كلوتيلد ريس در جلسه دادگاه: به دنبال اطلاعات خاصي نبودم پشيمانم زيرا نبايد در تظاهرات غيرقانوني شركت ميكردم
آخرين متهم دومين دادگاه رسيدگي به اتهامات متهمان حوادث پس از انتخابات، يك تبعه فرانسوي بود كه به دفاع از خود پرداخت.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، نماينده دادستان اتهام كلوتيلد ريس را اقدام عليه امنيت داخلي كشور از طريق تباني و اجتماع با حضور در اجتماعات و اغتشاشات مورخ 25 و 27 خرداد و اقدام به جمعآوري اخبار و اطلاعات و عكسبرداري و فيلمبرداري از اغتشاشات و ارسال به خارج از كشور عنوان كرد.
در ادامه اين دختر 24 ساله كه داراي فوق ليسانس روابط بينالملل از فرانسه و استاد دانشگاه است، به دفاع از خود پرداخت و خطاب به قاضي صلواتي گفت: من مدتها قبل از انتخابات به ايران آمدم تا در دانشگاه صنعتي اصفهان به تدريس زبان فرانسه بپردازم. بر اساس توافقات صورت گرفته بين بخش فرهنگي سفارت و دانشگاه صنعتي اصفهان من براي تدريس به اين دانشگاه دعوت شدم.
وي با بيان اينكه چند بار قبل نيز به ايران آمده بودم و به تاريخ،فرهنگ و زبان اين كشور علاقه داشتم، افزود: تا بيستم خرداد در دانشگاه صنعتي تدريس كردم و پس از تعطيلي دانشگاه در حال آماده شدن براي مراجعت به فرانسه بودم. پس از انتخابات در راهپيمايي روزهاي 25 و 27 خرداد شركت كردم و از اين راهپيمايي عكس و فيلم گرفتم علاوه بر اين از دوستان فرانسوي و ايراني و خود اطلاعاتي درباره تظاهرات و وضعيت سياسي ايران كسب كردم و همهي اينها به خاطر اين بود كه علاقه داشتم بدانم چه اتفاقاتي در ايران رخ ميدهد. در همين راستا به حدود 50 نفر از دوستان و اقوام خود ايميل فرستادم و درباره تظاهرات در تهران مطالبي را به آنها گفتم.
اين متهم با اشاره به ارسال ايميل درباره تظاهرات ايران به رييس انجمن ايران شناسي فرانسه، ادامه داد: كسي از من نخواسته بود كه اطلاعاتي برايش بفرستم و عكس يا فيلم ارسال كنم بلكه اين علاقهي شخصي خودم بود و امروز ميفهم كه اشتباه كردم و پشيمانم زيرا نبايد در تظاهرات غيرقانوني شركت ميكردم و نبايد عكس ميگرفتم و يا از دوستانم در اين مورد سوال ميكردم.
وي گفت: از كشور، مردم و دادگاه ايران ميخواهم كه مرا ببخشند و اميدوارم كه مورد عفو قرار گيرم.
ريس در مورد ارسال گزارشهايي از ايران در خصوص موضوع هستهيي نيز اظهار كرد: پدر من كارشناس كميسارياي انرژي هستهيي فرانسه است و من در آنجا كارآموزي ميكردم به همين خاطر يك گزارش درباره سياست ايران در خصوص انرژي هستهيي نوشتم و در اين گزارش از مقالات اينترنتي و اطلاعاتي استفاده كردم كه چيز پنهاني در آن نبود.
اين متهم با بيان اينكه من به دنبال اطلاعات خاصي نبودم، نسبت به اقدامات خود پس از انتخابات در ايران اظهار پشيماني كرد.
وي گفت: تظاهرات ايران مسالهاي جالب برايم بود و به واسطهي علاقهي شخصي در اين تظاهرات شركت كردم. من و دوستانم فكر ميكرديم كه حضور در اين تظاهرات كار بدي نيست و نميدانستيم كه غيرقانوني است.
به گزارش ايسنا، در اين بخش از اظهارات متهم، رييس شعبهي 15 دادگاه انقلاب خطاب به وي گفت: اغتشاشاتي كه در نقاط مختلف فرانسه برپا ميشود جالبتر از اغتشاشات ايران است از آنها گزارش تهيه ميكرديد كه متهم در جواب وي گفت اتفاقات فرانسه هم برايم جالب بود.
قاضي در ادامه به متهم گفت: شما گزارش و تحقيقي در مورد دانشگاه و بازار اصفهان به يك ديپلمات فرانسوي دادهايد كه به صورت غيررسمي يك افسر اطلاعاتي فرانسه معرفي شده است، در اين خصوص توضيح دهيد.
ريس در پاسخ به قاضي صلواتي خاطر نشان كرد: اين مساله دقيقا برايم روشن نيست زيرا من اين گزارش را به انجمن ايرانشناسي فرانسه از طريق ايميل فرستادم. آن فرد هم ديپلمات نبود و تنها با بخش فرهنگي سفارت فرانسه ارتباط داشت.
به گزارش ايسنا، مهدوي وكيل مدافع اين متهم پس از اظهارات وي به جايگاه رفت و در دفاع از موكل خود گفت: موكل من با صداقت و بدون هر شائبهاي مطالب خود را بيان كرد و سوء نيت خاصي در راستاي اقدام عليه امنيت داخلي كشور نداشته است.
وي افزود: نتيجهي منطقي علاقهي موكلم به آموختن زبان فارسي، علاقهي وي به شناخت تمام ابعاد ايران اعم از ابعاد سياسي و اجتماعي است و آخرين بار نيز توسط دانشگاه صنعتي اصفهان به ايران دعوت شده است. شايد اگر وي از سوي دانشگاه دعوت نميشد هيچگاه به ايران نميآمد و در تظاهرات نيز شركت نميكرد.
مهدوي با بيان اينكه موضوع پايان نامه موكلش بررسي مواد و محتواي درسي كتابهاي ايران قبل و پس از انقلاب بوده است، ادامه داد: ديروز كه با خانم ريس ملاقات داشتم ابراز ندامت كرد و من با سوالات خود مطمئن شدم كه حضور او در اين جريانات بدون برنامهريزي و ارتباط با سازمانهاي امنيتي خارجي بوده و تنها با بخش فرهنگي فرانسه ارتباط داشته است.
وي گفت: موكل در حال حاضر از صميم قلب پشيمان است و تقاضاي بخشش دارد. حس كنجكاوي او را وادار به گرفتن عكسها كرده و از سر اشتباه آنها را ارسال كرد هاست لذا از دادگاه تقاضاي برخورداري از رافت اسلامي را داشته و خواستار تخفيف مجازات موكل هستم.
به گزارش ايسنا، با اعلام پايان جلسهي دوم در ساعت 14:12 دقيقه امروز، خبرنگاران به انجام مصاحبه با برخي از متهمان پرداختند.
در اين زمينه، كلوتيلد ريس كه ابتدا حاضر به انجام مصاحبه نبود، در خصوص اتباع فرانسوي كه در تظاهراتهاي پس از انتخابات حضور داشتند، سخني نگفت اما در پاسخ به خبرنگاران اظهار كرد: در تظاهرات روز 25 خرداد، بدون اطلاع از غير قانوني بودن شركت كردم زيرا ميدانستم كه بخشي از مسئولان سياسي نيز در آن شركت ميكنند؛ اما روز 27 خرداد ميدانستم كه تظاهرات غيرقانوني است.
وي افزود: عكس و فيلمي كه من تهيه كردم را براي هيچ كس نفرستادم و پيش خودم بود. عكسهايي كه به دوستانم فرستادم از سايتهاي ايراني گرفته بودم.
اين متهم در خصوص گزارش خود از موضوع هستهيي ايران، اظهارات خود در جلسهي دادگاه را تكرار كرد و در مورد رفتار زندانبانان، ماموران و بازجوهاي ايران، گفت: زندان برايم سخت بود زيرا در يك چهار ديواري حبس بودم و فشار روحي و بيخبري از آينده اذيتم ميكرد؛ اما امكانات زندان مناسب بود و ماموران، زندانبانان و بازجوها رفتار بدي با من نداشتند.
به گزارش ايسنا، نازك افشار كارمند سفارت فرانسه نيز كه در حوادث اخير بازداشت شده است، به خبرنگاران گفت: من 18 سال كارمند سفارت فرانسه بودم و در حوادث پس از انتخابات نيز از آنجا كه در بخش فرهنگي بودم ماموريت خاصي در اين خصوص نداشتم زيرا اين مساله به بخش سياسي سفارت مربوط است.
وي افزود: من شخصا دو يا سه بار در اغتشاشات غيرقانوني ميدان هفت تير، خيابان انقلاب و غيره شركت كردم و در اثر يك ندانم كاري ايميلهايي را كه به دستم ميرسيد براي دوستانم ارسال ميكردم.
اين متهم خاطرنشان كرد: در حال حاضر از اينكه اين كارها را انجام داده و تحت تاثير جو آن زمان قرار گرفتم، پشيمانم و متنبه شدهام. من اطلاعات خاصي جمعآوري نميكردم و تنها حضور فيزيكي داشتم. چون خانهي من نزديك ميدان ونك بود در اجتماعات اين ميدان شركت ميكردم؛ اما كسي از من نميخواست كه اطلاعاتي را جمعآوري كنم.
افشار اضافه كرد: در جلساتي كه سفارت پس از برگزاري انتخابات برگزار ميكرد، كسي از ايرانيان شركت نداشت؛ اما به هر حال تصميماتي كه در اين رابطهها گرفته ميشد به ايرانيان نيز ابلاغ ميكردند از جمله اينكه اگر چنانچه اغتشاشي رخ داد درب را براي ورود مجروحان به بخش فرهنگي باز بگذاريم.
وي گفت: سفير ما مرتب با وابستهي علميمان جلساتي داشتند زيرا ما در حال حاضر رايزن فرهنگي نداريم و همين وابستهي علمي است كه مدير بخش فرهنگي است.
وي تصميمات سفارت را به ما ابلاغ ميكرد، مثلا ميگفت امروز شلوغ است و بايد دو ساعت زودتر به خانه برويد.
افشار اظهار كرد: برخي اخبار كذب مطرح ميشود مبني بر اينكه ما به دنبال ايجاد شبكهاي جهت ورود دبيركل سازمان ملل به اين مسائل بوديم در حالي كه ما فقط ايميلهايي را ارسال ميكرديم كه بعدا متوجه شدم نبايد اقدام به اين كار ميكرديم.
اين متهم بيان كرد: اينگونه نبوده كه از طرف سفارت افرادي مامور شوند براي شركت در اغتشاشات و اگر هم بوده من از آن بيخبرم.
وي در مورد نحوه برخورد مسئولان زندان با خود گفت: خيلي با من مهربان بودند و خصوصا برادران وزارت اطلاعات من را متوجه اشتباهاتم كردند.
به گزارش ايسنا، اين متهم در حالي كه اشك ميريخت، اظهار كرد: دليل گريههاي من اين است كه سابقهي 18 سالهي خود را كه با صداقت كار كرده بودم خراب كردم.
پس از پايان جلسه امروز دادگاه، قاضي صلواتي اعلام كرد كه زمان برگزاري جلسه بعدي دادگاه متعاقبا اعلام ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات