*صنعت و معدن در هفته گذشته* از خبرسازي برنج تا دفاع همهجانبه از خودروسازان!
در هفتهاي كه گذشت شايد مهمترين خبر مربوط به بخش صنعت و معدن كشور را رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين هفته بالاخره نظامالدين برزگري كه چندي بود هيچ اظهارنظر خاصي نكرده بود، از آغاز فرايند آزمايش نمونههاي جديد برداشته شده از برنجهاي وارداتي به كشور در مبادي ورودي خبر داد.
به گفته اين مقام مسوول اين نمونهبرداري به درخواست نمايندگان مجلس انجام شده و قرار است نتيجه مربوط به آزمون اين نمونهبرداري ظرف 10 روز آينده اعلام شود.
رييس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در عين حال به انتقادات شديدي كه از عملكرد اين سازمان شده نيز واكنش نشان داده و عنوان كرد كه نمايندگان مجلس حق دارند از همه مسوولان اجرايي سوال كرده و مسوولان اجرايي هم بايد به اين سوالات با شفافيت پاسخ دهند.
نكته جالب در مورد آزمون نمونهبرداريهاي جديد از برنجهاي وارداتي اين است كه قرار است اين نمونهها در آزمايشگاهي ثالث با تاييد كميسيون بهداشت مجلس آزمون شوند. مسئلهاي كه اعتماد به آزمايشگاههاي سازمان استاندارد و يا وزارت بهداشت را تا حدودي خدشهدار جلوه ميدهد.
برنج اگرچه كالايي صنعتي محسوب نميشود، اما طي چند ماه اخير همين كالاي غيرصنعتي دستمايه اظهارنظر مسوولان مختلف كشور و از جمله سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران شده است. سازماني كه اداره كل استان تهران آن نخستين بار از آلودگي تعدادي از برنجهاي وارداتي به كشور خبر داد.
در اين هفته همچنين پريچهر قزلباش، معاون اداره کل نظارت بر اجراي استاندارد موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران خبر داد كه فرآيندهاي توليد صنايع لبني، روغن موتور، فولاد، نفت و توليد چدن نيز فرآيندهاي توليد انرژيبري هستند كه استاندارد آنها از ابتداي سال آينده اجباري خواهند شد.
***اشتباه رسانهها از ديد خاوري!
اما به غير از بحث برنج، در هفته گذشته چند مراسم صنعتي در خور توجه نيز برگزار شد.
در تهران و در ساختمان شماره يك وزارت صنايع و معادن در خيابان سميه مراسم امضاي تفاهمنامه بانك ملي با وزارت صنايع و معادن و صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني برگزار شد. هدف از اين تفاهمنامه نيز اختصاص هزار ميليارد ريال تسهيلات براي نوسازي ماشينآلات معدني با همكاري صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني و بانك ملي عنوان شد.
پيشتر نيز تفاهمنامه مشابهي بين صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني و بانك صنعت و معدن امضا شده بود.
اما مديرعامل بانك ملي نيز در مراسم امضاي تفاهمنامه با وزارت صنايع و معادن در اظهاراتي عنوان كرد كه معوقات واقعي سيستم بانكي آن چيزي نيست كه تاكنون اعلام شده است.
محمودرضا خاوري در عين حال برخي رسانهها را متهم به برداشت ناصحيح از مصوبات اخير مربوط به سيستم بانكي كشور كرد.
به گفته مديرعامل بانك ملي ميزان معوقات واقعي حدود يك سوم اعداد و ارقامي است كه تاكنون به عنوان معوقات سيستم بانكي اعلام شده است.
اين فعال بانكي در عين با اشاره به اينكه اظهاراتش هيچ تناقضي با حرفهاي رييس كل بانك مركزي ندارد، گفت كه بهمني از بعد ديگري به ميزان معوقات بانكي نگاه كرده كه اين نگاه نيز در نوع خود درست است.
***آخرين وضعيت فروش اوراق مشاركت هشت طرح
اما صنعت فولاد نيز در هفتهاي كه گذشت بيخبر نبود. از يك سو سميعينژاد، معاون امور معدني و صنايع و معادن وزارت صنايع و معادن از ادامه استقبال مردم از اوراق مشاركت هشت طرح فولادي خبر داد و از سوي ديگر هراتينيك، رييس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران نيز ابراز عقيده كرد كه ظرفيتسازي براي توليد 35 ميليون تن فولاد تا سال 1392 محقق ميشود.
ضمن اينكه مديرعامل شركت ملي فولاد نيز عنوان كرد كه سرمايه مورد نياز طرحهاي فولاد استاني حدود 33 هزار ميليارد ريال است كه تاكنون حدود سه ميليارد و 600 ميليون ريال از آن هزينه شده است.
همچنين اعلام شد كه قرار است اوايل سال آينده نيز فروش اوراق مشاركت هشت طرح فولادي ادامه يابد.
***از انگوران تا ساريگوني!
به غير از صنعت فولاد دو معدن انگوران و ساريگوني نيز در هفته قبل خبرساز شدند.
سميعينژاد مرد هميشه خبرساز وزارت صنايع و معادن از تشكيل كنسرسيوم معدن انگوران و انجام عضوگيري آن خبر داده و در پاسخ به اين سوال كه چرا طي هفتههاي اخير صدايي از انگوران در نيامده؟ عنوان كرد كه اگر صدايي نيست، به اين معنا نيست كه كاري انجام نشده است.
وي همچنين درباره آخرين وضعيت معدن طلاي ساريگوني و حضور قزاقها در اين معدن اعلام كرد كه شركت قزاق مس براي سرمايهگذاري، اكتشاف طلا و مس و استحصال و فرآوري طلا در ايران و به ويژه طلاي ساريگوني اعلام آمادگي كرده كه ما نيز بعد از بررسيهاي لازم صلاحيت اين شركت را تاييد كردهايم.
معاون وزير صنايع و معادن همچنين با رد اين اظهارنظر كه حضور قزاق مس در ايران به معناي اخراج ريوتينتو است، تاكيد كرد كه ريوتينتو به درخواست خود و نداشتن توجيه اقتصادي فعاليت در ساريگوني ايران را ترك كرده است.
***دفاع همهجانبه از خودروسازان!
در هفتهاي كه گذشت كارخانه توليد كيسه ايمني هوا (ايربگ) و فاز دوم سامانه ضد سرقت خودرو (ايموبلايزر) در قزوين به بهرهبرداري رسيد.
در مراسم بهرهبرداري از اين واحد صنعتي وزير صنايع و معادن بار ديگر از عملكرد خودروسازان داخلي دفاع و اعلام كرد كه فقط 13 درصد از تصادفها به عامل خودرو مربوط است. اين اظهارنظر محرابيان را ميتوان اين طور تعبير كرد كه خودروهاي توليد داخل در مرگ و مير ناشي از تصادفات جادهاي نقش زيادي نداشته و به اين ترتيب خودروسازان در بروز اين تصادفات گناهي ندارند. نتيجهگيري كه پليس چندان موافق آن نبوده و بارها اعلام كرد كه خودروسازان محصولات با كيفيت پاييني توليد ميكنند.
از سوي ديگر هدايت، رييس ايدرو نيز در اين هفته پس از پس انتصاب رييس کارگروه تخصصي توسعه صنايع ريلي اين سازمان همچون محرابيان از صنعت خودروسازي ايران دفاع و حتي اعلام كرد كه مسوولان صنعت خودرو از مديران پرتوان و قدرتمند کشور هستند.
***مقام نهمي ايران در توليد سيمان
اما در هفتهاي كه گذشت سازمان زمينشناسي آمريكا گزارش سالانه خود را منتشر كرده كه در بخش مربوط به سيمان اين گزارش ايران به عنوان نهمين توليدكننده بزرگ اين كالا در سال 2009 ميلادي معرفي شد.
در اين گزارش همچنين سهم ايران از كل توليد جهاني سيمان در سال گذشته ميلادي حدود 1.6 درصد اعلام شد.
***انتقاد از بيتوجهي دولت و تصميمگيريهاي پراكنده
همچنين از يك سو عضو انجمن مهندسي دريايي ايران از برگزاري چهار جلسه شوراي راهبردي شوراي عالي صنايع دريايي طي چند هفته اخير خبر داد و از سوي ديگر نايب رييس اتحاديه صنايع بازيافت ايران از ادامه بيتوجهي دولت به اين صنعت به شدت انتقاد كرده و وضعيت اين صنعت را در كشور بحراني توصيف كرد.
همچنين دبيركل كنفدراسيون صنعت ايران از تصميمگيريهاي پراكنده اقتصادي در كشور انتقاد و تصريح كرد كه اين تصميمگيريهاي پراكنده تاثيرات رواني مخربي را روي بخش توليد و صنعت كشور ميگذارند.
خاكي همچنين عنوان كرد كه هنوز تصميم قطعي در زمينه چگونگي اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها گرفته نشده است و به همين دليل يك روز شاهد اين هستيم كه بحث خوشهبنديها پيش ميآيد و روز ديگر اين بحث از سوي مسوولان منتفي اعلام ميشود.
اين فعال صنعتي همچنين تاكيد كرد كه پرداخت پول به صورت نقدي اثرات مخربي را روي مردم و صنعت ميگذرد و دولت بايد با روشهاي غيرمستقيم پس از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها از صنايع و توليدكنندگان حمايت كند.
***باز هم سفارش به چين!
همچنين در هفتهاي كه گذشت موضوع ارائه سفارش توليد به چين از سوي برخي شركتهاي داخلي باز هم سوژه اظهارنظر برخي فعالان صنعتي شد. به طوري كه در دو اظهارنظر متفاوت اعلام شد كه دو شركت ايراني داراي برند شناخته شده، تن ماهي خود را با برند داخلي در خارج از كشور توليد ميكردند و از سوي ديگر يكي از برندهاي مطرح ماكاروني برخي از محصولات خود را در خارج توليد و وارد كشور ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات