مديرگروه قرآن پژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي: ترويج فرهنگ قرآني در خارج از كشور ضروري است
مديرگروه قرآن پژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي ترويج و تبيين فرهنگ قرآني در داخل و خارج كشور را هدف اصلي اين گروه برشمرد و گفت: همه پژوهشگران عرصه قرآن بايد در اين زمينه فعاليت بيشتري داشته باشند.
به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه اطلاع رساني پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، حجتالاسلام محمدعلي اسدينسب با اشاره به اهداف 20 ساله پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي افزود: دستيافتن به تبيين كامل گفتمان مجدد و طراحي جامع الگوهاي روزآمد نظامهاي رفتاري مورد نياز حكومت اسلامي از قبيل عرصههاي سياست، قضا، اقتصاد، اخلاق، مديريت و محيط زيست از جمله اهداف اين پژوهشگاه است.
وي با اشاره به فعاليتها و پژوهشهاي تخصصي اين پژوهشگاه، گفت: اين مركز تحقيقي جايگاه بزرگترين گفتمان فكري نقاد و رقيب گفتمانهاي معارض جهاني در حوزه معرفت ديني و همچنين تواناترين مدافع معرفتي اسلام ناب محمدي (ص) در افق بينالمللي را براي خود ايجاد كرده است.
اسدينسب اهتمام به انجام پژوهشهاي مورد نياز و پركردن خلأهايي در عرصه قرآني، احيا، توسعه، تعميق و نوآوري در مطالعات قرآني، آسيبشناسي مطالعات و بازسازي محتوا و ساختار در زمينههاي معارف قرآني خودي و غيرخودي، تقويت ديدگاههاي قرآني شيعه، طرح افقهاي نو و رصد تحولات جديد در قلمروهاي قرآني را از اهداف گروه قرآنپژوهي اين پژوهشگاه ذكر كرد.
وي با اشاره به اصول شانزدهگانه راهبردي گروه قرآنپژوهي افزود: توسعه و تعميق روابط با مراكز قرآني همسو با اهداف گروه، تربيت افرادي فاضل و كارآمد، گسترش ارتباط با محافل قرآني داخل و خارج، تمحضگرايي در گرايشها و واگذاري طرحها، تكميل ظرفيت اعضاي هيئت علمي و توسعه كلاننگري از جمله اين اصول است.
مديرگروه قرآنپژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي قم انعكاس مطالعات برون مرزي از قرآن به منظور آسيبشناسي ميراث پژوهشي، توسعه و تعميق كرسيهاي نظريهپردازي، نقد و توسعه مواجهه با رقباي فكري داخل و خارج، تنوع برون داد در راستاي مخاطبگستري، تقويت گرايش قرآني شيعه در مباحث پيراقرآني و درون قرآني و پاسخگويي به نقدها، ايجاد گروه نگارش تفسير تخصصي و موضوعي و رويكرد حاكميتبخشي كيفيت بر كميت را از ديگر اصول اين گروه برشمرد.
اسدينسب خاطرنشان كرد: تفسيرشناسي، نقد و بررسي شبهات، مطالعات تطبيقي، تاريخ و علوم قرآن در بخش معارف پيراقرآني در گروه قرآنپژوهي مورد توجه قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: معارف درون قرآني در دو محور تفسير موضوعي و تفسير ترتيبي است كه با دو رويكرد عام و تخصصي در زمينههايي از قبيل علوم تاريخ، روانشناسي، خانواده، مديريت، اقتصاد، حقوق، عبادت، عرفان، جنگ و صلح و امور بينالملل، جامعهشناسي سياسي و معرفتشناسي به توليد اثر و پژوهش پرداخته ميشود.
اسدينسب افزود: عناوين پژوهشي قرآن و جوان، قلمرو قرآن، قرآن و خردورزي، ارزشهاي اجتماعي از منظر قرآن، نقد شبهات قرآني عبدالكريم سروش، قرآن و عترت، مباني تفسير روايي، نقد و بررسي تفاسير عرفاني و بررسي شبهات حقوقي از فعاليتهاي در دست اقدام گروه قرآنپژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي است.
وي افزود: تفسير مختصر قرآن مجيد براي جوانان، كتاب فهرست منابع قرآني به زبانهاي اروپايي،دانشنامه احكام قرآن به زبان عربي و طرح تاليف كتاب نقد و بررسي شبهات قرآني از ديگر فعاليتهاي پژوهشي اين گروه در راستاي توسعه فرهنگ قرآني است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات