مدير اجرايي شركت ملي حفاري ايران درعمليات اطفاي حريق چاه شماره 104 نفتي مارون با اشاره به توان بالاي كارشناسان حفاري ايران در خصوص اطفاي حريق، گفت: با توجه به ريسك بالا و خطرات منطقه، شركت ملي حفاري ايران پس از استقرار دكل 69 فتح برروي چاه شماره 104 مارون عمليات مهار را با موفقيت انجام داد.
حميدرضا گلپايگاني ـ مدير خدمات فني شركت ملي حفاري ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهاركرد: از ابتداي فوران اين چاه، كليه عمليات اجرايي مهار به شركت ملي حفاري ايران سپرده شد.
وي افزود: با وجود اينكه دكل70 بر روي چاه شماره 373 پيش از اين حادثه در اين منطقه مستقر بود ما 2 دكل ديگر همچون دكل 69 فتح برروي چاه شماره 104 مارون و دكل 47 فتح بر روي چاه شماره 363 را مستقر كرديم. پس از استقرار اين دكلها در منطقه، كار اطفاي حريق از 15 ديماه آغاز شد.
گلپايگاني تصريح كرد: روز گذشته با پايين بردن لولهها تا عمق 3100 متري و در آنجا با گردش گل و با وزن مناسب آن توانستيم بر فشار گاز و نفت چاه غلبه كنيم و چاه را در كنترل كامل در آوريم.
وي عنوان كرد: به دليل اينكه حادثه پارگي لوله درون چاه در عمق 670 متري رخ داده بود، چاه در سطح با فشار رو به رو نبوده است. هم اكنون تمام آتشها خاموش شده و در حال ايمنسازي چاه هستيم.
مدير اجرايي عمليات اطفاي حريق چاه نفتي مارون گفت: علاوه بر سه دكل مستقر در منطقه، كليه امكانات مورد نظر خدمات فني حفاري از جمله پمپهاي فشار قوي و فوران گير چرخشي در اين محل فراهم شد.
وي با اشاره به اينكه شركت حفاري نقش مهمي را در مهار چاه نفتي مارون ايفا كرده است، خاطرنشان كرد: براي مهار اين چاه از متخصصان صنعت نفت و شركت ملي حفاري كه پيش از اين در اطفا حريق چاههاي كنگان 23 و چاههاي دهلران و چاه نفت سفيد شركت داشتند، استفاده شد. اين كارشناسان نقش عمدهاي در مهار و اطفا حريق چاه شماره 104 مارون ايفا كردند.
گلپايگاني اظهاركرد: در انجام اين عمليات از هيچ نيروي خارجي كمك درخواست نشده است. لازم به ذكر است كه اگر انجام اين عمليات به يك شركت خارجي محول ميشد در حقيقت ميليونها دلار اعتبار را از ما طلب ميكردند.
وي افزود: گروههاي حفاري همچنان تا زمان به پايان رسيدن عمليات ايمنسازي و تعمير چاه در منطقه حضور دارند. گفتني است اين چاه در آينده نزديك در مدار توليد قرار ميگيرد.
انتهاي پيام
نظرات