• دوشنبه / ۳۰ آذر ۱۳۸۸ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8809-08127
  • خبرنگار : 71012

مازيار ميري، مصطفي عزيري، حميد ابراهيمي و بهاره رهنما در نشست ايسنا/1/ *«گاو صندوق» سريال طنز نيست *يك بازي اشتباه معماي سريال را لو مي‌داد

مازيار ميري، مصطفي عزيري، حميد ابراهيمي و بهاره رهنما در نشست ايسنا/1/
*«گاو صندوق» سريال طنز نيست
*يك بازي اشتباه معماي سريال را لو مي‌داد

نشست سريال «گاوصندوق» با حضور جمعي از عوامل اين مجموعه در محل خبرگزاري دانشجويان ايران برگزار شد. در اين نشست مازيار ميري (كارگردان)، مصطفي عزيزي (تهيه‌كننده و يكي از نويسندگان) و بهاره رهنما و حميد ابراهيمي (دو تن از بازيگران سريال) حضور داشتند.

سريال «گاوصندوق» كه نخستين تجربه ساخت سريال براي مازيار ميري محسوب مي‌شود، به گفته‌ي اين كارگردان نمي‌تواند مجموعه‌اي كاملا كمدي باشد؛ به اعتقاد او اين سريال در ژانر سرقت قرار گرفته و با كمدي رومانتيك تلفيق شده‌است و نهايتا «گاو صندوق» قصه‌اي پليسي را مفرح تعريف مي‌كند.

***تماشاگر «گاوصندوق» براي قهقهه پاي اين سريال نمي‌نشيند

در نشست سرويس تلويزيون ايسنا، مازيار ميري گفت: در اين سريال سعي كرديم داستان سرقت را با زبان مفرح مطرح كنيم؛ در اين سريال بيننده دنبال راز‌گشايي است و اين كه سارق را پيدا كند؛ تماشاگر «گاوصندوق» براي قهقهه پاي اين سريال نمي‌نشيند؛ البته زبان نگارش اين سريال كمك مي‌كند كه بيننده راحت‌تر سارق اصلي را جست‌وجو كند و در حقيقت هر شب براي بيننده اين سوال مطرح مي‌شود كه سارق كيست.

ميري ادامه داد: در 10 قسمت پاياني، داستان را با سارق‌هاي مختلف پيش برديم كه بيننده گاه آرزو مي‌كرد كه اي كاش فردي كه در اين قسمت به عنوان سارق مطرح شده‌است، سارق اصلي نباشد.

***سعي كرديم «گاوصندوق» از حالت راديويي خارج شود

كارگردان «گاوصندوق» تاكيد كرد: براي من و گروه سازنده اين سريال، از افرادي كه نگارش فيلمنامه را برعهده داشتند تا بچه‌هاي بازيگر‌، همه دغدغه‌مان اين بود كه كاري ارزشمند را ارائه دهيم. براي همه ما مديوم تلويزيون ارزشمند است و زماني كه مخاطب پاي يك سريال مي‌گذارند، ارزش دارد.

ميري اظهار كرد: سعي كرديم «گاوصندوق» از حالت راديويي خارج شود؛ در اين سريال صحنه‌ها بايد ديده شوند تا كشف شوند. الان سريال‌هايي مد شده‌است كه همزمان با پخش مي‌تواني كارهايت را انجام دهي. قصدمان بر اين بود، در اين 40 دقيقه‌اي كه به پخش هر قسمت از سريال اختصاص دارد، به بيننده احترام بگذاريم و برايش انگيزه ايجاد كنيم كه داستان را دنبال كند و برايش مهم باشد. به همين دليل هيچ سكانس اضافه نداريم و تمام صحنه‌ها كليد صحنه‌هاي بعدي هستند.

به گفته‌ي ميري، سريال «گاو صندوق» براساس مديوم تصوير ساخته شده‌است؛ در اين سريال اجزايي به كار گرفته شده‌است كه در 40 دقيقه‌اي كه هر شب پخش مي‌شود، براي بيننده قابل احترام باشد.

*** يك بازي اشتباه، معما را لو مي‌دهد

مصطفي عزيزي در ادامه صحبت‌هاي ميري با بيان اين كه خوب است بازيگر ژانر را بشناسد و بر اساس آن حركت كند، گفت: يكي از دلايل انتخاب بازيگران تئاتر براي «گاوصندوق»، اين بود كه در ژانر سرقت ديالوگ اهميت بسيار دارد؛ چراكه اگر ديالوگ درست ادا نشود، حسي اشتباه را به تماشاگر القا مي‌كند.

اين تهيه‌كننده ادامه داد: البته يك ميزانس، به اندازه يك بازي اشتباه، معما را لو مي‌دهد؛ در ژانر سرقت بايد همه چيز را حساب شده جلو ببريم. در «گاو صندوق» روشمان اين بود كه نخواهيم بيننده را با اطلاعاتي كه به او نمي‌دهيم، شوكه كنيم؛ ولي سعي كرديم با زيركي داستان را به گونه‌اي پرداخت كنيم كه تماشاگر حدس نزند؛ اين ويژگي در بازي هم بايد درست رعايت مي‌شد.

*** ارائه چند گونه بازي توسط بازيگران

حميد ابراهيمي هم كه پيش از «گاوصندوق» در سه سريال «صاحبدلان»، «مثل هيچ‌كس» و «تا صبح» بازي كرده بود، اما بيشتر به عنوان بازيگر تئاتر شناخته مي‌شود، هم به خبرنگار ايسنا گفت: در اين سريال ما به چند گونه بازي مي‌كرديم و آقاي ميري با دليل مي‌گفت كه اين بازي بهتر است؛ ما هم سعي مي‌كرديم منطقي‌ترين شيوه را استفاده كنيم.

*** انتخاب بازيگران تئاتر نشان هوشمندي گروه سازنده

بهاره رهنما نيز در نشست ايسنا، انتخاب بازيگران تئاتري كه چندان براي بيننده آشنا نيستند را نشان هوشمندي گروه پيش‌توليد سريال «گاوصندوق» دانست و افزود:‌ در داستاني كه حالت تعليق و معما دارد، خوب است مخاطب پيشينه‌ي ذهني نسبت به بازيگران نداشته باشد و سريال «گاوصندوق» نيز از اين مزيت بهره‌مند بود.

اين بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون به ايسنا گفت: در مورد من و دوستانم كه بيشتر ديده شده بود‌يم، تفاوت به گونه‌اي ديگر بود؛ چراكه به ما هم نقش‌هايي پيشنهاد شده بود كه بيننده پيش از اين ما را كمتر در اين نقش‌ها ديده بود.

***چرا بهاره رهنما؟!

رهنما سپس اين نكته را يادآور شد كه بيشتر خانم‌هاي بازيگري كه با سريال «گاوصندوق» همكاري كرده بودند، دوست داشتند نقش «ژيلا» را بازي كنند.

او ادامه داد: پس از اين كه من به عنوان بازيگر نقش ژيلا انتخاب شدم همه مي‌گفتند« چرا بهاره رهنما!» اين درحالي است من پيشتر نقش زن‌هاي احساسي را بازي كرده بودم و همه فكر مي‌كردند اين نقش بايد تدوام داشته باشد.

*** «گاو صندوق» سريال طنز نيست

بهاره رهنما هم‌چنين در بخشي از صحبت‌هايش يادآور شد كه «گاوصندوق» سريالي طنز نيست.

مصطفي عزيزي نيز در اين نشست مطالبي را درباره طنز بيان كرد و گفت: تعريف طنز اگر مشخص شود، آن وقت اين مساله قابل بحث است. آثار چارلي‌چاپلين، بيلي وايلر، برادران ماركس و لورل‌ و هاردي همه طنز هستند. «آپارتمان» بيلي وايلر را از طرفي مي‌توان در رده آثار طنز قرار داد، اما از طرف ديگر در اين كار درام شخصيت اتفاق مي‌افتد؛ طنز در «گاوصندوق» به معنايي كه تماشاگر قهقهه بزند نيست؛ به همين دليل «گاوصندوق» يك كار كمدي - درام است كه درام اجتماعي در آن جريان دارد؛ ضمن اين كه سعي كرديم اين سريال را كمي مفرح ارائه دهيم.

*** انتخاب بازيگران واقعي و نه سوپراستار

به گزارش ايسنا، در ادامه مازيار ميري درباره‌ي استفاده از بازيگران آشنا در نقش‌هاي ناآشنا و هم‌چنين استفاده از بازيگران تئاتري كه براي بيننده تلويزيون كمتر آشنا هستند، گفت: در همان مرحله‌ي اولي كه متن را خوانديم و آقاي حبيب رضايي به ما اضافه شدند، فكر كرديم به سمت نو‌بودن برويم. در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه در انتخاب بازيگران به تلفيقي از دوستاني كه كمتر در قاب تصوير ديده شده‌اند با دوستان بازيگري برسيم كه پيش از اين در نقش‌هاي اين چنين كمتر ديده شده‌اند.

كارگردان «گاوصندوق» با بيان اين كه در انتخاب بازيگران اين سريال، بيشتر به سمت بازيگران واقعي رفته‌است تا سوپر‌استارهاي سينما، در اين زمينه تصريح كرد: اين مساله يك حسن بزرگ براي من داشت و آن اين كه بازيگران نو بودند و مردم كم‌كم آن‌ها را كشف مي‌كردند؛ ضمن اين كه به‌دليل‌ اين كه آن‌ها بازيگران واقعي بودند، در مرحله‌ي اجرا به من قدرت انتخاب مي‌دادند.

وي به ذكر مثالي در اين باره پرداخت و گفت: آقايان افشين هاشمي و حميد ابراهيمي به چند گونه بازي ارائه مي‌دادند و من در نهايت يكي از اين بازي‌ها را انتخاب مي‌كردم.

ميري سپس با انتقاد از استفاده از بازيگران تكراري در سريال‌هاي تلويزيوني، گفت: بيننده از بازيگران تكراري خسته شده‌است؛ گاه اين بازيگران حتي با گريم يكسان در سريال‌هاي مختلف حاضر مي‌شوند؛ اما بازيگران «گاوصندوق» به‌دليل پيشينه‌ي تئاتري كه داشتند دست من را باز كردند.

او ادامه داد: بازيگران «گاوصندوق» كه پيشينه تئاتري داشتند، به من اجازه مي‌دادند كه ديالوگ‌ها درست ادا شوند، قدرت انتخاب بيشتري داشته باشم و بازيگراني كه پيش از اين ديده شده بودند هم در نقش‌هاي جديد بروز و ظهور پيدا كنند.

*** طنز موجود در بازي‌ها به لودگي نرفت

تهيه‌كننده «گاو صندوق» درباره‌ي مزيت‌هاي همكاري با بازيگري چون حميد ابراهيمي و بهاره رهنما گفت: آقاي ابراهيمي ديالوگ‌هايشان را به خوبي ادا مي‌كردند؛ ضمن اين كه شعرها را هم بسيار به‌جا و خوب استفاده مي‌كردند و همين ويژگي‌ها باعث شد كه نقش هوشنگ زنده شود؛ البته طنز موجود در بازي ايشان به حدي نبود كه به لودگي برسد؛ چراكه ما نمي‌خواستيم براي خنداندن مخاطب هر كاري انجام دهيم و البته شيوه بازي ايشان خشك هم نبود.

مصطفي عزيزي ادامه داد: خانم راهنما هم نقشي متفاوت ارائه دادند. ايشان ايفاگر نقش زني باهوش و زرنگ بودند كه مي‌تواند جريان را بچرخاند. ايشان به خوبي اين شخصيت را ارائه دادند و نشان دادند كه مي‌توانند نقشي كاملا متفاوت را هم بازي كنند.

*** بازي غلوآميز به معناي بازي تئاتري نيست

حميد ابراهيمي هم گفت: اين روزها اوضاع خيلي خوب شده‌است و بچه‌هاي تئاتر هم در فيلم‌ها و سريال‌ها بازي مي‌كنند.

اين بازيگر با دشوار خواندن شخصيت‌هاي سريال «گاوصندوق»، در اين زمينه اظهار كرد: بچه‌هايي كه كمتر كار بازيگري كرده بودند، نمي‌توانستند اين شخصيت‌ها را در بياورند. بسياري از بازيگران اين سريال تجربه‌ي تئاتري داشتند و الان نمودش در كار مشخص است.

وي درباره تفاوت‌هاي احتمالي ميان بازي در تئاتر و سينما و اين كه آيا تطبيق بازيگران با اين دو شيوه متفاوت آسان است؟ گفت: من عقيده‌اي متفاوت دارم؛ بازيگري، بازيگري است و تنها ميزان انرژي كه بازيگر صرف مي‌كند، متفاوت است.

وي ادامه داد: در قاب‌ بزرگ تئاتر مسلما بايد انرژي بيشتري نسبت به قاب كوچك تلويزيون صرف كرد. اما در مجموع بازي در تئاتر با بازي در يك فيلم يا سريال متفاوت نيست.

ابراهيمي سپس اظهار كرد: متاسفانه گاه ‌شنيده‌ام كارگرداني كه اصلا نمي‌دانست بازيگري چيست، به يك بازيگر گفت كه «تئاتري بازي نكن»؛ اگر كسي غلو‌آميز و اشتباه بازي مي‌كند بدان معنا نيست كه تئاتري بازي مي‌كند.

وي اضافه كرد: بازيگر قبل از اين‌كه بازي مقابل دوربين آغاز كند، همه‌چيز را مي‌داند؛ او مي‌داند كه قرار است براي نماي بسته يا باز بازي ‌كند و براي آن كادر، بازي خاص را ارائه مي‌دهد.

***

صحبت‌هاي ابراهيمي در بخشي از اين نشست با صحبت‌هاي بهاره رهنما درباره اهميت دادن به نقش زن در سريال «گاوصندوق» ادامه يافت.

رهنما گفت: سريال «گاوصندوق» به خانواده و زن ايراني شان ويژه‌يي داد و اين نكته كاملا در سريالي كه همه‌چيز آن مردانه است، مشخص است.

اين بازيگر تاكيد كرد: در سريال «گاوصندوق» نكته‌هاي ظريفي وجود دارد كه كه حاكي از نگاه احترام آميز سازندگان آن به زن است. براي مثال در سريال‌هاي اخير نديده بودم كه مردي از زن و يا دخترش بعد از غذا تشكر كند و اگر چنين ديالوگي هم براي شخصيتي مي‌گذاشتند از منظر اين شخصيت ضعف بوده‌است؛ اين‌ها نكته‌هاي ظريفي است لايه‌هاي ديگر سريال را عنوان مي‌كند.

*** تفاوت بازي در تئاتر و سينما

مصطفي عزيزي نيز با اشاره به بحثي كه درباره‌ي تفاوت بازي در تئاتر و سينما و تلويزيون، عنوان شد، اين بحث را قديمي خواند، و افزود: اين بحث كمي قديمي است اما هنوز به عنوان كليشه‌هاي گفتاري باقي مانده‌است. در حال حاضر تكنولوژي در تئاتر بسيار پيشرفت داشته‌است و از آن استفاده مي‌شود. اكنون مي‌توان در تئاتر كلوزآپ داشت، يا صداي پچ‌پچ بازيگران را در سالن پخش كرد. تئاتر شكسپري اين تفكر را پيش آورده‌است كه بازي در تئاتر متفاوت از بازي در سينما و تلويزيون است. اين در حالي است كه در بازي تئاتري هم ديگر اغراق خوب نيست.

حميد ابراهيمي تاكيد كرد: در حال حاضر فاصله‌ي بازي در تئاتر و تلويزيون نزديك شده‌است و بازيگران تئاتر بسيار روان بازي مي‌كنند.

رهنما هم با يادآوري اين كه بازي در تئاتر و سينما را همزمان آغاز كرده‌است، خاطرنشان كرد: از آن جا كه همزمان بازي در سينما و تئاتر را آغاز كردم هيچ گاه اين گارد از سوي بچه‌هاي تئاتري نسبت به من وجود نداشت كه اين بازيگر به سينما تعلق دارد و چرا به تئاتر آمده‌است. زماني بود كه بازيگران سينما كه به تئاتر مي‌آمدند، اين گارد وجود داشت كه آن‌ها به تئاتر تعلق ندارند؛ اما الان وضعيت به گونه‌اي ديگر شده‌است و به محض اين كه بازيگري كه در تئاتر موفق بوده وارد سينما و تلويزيون مي‌شود، با واكنش سينمايي‌ها مواجه مي‌شود. اين در حالي است كه واقعا تئاتر بازي كردن زحمت دارد.

*** ساخت «گاوصندوق» توسط گروهي با اخلاق

حميد ابراهيمي در ادامه به اخلاقيات موجود در گروه سازنده «گاوصندوق» اشاره كرد و گفت: در «گاوصندوق» از همكاري با گروهي سالم لذت بردم و در راس آن ها آقاي مازيار ميري بود. اخلاقيات موجود در اين گروه برايم بسيار عجيب بود و كمتر ديده بودم.

وي تاكيد كرد: با اين‌كه اعضاي گروه سازنده «گاوصندوق» خيلي جوان بودند، اما اخلاقيات دراين كار عجيب بود.

ابراهيمي تصريح كرد: ما محيط سالم و خوبي داريم ولي وقتي آدم‌هايي بدون كسب تجربه و آموزش وارد عرصه بازيگري مي‌شوند، تاثير بد خود را مي‌گذارد. آن‌ها محيطي كه براي آن زحمت نكشيدند را خراب مي‌كنند و متاسفانه اين مساله است كه بر ذهن بيننده تاثير منفي مي‌گذارد.

*** در «گاوصندوق» واقعا آرايش نداريم

در اين نشست هم‌چنين مازيار ميري درپاسخ به برجسته بودن آرايش در گريم گفت: در اين سريال ما واقعا آرايش نداريم و از گريمور حرفه‌يي سينما استفاده كرده‌ايم. آقاي ميركياني در خدمت كار است. در سريال گاوصندوق بيش از 5-6 كلاه‌گيس استفاده شده‌است و تمامي ريش‌ها، سبيل‌ها و موها بافته شده‌اند.به حدي كه گاه به شوخي مي‌گفتيم براي يك سريال تاريخي كار مي‌كنيم.

ميري در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا درباره دخالت بازيگران در گريم، اين گونه گفت كه در گريم ميركياني اين اتفاق نمي‌افتد.

كارگردان «گاو صندوق» سپس اظهار كرد: من، گريمور و نويسنده درباره‌ي بازيگران جلسات متعددي داشتيم؛ حتي در زمان انتخاب بازيگران با ميركياني صحبت مي‌كرديم. با اين حال برخي بازيگران محدوديت‌هاي زماني خاصي دارند و بايد به اين مسأله پرداخت كه چرا برخي بازيگران در خدمت يك پروژه نيستند و صبح در يك پروژه و شب در يك پروژه ديگر هستند. البته به نظر مي‌رسد در خانه سينما يك منشور اخلاقي در اين خصوص درحال تدوين است.

ميري در اين بخش هم‌چنين يادآور شد: براساس اين‌كه شخصيت‌هاي «گاوصندوق» چگونه هستند، با ميركياني به راهكار مي‌رسيديم؛ ما چندين‌بار تست گريم مي‌زديم و آقاي ميركياني از همان ابتدا و هم‌زمان با انتخاب بازيگر به كار ما اضافه شدند.

عزيزي هم درباره گريم بازيگران گفت: در برخي فيلم‌ها و سريال‌ها آرايشي در خدمت كار نيست؛ اما در «گاوصندوق» اين‌گونه نبود. ضمن اين كه ما از بازيگراني استفاده نكرديم كه نياز به آرايش داشته باشند. بازيگران ما نيازي ندارند با پشت چشم‌كشيدن جاي خود را در سينما باز كنند. اين‌كارها به كساني برمي‌گردد كه بازيگر نيستيد.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha