• شنبه / ۲۰ تیر ۱۳۸۸ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8804-02130
  • خبرنگار : 71012

«در چشم باد هم تاريخي است و هم نيست» گزارشي از گفته‌هاي مدير گروه حماسه و دفاع سيما درباره‌ي سريال جوزاني

«در چشم باد هم تاريخي است و هم نيست»
گزارشي از گفته‌هاي مدير گروه حماسه و دفاع سيما درباره‌ي سريال جوزاني

«سختي طي كردن اين راه پر پيچ و خم، پس از اين‌كه به هدفمان رسيديم با حس رضايت همراه است.» اين جمله در اواسط ساخت سريال «در چشم باد» توسط مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما بيان شد و او به اين نكته اشاره كرد كه ساخته مسعود جعفري جوزاني يكي از دشوارترين پروژه‌هاي تلويزيون در سال‌هاي اخير است.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، عباس اكبري در تائيد اين مطلب گفت: «در چشم باد» در مقاطع مختلف به بازيگران متفاوت، سياهي لشگرها و وسايل تاريخي متفاوتي نياز داشت كه فراهم كردن تمام اين‌ها با دردسرهاي بسياري همراه بود.

وي در عين حال با بيان اين كه قرار نيست كارهاي سخت انجام نشوند، ادامه داد: پروژه‌هاي جنگي در حالت عادي 50 درصد از كارهاي معمول سخت‌تر هستند و وقتي عنوان تاريخي نيز به آن اضافه مي‌شود، مسلما راه سخت‌تري را پيش روي سازندگان قرار مي‌دهند.

عباس اكبري با اشاره به تفاوت سريال «در چشم باد» با پروژه‌هايي كه صرفا تاريخي هستند، خاطرنشان كرد: «در چشم باد» هم تاريخي است و هم نيست؛ تعدد لوكيشن‌هاي ما خيلي زياد است و بيش از 370 لوكيشن داريم. لوكيشن‌هايي هم كه وجود دارند، لوكيشن مورد نظر ما نيستند. لوكيشن‌هاي سريال «در چشم باد» را بايد مجددا ساخت تا به 80 سال پيش برگردد.

او مراحل ساخت دكورهاي «در چشم باد» را پيچيده‌تر از «مختارنامه» دانست و گفت: لوكشين‌هاي سريال «مختارنامه» را يك بار مي‌سازند و همه اتفاقات در همان لوكيشن‌ كاملا تاريخي اتفاق مي‌افتد؛ اما لوكيشن سريال «در چشم باد» هم متعدد است كه باعث دردسر مي‌شود و هم اين كه حالت دوگانه دارد؛ از ديد غيرتخصصي به نظر مي‌آيد مي‌توان لوكيشن را استفاده كرد ولي به طور واقعي بايد اين لوكيشن را مجددا بازسازي كرد.

به گزارش ايسنا، پخش سريال «در چشم باد» به كارگرداني مسعود جعفري جوزاني سرانجام پس از گذشت بيش از پنج سال آغاز شد و بينندگان تلويزيوني پس از سريالهايي چون «رقص پرواز»(احمد مراد پور) و «گلهاي گرمسيري»(محمد مهدي عسگرپور)، از هفته گذشته توانستند يكي ديگر از توليدات گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما را به تماشا بنشينند.

مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما كه پس از رفتن حبيب‌الله كاسه‌ساز و با پايان 70 درصد از صحنه‌ها، به همراه مسعود جعفري جوزاني تهيه‌كنندگي سريال «در چشم باد» را بر عهده گرفت، در مقطع پنج و نيم ساله ساخت اين سريال، اظهارنظرهايي را درباره نخستين پروژه الف ويژه اين گروه برنامه‌ساز داشته‌است.

صحبت‌هاي مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول درباره سريال «در چشم باد» در بسياري موارد به ارائه آخرين اخبار از روند ساخت اين پروژه، محدود مي‌شد و وي بجز خبرهاي مربوط به سفر آمريكا و گرفتن بخشهاي مربوط به اين بخش، مشكلي در ارائه جديدترين اخبار به خبرنگاران نداشت.

حضور 200 سياهي لشكر در صحنه‌هاي مربوط به فيلمبرداري هواپيماي سوخو در شهرك سينمايي غزالي، تعطيلي «درچشم باد» به دليل كاهش شديد دماي هوا، گرفتن صحنه‌هاي مربوط به مسجد خرمشهر در بناي اصلي آن، از جمله خبرهايي بود كه توسط مدير گروه حماسه و دفاع در اختيار رسانه‌ها قرار گرفت.

عباس اكبري در مقطعي از ساخت «در چشم باد» و در همان زمان كه اين پروژه به دليل كاهش شديد دماي هوا تعطيل شد، اعلام كرد: «قرار بود بخش عمده‌اي از «در چشم باد» تا پايان سال 86 به پايان برسد اما به دليل كاهش شديد دماي هوا و بارش برف در زمستان سال جاري، اين پروژه با مدتي تعطيلي همراه بود؛ براين اساس پيش‌بيني مي شود فيلم‌برداري اين سريال با كمي تاخير بهار سال 87 به پايان برسد.» و البته پيش‌بيني عباس اكبري در آن زمان با تاخيري تقريبا يك ساله همراه بود.

پاسخ‌هاي مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول به پرسش‌هايي درباره سفر گروه به آمريكا، به دليل ملاحظات سياسي همواره با اما و اگرهايي همراه بوده و در اغلب موارد او تمايلي به پاسخ‌دهي نداشته‌است.

البته او همواره اين اطمينان را مي‌داد كه سفر به آمريكا حتما انجام خواهد شد و گروه به استفاده از جلوه‌هاي تصويري بسنده نخواهند كرد.

همزمان با آغاز فاز سه «در چشم باد»، عباس اكبري گفت: پيش از آغاز پيش توليد فاز سه با موضوع خرمشهر، نامه‌نگاري‌هاي لازم را انجام داده بوديم؛ طي يك ماه اخير نيز به طور هم زمان لوكيشن‌هاي شهرك دفاع مقدس و نقاط مختلف تهران كه بالغ بر 38 لوكيشن است در حال آماده سازي بوده‌است.

مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول مرداد 86 نيز اعلام كرد كه فاز سوم در ايران و آمريكا فيلمبرداري مي‌شود.

او گفت: فاز سه مجموعه تاريخي «در چشم باد» كه به حوادثي چون انقلاب اسلامي ايران و جنگ تحميلي مي‌پردازد، در شهرهاي تهران، خرمشهر، شهرك سينمايي دفاع مقدس و كشور آمريكا فيلمبرداري خواهد شد.

در همان زمان بحث خلاصه كردن فيلم‌نامه سريال «در چشم باد» و حذف بخش‌هاي آمريكا به ميان آمد كه اكبري اين خبر را به شدت تكذيب كرد و افزود: ساخت اين پروژه طبق برنامه‌ريزي قبلي ادامه پيدا مي‌كند.

چهار سال پس از آغاز ساخت و پس از تغيير دو تهيه‌كننده، مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما به همراه كارگردان تهيه‌كنندگي در چشم باد را بر عهده گرفتند.

مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما پيش از پذيرفتن تهيه‌كنندگي، در مقطعي اعلام كرد كه خواهان بالا بردن زمان گرفتن فيلم مفيد براي «در چشم باد» است. او به بيان اين جمله پرداخت كه دلمان مي‌خواهد آقاي جوزاني روزي 5 دقيقه فيلم مفيد بگيرد.

اين درست در زماني بود كه مسعود جعفري‌جوزاني كارگردان سريال «در چشم با» اعلام كرده بود كه روزي 4 دقيقه فيلم مفيد مي‌گيرد.

عباس اكبري درباره‌ي اين خواسته خود به بحث بودجه اشاره كرد و گفت: معمولا پروژه‌ها، كمي بيش از آن چه در ابتدا برآورده شده‌است،‌ هزينه برمي‌دارند. خصوصا اگر پروژه طولاني مدت بوده و پيچيدگي‌هاي خاص خود را داشته باشد.

وي در عين حال گفت: هر پروژه‌اي اقتضاي خاص خود را دارد و پرداخت بودجه به هر سريالي متناسب با پيشرفت آن خواهد بود.

مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما، تصريح كرد: در پروژه‌هايي مانند «در چشم باد»، معمولا سعي مي‌كنيم طرف گروه توليد را بگيريم و كمي بيشتر از آن چه برآورد شده‌است، به گروه بودجه پرداخت كنيم. تا نسبت به كار دلگرم باشند. البته معناي اين حرف‌ها اين نيست كه ما بيش از اندازه بودجه مي‌پردازيم.

او پس از رفتن رضا انصاريان(اولين تهيه‌كننده «در چشم باد») به بيان اين مطلب پرداخت كه هر تهيه‌كننده‌اي را نمي‌توان براي چنين كارهايي انتخاب كرد و بايد افراد با تجربه را سر كار قرار داد. بنابراين با آقاي تخت‌كشيان صحبت كرديم، ايشان آمدند و پيشنهاداتي را ارائه دادند كه معقول هم بود ولي به هر حال ايشان تهيه سريال «كلاه پهلوي» را برعهده گرفتند.

مدير گروه حماسه و دفاع درباره دلايل انتخاب حبيب‌الله كاسه‌ساز به عنوان تهيه‌كننده سريال «در چشم باد» به ايسنا، گفت: آقاي كاسه‌ساز در زمينه موضوعات جنگي از اعتبار و تجربه بيشتري برخوردار بودند. البته بدان معنا نيست كه آقاي تخت‌كشيان اعتبار كمتري دارند. بلكه ايشان در حوزه‌هاي ديگري تبحر بيشتري دارند.

اما با رفتن كاسه‌ساز كه آن هم در اواسط ساخت «در چشم باد» اتفاق افتاد، عباس اكبري درباره‌ي تغيير تهيه‌كننده اين سريال گفت: از آن‌جا كه مي‌خواهيم با رعايت كيفيت، كميت را با سرعت به نتيجه برسانيم، از اين پس خود گروه در مراحل ساخت پروژه حضور جدي‌تر دارد و آقاي جعفري جوزاني علاوه بر كارگرداني بخشي از وظايف تهيه‌كنندگي را بر عهده گرفتند.

عباس اكبري در زمان ساخت «در چشم باد» به عنوان سريالي كه سه جنگ مهم ايرانيان را نشان مي‌دهد و در آستانه‌ي سالروز فتح خرمشهر نيز با سرويس تلويزيون ايسنا سخن گفت و در خصوص زمان پخش در نظر گرفته شده براي فيلم‌ها و سريال‌هايي با موضوع دفاع مقدس، اظهار كرد: فيلم‌ها و سريال‌هاي با موضوع دفاع مقدس اگر به لحاظ درام درست و دقيق باشد هر زمان مي‌توان آنها را پخش كرد؛ البته سياست‌هاي تلويزيون را نمي‌توان ناديده گرفت.

مدير گروه حماسه و دفاع شبكه‌ي اول سيما، با بيان اين كه صداوسيما ، بايد حرفه‌يي عمل كند. افزود: نمي‌توانيم با حضور برنامه‌سازان كم تجربه و جوان، روي تمام كارهايمان ريسك كنيم. ولي مي‌توانيم 10 درصد از كارهايمان را به جوانان محول كنيم. چنين كارهايي انرژي بيشتري از ما مي‌گيرند تا مطمئن باشيم پولي كه هزينه مي‌شود نتيجه خواهد داشت؛ در عين حال كه آن جوان هم رشد مي‌كند.

وي با اعلام استقبال از حضور سينماگران در گروه حماسه و دفاع ،‌در عين حال ياد آور شد: اين گونه نيست كه مدام به اين و آن مراجعه كنيم كه بيايند برايمان برنامه بسازند. سعي مي‌كنيم با افرادي كه خودشان بيشتر مراجعه مي‌كنند و طرح‌هاي خوبي ارائه مي‌دهند، همكاري كنيم.

عباس اكبري در پاسخ به پرسشي درباره بودجه اختصاص يافته به گروه حماسه و دفاع با توجه به حجم انبوه برنامه‌هاي توليد شده با درجه «الف» و «ب» ، خاطرنشان كرد: بودجه گروه حماسه و دفاع در حد گروه فيلم و سريال نيست؛ چرا كه تنوع موضوعات در آن گروه بيشتر است. بنابراين طبيعي است كه بودجه‌اش بيشتر باشد. با وجود اين، بودجه‌اي كه به گروه حماسه و دفاع اختصاص مي‌يابد مناسب و چيزي در حدود 30 درصد از بودجه گروه فيلم و سريال را شامل مي‌شود.

وي ادامه داد: با توجه به رويكرد جديد سازمان صداوسيما در مورد برنامه‌هايي با موضوع دفاع مقدس، اهميت قايل شدن براي چنين برنامه‌هايي بايد با اختصاص هزينه كافي به گروه حماسه و دفاع همراه باشد و اين اتفاق در حال حاضر صورت مي‌گيرد.

مدير گروه حماسه و دفاع در عين حال گفت: اما مطلوب و آرزوي ما چيز ديگري است. فيلم‌نامه‌هاي بسياري داريم كه به لحاظ كمبود بودجه نمي‌توانيم آنها را به سازيم. چندين طرح در مورد عراق و حضور آمريكا در اين كشور به ما پيشنهاد شده است كه هر چه سريعتر ساخته و پخش مي‌شد، به نفع همه بود.

اكبري همچنين اعلام كرد: «در چشم باد» از جمله سريال‌هاي سنگين سازمان صدا و سيما است كه در گروه «الف» ويژه قرار مي‌گيرد؛ ساخت چنين پروژه‌هايي در نهايت جواب مثبت مي‌دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha