آيتالله ريشهري: اين هنر نيست كه از يك خانوادهي شهيد كودتاچي بسازيم افراط گرايي و كندروي براي نظام ضرر دارند
آيتالله محمد محمدي ريشهري تأكيد كرد: اين هنر نيست كه از يك خانوادهي شهيد، كودتاچي بسازيم. سياست نظام جمهوري اسلامي و علوي بايد اين باشد كه علاقهمندان آن در هر مسؤوليتي تلاش كنند، به دوستان نظام بيفزايند و از مخالفان آن كم كنند. يقين دارم، در اين صورت نظام صدمهاي نميخورد.
به گزارش خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله ريشهري ـ نمايندهي پيشين ولي فقيه در امور حج و زيارت ـ پس از آنكه متن استعفايش از نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت و سرپرستي حجاج كه در تاريخ اول ديماه براي مقام معظم رهبري فرستاده شده بود، توسط مجري برنامه خوانده شد، در مراسم توديع خود، گفت: زبان و توان شكر اين نعمت عظيم را ندارم. خداوند متعال توفيق داد، دو دهه از عمرم را در خدمت اهداف بلند حج و زائران خانهي خدا و خاندان رسالت باشم. سال 1370 كه مقام معظم رهبري اين مسؤوليت را به من واگذار كرد، يك موي سپيد در صورتم نبود و امروز عكس اين موضوع است.
او با قدرداني از رهنمودهاي مقام معظم رهبري بيان كرد: ايشان اهتمام فوقالعادهاي به موضوع حج و برگزاري با عزت و اقتدار آن داشتند. همانطور كه در حكم من تصريح و تأكيد كردند و همواره آنچه را كه آرمان و سياست امام راحل بوده است، از من خواستهاند تا در حج اجرا كنم.
وي افزود: مقام معظم رهبري مانند حضرت امام خميني (ره) بلندترين، قويترين و جامعترين پيامهاي خود را براي حج ميفرستادند.
ريشهري با تأكيد بر اينكه سايهي مقام معظم رهبري بايد بر تمام سليقههاي سياسي باشد، گفت: معتقدم، اگر كسي 10 درصد با ولي فقيه خوب است، بايد كاري كنيم تا اين چند درصد اضافه شود، نه اينكه كاري كنيم تا اين درصد را هم از دست بدهيم. من از همان ابتدا و زمان حيات امام راحل، هر مسؤوليتي را پذيرفتم، اين موضوع را درنظر داشتم.
وي ادامه داد: ميانهروي و با رهبري بودن، جادهي رسيدن به هدف و آرمانهاي امام راحل است. اصولگرايي واقعي، اجتناب از افراط و تفريط است و اگر كسي افراط و تفريط كرد، اصولگرايي نيست. اصولگرايي يعني همراهي رهبري. معيار در زمان امامان معصوم (ع)، آنها هستند، در زمان تمام ائمه (ع) كندروي و تندروي بوده است.
رييس دانشكدهي علوم و حديث به بيان روايتي از امام صادق (ع) پرداخت و بيان كرد: در آن زمان، عدهاي مدعي پيروي از ايشان بودند كه امام خطاب به آنها فرمودند، «اين عده تصور ميكنند، من امام آنها هستم، درحاليكه به والله من امام آنها نيستم و خدا آنها را لعنت كند. من امام كسي هستم كه از من اطاعت كند». در زمان غيبت هم معيار، امام و رهبري است، نه تندتر و نه كندتر.
ريشهري به بخشي از سخنان اخير مقام معظم رهبري دربارهي افراط گريها بهعنوان عامل كمكي به دشمن اشاره و اظهار كرد: علاقهمندان به رهبري بايد تلاش كنند، از مخالفان بكاهند و به موافقان رهبري اضافه كنند. اين هنر نيست كه دوست را به دشمن تبديل كنيم، هنر اين است كه مخالف را به دوست تبديل كنيم. لقمان حكيم هم به پسرش گفت، هزار دوست، كم است و يك دشمن زياد. ما امروز براي نظام اسلامي بايد دوست اضافه كنيم، يك دشمن هم زياد است. علاقهمندان به نظام و رهبري بايد اين سياست را درنظر بگيرند.
وي ادامه داد: يكي از سياستهاي امنيتي اميرالمؤمنان (ع)، دوست كردن دشمن بود. كسي كه دشمن خود را اصلاح كند، عدد دوستانش را زياد كرده است. اين درس سياسي براي نظام اسلامي و علوي است.
ريشهري تأكيد كرد: بايد كاري كرد كه اگر 10 درصد اعتراض دارند، اعتراض آنها برداشته شود. امروز همراهي با مقام معظم رهبري از واجبات است و افراط گرايي و كندروي هر دو براي نظام ضرر دارد.
او در ادامه به بيان خاطرهاي از محاكمهي تعدادي ار كودتاگران كودتاي «نوژه» پرداخت و گفت: يكي از خلبانهايي كه قرار بود محاكمه شود، از من خواست نوع اعدامش را بهخاطر وضعيت كشور، برقراري جنگ و حفظ آبرو، به اختيار خودش بگذارم و از من خواست، طوري هواپيمايش دستكاري شود كه چيزي معلوم نشود. اين صحبتها نشان ميداد، اين فرد احساس پشيماني كرده است. بنابراين خدمت حضرت امام (ره) رفتم و از ايشان درخواست كردم، اين فرد و افراد مشابه او را كه احساس پشيماني كردهاند و احتمال بازگشت آنها به دوران گذشتهشان وجود ندارد، رها كنيم و اطمينان دادم كه اين موضوع مشكلي ايجاد نميكند، حضرت امام (ره) با هوشمندي فرمودند، احراز كنيد كه اين افراد قطعا پشيمان شدهاند و خطري ندارند. به اين ترتيب، حدود 20 نفر آزاد شدند و همان خلبان كه پيش من آمده بود، بعدها در يكي از عملياتهاي هوايي جنگ تحميلي شهيد شد.
نمايندهي پيشين مقام معظم رهبري در امور حج و زيارت اظهار كرد: هر فردي در هر موقعيتي از رهبري جدا شود، اين نظام ضرر نميكند، بلكه خودش متضرر ميشود. در قرآن آمده است كه «هر فردي كنار برود، خدا جايگزيني براي او ميآورد»؛ اما وظيفهي ما اين است كه در اين شرايط از نظام، رهبري و ميراث خون شهيدان حمايت كنيم و آگاه باشيم كه كندروي و تندروي به ضرر نظام است و همراهي با نظام با عاقبت به خيري همراه است.
او در ادامهي سخنان خود بار ديگر تأكيد كرد: همانطور كه در متن تقاضاي استعفاي من آمده است، كنارهگيريام هيچ ارتباطي با تغييرات در سازمان حج و زيارت ندارد كه برخي سايتها، مطالبي را در اينباره نوشته بودند. معتقدم وزيري كه انتخاب ميشود، حق دارد، معاون خود را انتخاب كند. او تمايل داشت، شخص جديدي را انتخاب كند و من هم با اين موضوع موافقت كردم.
ريشهري ادامه داد: اين موضوع به مسألهي ادغام سازمانهاي ميراث فرهنگي و گردشگري و حج و زيارت نيز هيچ ارتباطي ندارد. ادغام، موضوعي غيركارشناسي بود كه مقام معظم رهبري با آن مخالفت كردند و كنارهگيري من با آن موضوع اصلا ارتباطي ندارد.
او يادآور شد: بيستودوم آذرماه سال 1373 پس از برپايي حج، از مقام معظم رهبري درخواست كردم، فرد ديگري را به مصلحت، جايگزين كنند كه ايشان نپذيرفتند. دوازدهم مهرماه سال 1385 نيز بار ديگر اين موضوع را خدمت ايشان مطرح و عرض كردم كه نمايندگان ولي فقيه معمولا 5 تا 10 سال در اين مسؤوليت هستند و مديريت، عمري دارد و اگر كاري ميتوانستم انجام دهم، انجام دادهام و فرد ديگري را اگر ميتوانيد انتخاب كنيد كه باز هم مصلحت ندانستند. امسال يكبار ديگر اين موضوع را مطرح كردم و در همان جلسه مذاكره كردند و نام چند نفري مطرح شد. ايشان معتقد بودند، جانشين بايد چارچوب بعثهي مقام معظم رهبري را تغيير ندهد، سياستهاي بعثهي مقام معظم رهبري ادامه يابد و اعتدال در سياستها و مديريت برقرار باشد.
وي افزود: من در ميان چند نفر مطرحشده، براساس اين معيارها، حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسكر را پيشنهاد دادم و گفتم، اين فرد اصلحتر است. ايشان فرصتي براي فكر كردن دادند.
ريشهري گفت: شخصي كه اين مسؤوليت در بعثه را ميپذيرد، بايد به سياستهاي نظام و مقام معظم رهبري اعتقاد داشته باشد و با اين اعتقاد كه بعثهي مقام معظم رهبري، شعبهاي از دفتر حضرت وليعصر (عج) است، اين بخش را اداره كند. با توجه به ويژگيهاي مورد نظر مقام معظم رهبري، آقاي قاضيعسكر را فردي صلحي دانستم.
او با اشاره به شاخصهاي اخلاقي نمايندهي جديد ولي فقيه در امور حج و زيارت اضافه كرد: حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسگر ميتواند تدابير مقام معظم رهبري در حج را اجرا كند و فردي معتدل است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات