از مخاطبان نمايشگاه كتاب براي تفريح ميآيند و درصد ديگري براي خريد كتاب كنكور به نمايشگاه ميآيند. آيا اين افراد مخاطبان كتاب ما را تشكيل ميدهند؛ يعني ميشود با اين مخاطبان فيگور گرفت كه ما فرهنگ مطالعه را بالا بردهايم؟
او اذعان كرد كه نمايشگاه كتاب فاصلهي بين توليدكننده و مخاطب را كم و حوزهي پخش را حذف ميكند و ناشران مستقيم در ارتباط با مخاطب قرار ميگيرند و اين به نفع ناشران است؛ نه مؤلفان.
بيابانكي افزود: براي بهبود فضاي نمايشگاه كتاب، نمايشگاه بايد در جايي برگزار شود كه دور از دسترسي آسان مردم باشد؛ يعني مردم به سختي به آن دسترسي پيدا كنند تا كساني كه واقعا اهل كتاب هستند، به آنجا بروند.
او گفت: اكنون با يك بليت مترو از هرجاي تهران ميشود به مصلا رفت و اين اصلا خوب نيست. اين به جامعهي كتابخوان كمكي نميكند و فقط ازدحام و شلوغي و ترافيك و سردرگمي را زياد ميكند.
بيابانكي خاطرنشان كرد: نمايشگاه بايد در جايي خارج از شهر برگزار شود و محل وسيعي به اين كار اختصاص داده شود و نمايشگاهي دائمي مختص كتاب ايجاد شود.
او تنها خوبي برگزاري نمايشگاه كتاب در مصلا را نزديكي آن دانست و گفت: اين فضا اصلا گنجايش تعداد بازديدكنندگان را ندارد و آنجا حتا هوا براي نفس كشيدن هم كم ميآيد.
اين شاعر گفت: در عصر ديجيتال و مالتيمديا، راههاي بهتري براي عرضهي محصول وجود دارد.
او همچنين تأكيد كرد كه بحث مميزي و گزينش كتابها براي نمايشگاه فقط حوزهي علوم انساني و ادبيات را دربر ميگيرد و كسي به كتابهاي رياضي و فني و كنكور كاري ندارد؛ اين در حالي است كه مردم براي تهيهي اين كتابها ميآيند.
بيابانكي گفت: در نمايشگاه، برخي كتابهايي كه مجوز دارند و چاپ شدهاند، امكان حضور ندارند و يافت نميشوند؛ اين در حالي است كه اين كتابها را در جاهاي ديگر به آساني ميتوان پيدا كرد. اين چه نمايشگاهي است كه بايد به كتابهاي دستچينشده و گزينششده با يك سليقهي خاص دسترسي پيدا كرد؟
او همچنين گفت، بهتر است نمايشگاه از حالت پايتختمحوري خارج شود و در استانهاي ديگر هم به اين موضوع بها داده شود و نمايشگاه در فصلها و زمانهاي ديگر در استانها برگزار شود.
او به زمان برگزاري نمايشگاه كتاب نيز انتقاد كرد و افزود: بدترين زمان براي برگزاري نمايشگاه كتاب همين زمان است؛ زيرا در آستانهي برگزاري امتحانات دانشجويان و دانشآموزان قرار داريم؛ اين در حالي است كه طيف وسيعي از مخاطبان كتاب را اين دو گروه تشكيل ميدهند.
اين شاعر همچنين گفت كه براي نمايشگاه كتاب امسال كار جديدي ندارد و سه مجموعهي شعر او تجديد چاپ و عرضه ميشوند.
او به چاپ چهارم كتاب «باغ دوردست» در انتشارات تكا، چاپ سوم كتاب «سنگچين» در انتشارات علم و چاپ مجدد كتاب «پرواز اصفهان - مشهد» در انتشارات فرهنگ مردم اشاره كرد و گفت: كار جديد براي عرضه ندارم و تصميم گرفتهام تا مدتها شعرهايم را چاپ نكنم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات