عضو انجمن کوهنوردي ايران: اين انجمن در دماوند جزيرهي امن ايجاد ميکند
عضو انجمن کوهنوردي ايران گفت: در هر منطقهي طبيعي که جاده ساخته شده، با سرعت خيلي زياد در سايهي جادهسازي، تخريب منابع طبيعي و ساختوساز با توجيه گردشگري اتفاق افتاده است.
محمد نوري در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اظهار نگراني از اتفاقي که براي اثر طبيعي دماوند رخ داده است، اظهار کرد: درحاليکه بايد اين اثر طبيعي محفوظ بماند، هرگونه دستدرازي و ساختمانسازي در منابع طبيعي، بخصوص در کوه دماوند اتفاق ميافتد. پس از اين اتفاق، دربارهي حريم ثبتي آن چانهزني ميکنند که آيا جاده در حريم بوده يا نبوده است!
وي با بيان اينکه متأسفانه مناطق طبيعي که چشماندازهاي مشابه دماوند داشتهاند، توسط مردم محلي با سرعت زياد تخريب شدهاند، تأکيد کرد: کوهنوردان علاقهمندند، اين جاده بهشكل كلي بسته شود. اين مسير، محلي است که بيشترين شقايقهاي منحصربهفرد دماوند که حتا از سوسن چلچراغ و اشک مريم واژگون باارزشترند، در آن ميرويند.
او يادآور شد: کوه دماوند عامل طبيعي زيبا و شکوهمندي است که رد پاي تاريخ و فرهنگ ايران در آن وجود دارد و بايد از ارتفاعهايي مانند علمکوه بيشتر حفظ شود.
اين مربي کوهنوردي بيان کرد: دل آنهايي که تصميم دارند، اين جاده را در کوه دماوند بسازند، نه براي گردشگران حداقلي اين کوه و نه براي کوهنورداني که بيشتر به اين منطقه ميآيند، سوخته است. ما بهعنوان کوهنورد دوست داريم، دامنهي اين اثر طبيعي گستردهتر شود.
نوري ادامه داد: انجمن کوهنوردان ايران در نظر دارد، در مجموعهي دماوند، جزيرهي امن ايجاد کند. البرز منطقهاي حفاظتشده است، اما توجيههايي مانند گوسفندداري و ايجاد معادن پوکه که سودآوري زيادي ندارد، در آن منطقه وجود دارند که ميتوان با ايجاد جزيرهي امن براساس اصول حفاظت، اين منطقه را بيشتر حفظ کرد.
او تأکيد کرد: اين منطقه (دماوند) بايد محفوظ بماند. متأسفانه در ارتفاع بالاتر اين کوه، گوسفندسرا وجود دارد. البته کوه دماوند براي چرا ضعيف است. نظر انجمن کوهنوردان اين است که اين جزيرهي امن ايجاد شود تا از نظر وحوش، منظره و نماد طبيعي دماوند، بيشتر محفوظ بماند.
عضو انجمن کوهنوردي ايران گفت: از سمت جنوب شرقي دماوند که به اين کوه نگاه ميکنيد، دو لکهي زشت در آن ديده ميشود؛ يک لايهي کمعمق پوکه در آن منطقه وجود دارد که براي بهرهبرداري نيز چندان مقرون بهصرفه نيست، درحاليکه معادن پوکهي سودآورتر ديگري وجود دارند و اين لايهها کمعمق بايد دستنخورده بمانند تا به اين اثر طبيعي آسيبي وارد نشود.
وي افزود: متأسفانه شوراي محل آن منطقه با توجيه اينکه ميخواهند به گردشگري دماوند کمک کنند، فقط هدفشان زمينخواري است. اين توجيه اصلا خوب نيست و در آيندهي نزديک، به طبيعت دماوند آسيب ميزند. معمولا ما آنچه را در طبيعت باقي مانده است، با شدت هرچه تمامتر تخريب ميکنيم و با توجيه گردشگري، کارهاي ديگري انجام ميدهيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات