/رسانه اخلاقگرا؛رسانه سالم/ دواتگري در گفتوگو با ايسنا: رسانه اخلاقگرا پايبند به موازين اسلامي و حقوق عمومي جامعه است
يك مدرس دانشگاه اظهار كرد: رسانه اخلاقگرا و سالم رسانهاي است كه بتواند موازين قانوني را رعايت كند و در بيان مطالب و آزادي جريان اطلاعات اهتمام جدي داشته باشد.
مهدي دواتگري در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا، درباره ويژگيهاي رسانه اخلاقگرا با اشاره به اصل 24 قانون اساسي مبني بر اينكه نشريات و مطبوعات در بيان مطالب آزادند مگر آنكه مخل به مباني اسلام يا حقوق عمومي باشد، ادامه داد: بنابراين قانونگذار اساسي حقوق و حدودي را براي نشريات و مطبوعات در نظر گرفته است.
وي با بيان اينكه آزادي در بيان مطالب از حقوق مطبوعات و اينكه مطالب مخل مباني اسلام و حقوق عمومي نباشد، حدود مطبوعات به شمار ميرود، خاطرنشان كرد: قانونگذار تفصيل آن را به قانون عادي واگذار كرده است. البته بايد توجه داشت آزادي مطبوعات بخشي از آزادي اطلاعات است و به عنوان يكي از حقوق بنبادين جامعه ميتواند مظهر تمدن يك ملت و نشانه رشد و بيداري آن باشد.
اين حقوقدان مطبوعات را از وسايل موثر نظارت بر امور عمومي و حكومت دانست و تاكيد كرد: مطبوعات در حكم چشم و گوش ملت محسوب ميشود.
دواتگري با يادآوري اينكه ليبراليسم مطبوعات را اساس رژيم و دموكراسي تلقي ميكند و اما در نگاه اسلامي بحث آزاديهاي مشروع ميتواند مدنظر باشد، تصريح كرد: در اصل 9 قانون اساسي آزادي، استقلال، وحدت و تماميت ارضي از اصول تفكيك ناپذير بوده و حفظ آن وظيفه دولت و آحاد ملت است. هيچ فرد، گروه يا مقامي حق ندارد به نام استفاده از آزادي به استقلال سياسي، فرهنگي، اقتصادي و نظامي و تماميت ارضي كشور خدشه وارد كند و هيچ مقامي حق ندارد به نام حفظ استقلال و تماميت ارضي كشور آزاديهاي مشروع را هر چند با وضع قوانين و مقررات سلب كند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه قانونگذار به بحث آزاديهاي مشروع توجه خاصي داشته كه بايد اهتمام جدي در اين راستا به كار گرفته شود، ادامه داد: در نظام حقوقي ما آزادي مطبوعات نامحدود نيست و ارباب جرايد ممكن است به وسيله نشر مقالات يا جعل اخبار در مطبوعات عليه حكومت يا اشخاص، مرتكب جرايمي شوند كه بايد جوابگو باشند.
دواتگري با اشاره به اينكه قانون مطبوعات موارد تحديد آزادي مطبوعات را احصا كرده است، اظهار كرد: در نتيجه رسانه اخلاقگرا و سالم رسانهاي است كه بتواند موازين قانوني را رعايت كند و در بيان مطالب و آزادي جريان اطلاعات اهتمام جدي داشته باشد.
وي افزود: نبايد فراموش كرد كه مطبوعات و ارباب جرايد هم بايد به آزاديهاي مشروع توجه داشته باشند و هم حدود آزاديها را مورد رعايت قرار دهند. طبيعي است كه اگر از اين حدود خارج شوند قانونگذار نميتواند از آنها حمايت كند و قطعا بايد پاسخگو باشند. بنابراين رسانهي اخلاقگرا پايبند به موازين اسلامي و حقوق عمومي جامعه است.
اين مدرس دانشگاه در ارزيابي از عملكرد خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) كه امسال با شعار « رسانه اخلاقگرا؛ رسانه سالم» در جشنواره مطبوعات شركت كرده است، خاطرنشان کرد: رفتار ايسنا از زمان شروع فعاليت تا كنون حاكي از اين بوده كه اين رسانه جزو رسانههاي بدون حاشيه است و همواره سعي كرده اخبار را با سرعت، دقت و نهايت امانتداري به اطلاع مردم برساند.
داوتگري با اشاره به اينكه با ضرس قاطع ميتوانم بيان كنم كه ايسنا با نهايت هر چه تمامتر امانتدار اخبار بوده است، خاطرنشان كرد: البته اخيرا در ايسنا به نوعي شاهد خودسانسوري هستيم. در ساليان قبل ايسنا فضاي بازي را داشته؛ اما در هر دو مقطع امانتداري را با نهايت هر چه تمامتر رعايت كرده است.
وي انتظار از ايسنا را انتقال اخبار با سرعت هر چه تمامتر به مردم دانست و يادآور شد: مردم بيش از هر چيز به دنبال تحصيل اطلاعات و واقعيات موجود در جامعه هستند و وقتي مخاطبان اطلاعات مورد نياز خود را نتوانند از يك رسانه بدست آورند سراغ ساير رسانهها خواهند رفت و اين براي يك رسانه ميتواند آسيب باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات