• دوشنبه / ۹ آذر ۱۳۸۸ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8809-00001.145553

*ضرورت پرداخت متفكرانه به مستند‌هاي اجتماعي* زين‌العابديني: ناشي‌گري در مستندهاي اجتماعي آسيب‌ مي‌رساند طنز در انتقال بهتر موضوعات اجتماعي تاثير‌گذار است

*ضرورت پرداخت متفكرانه به مستند‌هاي اجتماعي*
زين‌العابديني: ناشي‌گري در مستندهاي اجتماعي آسيب‌ مي‌رساند
طنز در انتقال بهتر موضوعات اجتماعي تاثير‌گذار است

محمد زين‌العابديني با تاكيد بر پرداخت متفكرانه به مستند‌هاي اجتماعي گفت: اگر در پرداخت به مستند‌هاي اجتماعي غفلت و ناشي‌گري كنيم، مي‌تواند نتيجه‌ي عكس داشته باشد و به جامعه‌ آسيب برساند.

مدير گروه مستند و قائم مقام شبكه‌ي چهار سيما در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با مثبت ارزيابي كردن افزايش پرداختن به مستند‌هاي اجتماعي در شبكه‌هاي مختلف سيما گفت: اين‌كه فقط گفته شود مستند‌هاي اجتماعي خوب يا بد هستند كافي نيست و بايد نگاه كارشناسي دقيقي روي آن‌ها صورت گيرد.

وي با بيان اين‌كه مستند اجتماعي ضرورت جامعه ماست، اظهار كرد: در حوزه‌ي اجتماعي، معضلات و مسائل فراواني داريم كه چه در بحث آسيب‌شناسي و چه طرح مسائل مثبت اجتماعي، بسيار جاي كار دارند.

زين‌العاديني ادامه داد: مستند اجتماعي تنها نگاه آسيب‌شناسانه به مسائل و هشدار‌دادن نيست، بلكه مي‌توان مستند‌هايي با نگاه مثبت ساخت و به گسترش خصلت‌هاي مثبت اجتماعي تاكيد كرد.

وي با تاكيد بر اين‌كه در پرداختن به مستند‌هاي اجتماعي بايد هوشيارانه و متفكرانه عمل كرد، گفت: اگر دراين بحث غفلت و ناشي‌گري كنيم، مي‌تواند تاثير‌گذاري آن منفي و نتيجه‌ي حاصل معكوس شود. به‌گونه‌اي كه خود اين مستند‌ها به جامعه آسيب بزنند و موجب ترويج معضلات در جامعه شوند.

قائم مقام شبكه‌ي چهار سيما تصريح كرد: اگر در هر موضوعي به اندازه‌ي كارشناسي و استانداردش وارد شويم تا جامعه به آگاهي لازم برسد، به نفع جامعه است.

مدير گروه مستند شبكه‌ي چهار سيما درباره‌ي پرداختن به معضلات اجتماعي در قالب مستند با نگاه طنز گفت: اگر به درستي از پارامتر‌ طنز در مستند استفاده شود، در انتقال مطلب به مخاطب بسيار تاثير‌گذار خواهد بود.

وي ادامه داد: مستندي كه قالبي جدي و خشك دارد هيچ جاذبه‌اي در مخاطب ايجاد نمي‌كند.

زين‌العابديني تصريح كرد: بايد به اين نكته توجه كنيم كه اگر از هر جذابيتي نظير پارامتر طنز، جذابيت‌هاي بصري، ايجاد تعليق و غيره كه در كارهاي داستاني، عناصر درام ناميده مي‌شود در مستند به كار برده شود در جذب مخاطب بسيار موثر خواهد بود و تاثير‌گذاري آن را نيز بالا مي‌برد.

وي با تاكيد بر اين‌كه هم مستندسازان و هم سازمان‌ها‌ و نهادها دست‌اندركار در حوزه‌ي معضلات اجتماعي بايد متفكرانه عمل كنند تا به اين موضوعات با عمق و انسجام بهتري پرداخته شود، گفت: گاهي موضوع مستند‌هاي اجتماعي آن قدر جذاب است كه حتي اگر از لحاظ فني و تكنيكي ضعيف باشد، باز هم بيننده را جذب مي‌كند. در اين زمان پرداخت نامناسب آسيب زننده است و موجب مي‌شود كه تاثير منفي و نتيجه‌ي عكس بر روي مخاطب داشته باشد و اين امر تنها از ناشي‌گري من فيلمساز ناشي مي‌شود.

زين‌العابديني در پايان درباره‌ي مستند‌هاي اجتماعي اين شبكه گفت: مستند‌هاي «شبي با فيلم مستند»، «سالمندان»، «سروستان» و «در ركاب نگين فيروزه‌اي» از جمله مستند‌هايي هستند كه به موضوعات مختلف اجتماعي مي‌پردازند، اين مستندها در مراحل پاياني توليدبه سر مي‌برند و به‌زودي از اين شبكه پخش مي‌شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha