در گفتوگو با سرپرست دادسراي قاچاق كالا و ارز تشريح شد: جزييات پرونده قاچاق اشياي عتيقه توسط ديپلمات آرژانتيني
سرپرست دادسراي ناحيه 24 تهران با اشاره به ارجاع پروندهي قاچاق اشياي عتيقه توسط ديپلمات آرژانتيني به اين دادسرا گفت: در صورت اثبات همكاري اتباع ايراني در قاچاق اشياء آنها را به عنوان شريك جرم تحت تعقيب قرار ميدهيم.
جعفر صابري زفرقندي در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا در تشريح اين پرونده اظهار كرد: طبق اعلام شكايت گمرك جنوب يكي از كارمندان سفارت آرژانتين بعد از اتمام ماموريتش به جاي وسايل منزل قصد خروج مقادير زيادي اجناس تاريخي و فرهنگي را از كشور داشته كه نيروهاي وزارت اطلاعات و گمرك به برخي از وسايل او مشكوك شدند.
وي با بيان اينكه نماينده سفارت آرژانتين، مترجم و نماينده وزارت امور خارجه و گمرك اين محموله را بازبيني كردهاند، گفت: اين كارمند سفارت آرژانتين قصد داشت اموال عتيقهي فرهنگي- تاريخي را به عنوان وسايل شخصي و منزلش از كشور خارج كند كه موضوع شناسايي و پرونده بعد از بررسي و طرح شكايت به دادسراي ناحيه 24 تهران ارسال شد.
سرپرست دادسراي ناحيه 24 تهران افزود: كارمند شركت (د.ت) كه مسوول بستهبندي اين اشياي عتيقه بوده را با توجه به سوابق قبليش و بعد از بررسي و تحقيقات احضار شد و اگر مشخص شود متصدي بستهبندي اين وسايل در امر قاچاق دخيل بوده و اطلاعات كافي از قاچاق داشته است، قاعدتا تحت تعقيب قرار ميگيرد.
وي اعلام كرد كه گمرك به اتهام معاونت در قاچاق كالاي عتيقه عليه اين شخص اعلام جرم كرده است.
صابري زفرقندي با تاكيد بر اينكه طبق قوانين وزارت خارجه با اين كارمند سفارت آرژانتين برخورد ميشود، گفت: نمايندهي وزارت امور خارجه ايران جهت اخذ توضيحات در شعبه دوم بازپرسي دادسراي قاچاق كالا و ارز به منظور پيگيري مساله حضور پيدا كرده بود.
وي با اشاره به شكايت جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه در 21 مهرماه سال جاري به دادسرا واصل شده، گفت: اين سازمان در طرح شكايتش آورده است كه اين كارمند سفارت آرژانتين قصد خروج باري حاوي اموال اشياي عتيقه، تاريخي و فرهنگي را داشته است.
سرپرست دادسراي ناحيه 24 تهران با اشاره به اينكه گمرك به عنوان سازمان شاكي 529 ميليون ريال اعلام جرم كرده است، افزود: سازمان ميراث فرهنگي مدعي است اين مبلغ ناچيز است و تقاضاي كارشناسي مجدد درباره قيمتگذاري اين كالاها را كرده است.
صابري زفرقندي افزود: طبق قانون تعزيرات، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري شاكي خصوصي نسبت به اموال و اشياي عتيقه تاريخي و فرهنگي محسوب ميشود كه در اين پرونده نيز اعلام شكايت كرده است.
وي با بيان اينكه در اين محموله تعدادي سكههاي مربوط به دوران ساسانيان و اموال تاريخي موجود است، گفت: به منظور ادامهي تحقيقات اموال كشف شده با حضور نمايندهي گمرك، سازمان ميراث فرهنگي، وزارت امور خارجه و سفارت آرژانتين بازبيني ميشود و اگر اين محموله با مواردي كه در اظهارنامه از سوي اين كارمند سفارت آرژانتين عنوان شده، متفاوت باشد به عنوان قاچاق محسوب ميشود.
سرپرست دادسراي ناحيه 24 تهران با تاكيد بر اينكه مصونيت ديپلماتيك مانع برخورد با اين فرد شده است، گفت: كارداران و يا اعضاي سفارتخانه مصون از تعقيب هستند و در اين گونه موارد ماموران امنيتي و حفاظتي بايد دقت زيادي داشته باشند تا چنين اتفاقاتي رخ ندهد.
صابري زفرقندي با اشاره به اينكه اين پرونده شامل كنوانسيون وين كه تمام كشورها آن را امضا كردهاند، ميشود، افزود: در ادامهي تحقيقات در صورتي كه مشخص شود اتباع ايراني در اين قاچاق دخيل بوده و همكاري كرده باشند، آنها را به عنوان شريك جرم شناسايي كرده و تحت تعقيب قرار ميدهيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات