عضو هيأت علمي دانشگاه باهنر كرمان: جايگاهي ويژه براي فرش در سازمان ميراث فرهنگي تعيين شود فكر جمعي فرش را از اين بيماري نجات ميدهد
عضو هيأت علمي دانشگاه باهنر كرمان گفت: در صورت الحاق شدن فرش به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بايد جايگاه ويژهاي حتا در سطح معاونت براي آن تعيين شود و در اين سيستم نبايد بخش تجاري فرش را فراموش كرد.
مجتبي يزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: اكنون مشكل فرش اين است كه وزارت بازرگاني فقط به صرفهي اقتصادي آن فكر ميكند. با اين حال، وزارت بازرگاني در اين مدت به سليقهيابي مشتري و نمايشگاههاي خارجي، خوب پرداخته است و اگر فرش زيرمجموعهي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار گيرد، به جنبههاي فرهنگي و تجاري آن بهتر پرداخته ميشود. البته سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ميتواند از تجربههاي مركز ملي فرش و وزارت بازرگاني استفاده كند و حتا كميتهاي را با استفاده از كارشناسان اين حوزه در وزارت بازرگاني تشكيل دهد تا راههاي رفته را تكرار نكند.
وي ادامه داد: امكان دارد، با اين الحاق بخشهاي ازيادرفتهاي مانند رنگرزي، بخصوص گياهي و طراحي فرش با تحولاتي مواجه شوند.
اين استاد دانشگاه بيان كرد: فعاليتهاي وزارت بازرگاني در حوزهي فرش نشان ميدهد كه اين وزارتخانه نيز كارهاي مطالعاتي و كارشناسي داشته است؛ اما در واقع، مركز ملي فرش بهعنوان بزرگترين متولي مستقل فرش در اين مدت بايد به دو جنبهي هنري و اقتصادي فرش همزمان ميپرداخت.
وي افزود: نبايد در ادارهي فرش خيلي درگير نامها شد، چون تعالي فرش به تعالي كشور منجر ميشود و اگر فكر جمعي باشد، فرش از اين بيماري نجات مييابد و اشتغالزايي و هنرهاي آن احيا ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات