هفت ماه از تعطيلي سينماهاي کرمانشاه ميگذرد و گويا عزمي جدي براي بازگشايي سينماهاي اين شهر وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، اواخر دي ماه سال گذشته(87) بود که تعطيلي دو سينماي کرمانشاه(پيروزي و آزادي) بهدليل ورشکستگي اعلام شد.
شايد آن زمان کمتر کسي فکر ميکرد تعطيلي سينماهاي کرمانشاه اينقدر طولاني شود و ميپنداشتيم که با همت مسئولان در کوتاهترين زمان، سينماهاي کرمانشاه مجددا فعال خواهند شد، اما اکنون هفت ماه از آن زمان گذشته است و گويا عزمي جدي براي بازگشايي سينماها نيست.
هر چند تا پيش از تعطيلي سينماهاي پيروزي و آزادي نيز، تعداد سينماهاي کرمانشاه از استانداردهاي تعريف شده بسيار پايينتر بود، زيرا بر اساس استانداردها به ازاء هر 100 هزار نفر جمعيت شهري بايد حداقل يک سينما وجود داشته باشد، اما با تعطيلي دو سينماي فعال کرمانشاه(سينما پيروزي با 650 صندلي و سينما آزادي با 750 صندلي)، مشکل کمبود سينما در کرمانشاه بسيار حادتر شد.
در حال حاضر سينما فرهنگ که متعلق به بخش خصوصي است و کاربري چند منظورهاي دارد، با دارا بودن حدود 200 صندلي، تنها سينماي شهر کرمانشاه و به تعبير دقيقتر تنها سينماي استان مرزي دو ميليون نفري کرمانشاه است، زيرا هيچ يک از شهرستانهاي استان کرمانشاه نيز سينما ندارند!
بسياري از اهالي سينما، از تعطيلي سينماهاي کرمانشاه بهعنوان فاجعهاي براي فرهنگ و هنر کرمانشاه نام بردند و خواستار توجه جدي مسئولان کشوري و استاني به اين موضوع شدند، خبرهايي نيز از تشکيل جلساتي براي بازگشايي سينماهاي کرمانشاه منتشر شد، اما هنوز كرمانشاه و به تعبيري دقيقتر استان كرمانشاه همچنان بيسينما است.
در اين مدت، فراخواني هم از سوي حوزه هنري استان جهت جذب سرمايهگذاران بخش خصوصي براي بازسازي سينماها داده شد، اما گويا کسي به آن پاسخ مثبت نداده است.
"عباس سروري"، رييس حوزه هنري استان کرمانشاه، در خصوص آخرين اقدامات انجام شده براي بازگشايي سينماهاي کرمانشاه، به ايسنا ميگويد: طي اين مدت با وجود درخواستهاي مکررمان، هيچکس هيچ کمکي به سينماهاي کرمانشاه نکرد، اما با پيگيري مسئولان حوزه هنري، بهزودي سينما آزادي را بازگشايي خواهيم کرد.
وي در خصوص وضعيت سينما پيروزي نيز ميگويد: سينما پيروزي مشکلات فني و ساختاري دارد و تا تعميرات اساسي در آن انجام نشود، به مصلحت نيست اين سينما بازگشايي شود.
سروري در پاسخ به اينکه آيا طي اين مدت بخش خصوصي براي مشارکت در بازسازي سينماها وارد ميدان شده است؟، ميگويد: کساني آمدند که يا سينما را براي اجاره ميخواستند يا بهدنبال آن بودند که روي سينما وام بگيرند. در واقع به دنبال منافع شخصي بودند تا کار فرهنگي.
سروري، سينماها را نياز ضروري جامعه ميداند و ادامه ميدهد: درست است که سينماها بايد خودگردان باشند، اما بيش از 40 سينما در سطح کشور با منابع استاني بازسازي شدهاند، ولي متاسفانه کسي به داد ما نرسيد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه نيز از تعطيلي سينماهاي استان، بهعنوان معضلي نام ميبرد و به ايسنا ميگويد: سه سينماي شهر کرمانشاه و شهرستانهاي هرسين و اسلامآباد به دلايلي تعطيل شدهاند و هماکنون تنها يک سينماي خصوصي در کرمانشاه که با دادن مجوز، چندمنظوره شده، فعال است.
رجبي ادامه ميدهد: مطئمن باشيد اگر حمايتهاي ارشاد استان نبود، اين سينماي خصوصي هم تعطيل ميشد.
وي، به وضعيت رکود سينماها بهصورت عمومي در جهان بخاطر دسترسي آسان به رسانههاي تصويري در منازل و محتواي فيلمها اشاره ميکند و ميگويد: هر چند مشکلاتي در همه جا براي سينماها وجود دارد، اما دليلي براي تعطيلي آنها نيست.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه در ادامه با تاکيد بر اينکه مسئولان ارشد استان بهطور جدي پيگير حل اين مشکل هستند، به خبرنگار ايسنا ميگويد: در دور دوم سفر هيات دولت به استان مصوبهاي مبني بر تخصيص اعتبار براي حل مشکلات سينماهاي کرمانشاه به تصويب رسيد که تا هنگامي که اجرايي شود زمان ميبرد، البته اميدوارم هرچه سريعتر اين اعتبار تخصيص پيدا کند.
رجبي با اشاره به اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه در خصوص بازگشايي سينماهاي تعطيلشده استان، ميگويد: از مسئولان امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد براي رايزني و ديدن وضعيت موجود دعوت شده، که اميدواريم هرچه زودتر ميزبان آنان باشيم.
وي ابراز اميدواري ميکند: با اقدامات در حال انجام، مشکل سينماهاي استان تا پايان سال حل شود.
با اين حال انتظار است، مسئولان مربوطه اقدامات لازم را جهت بازگشايي سينماهاي کرمانشاه در اسرع وقت انجام دهند تا بيش از اين شاهد محروم شدن مخاطبان سينماها از ديدن فيلمهاي مورد علاقهشان نباشيم.
انتهاي پيام
نظرات