نمايندهي سازمان حج و زيارت در عراق: تعداد زائران براي دادن امكانات خوب بايد كاهش يابد برق روزانه 18 ساعت قطع ميشود با ورود انفراديها نميتوان معجزه كرد
نمايندهي سازمان حج و زيارت در عتبات عاليات عراق گفت: در مقايسهاي، اگر مشكلات زائران در عربستان 20 درصد باشد، اين مشكلات در عراق حدود 60 درصد است.
مهدي شكرآرا در گفتوگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به عراق، با بيان اينكه روزانه سههزار نفر ايراني از مسيرهاي هوايي و زميني به عتبات عاليات عراق سفر ميكنند و تقريبا روزي 20هزار نفر در سه شهر كاظمين، كربلا و نجف حضور دارند، به مشكلات زائران در اين كشور اشاره كرد و افزود: حكومت هنوز در عراق ثبات نيافته است و مردم آن نيز فرهنگ و بهداشت كاملي ندارند و امكانات زيرساختي مانند برق در آنجا وجود ندارد. نظام ساختاري عراق مانند شهرداريها، امكانات محدودي دارند و معمولا كمتر كار ميكنند و همهي اين مسائل موجب شدهاند، سطح بهداشت در عراق پايين باشد.
وي وضعيت عام مردم را در عراق، خوب ندانست و اظهار كرد: حتا يك غذاخوري مناسب در اين كشور نميتوان پيدا كرد. دو سال، پيش از سقوط صدام كه اعزام زائران به كربلا و نجف آغاز شده بود، در هيچيك از هتلها يخچال وجود نداشت و نميدانستند آسانسور چيست. آن زمان فقط چهار هتل در بغداد آسانسور داشتند و مواد غذايي نيز در زيرزمين هتلها نگهداري ميشد.
نمايندهي سازمان حج و زيارت در عتبات عاليات عراق با اشاره به قطع مداوم برق در عراق، گفت: اكنون برق هر شش ساعت در اين كشور قطع ميشود؛ اما از يكماه ديگر از هر 24 ساعت، 18 ساعت برق قطع خواهد شد. البته خانهها و هتلها براي تأمين برق از موتوربرق استفاده ميكنند كه تأمين آن به هزينهي بالايي نياز دارد.
شكرآرا ادامه داد: يك ليتر گازوئيل در عراق هزار تومان قيمت دارد و يك موتور برق براي تأمين برق در هر ساعت، 300 ليتر گازوئيل مصرف ميكند كه هزينهي آن براي هتلها خيلي زياد ميشود. ما براساس قرارداد سالانهاي كه با هتلهاي عراق بستهايم، پول آنها را پرداخت ميكنيم و اين هزينههاي اضافي در اين قرارداد لحاظ شدهاند.
نمايندهي سازمان حج و زيارت در عتبات عاليات عراق با اشاره به شرايط مردم عراق در گذشته، بيان كرد: مردم اين كشور حدود 50 سال زير يوغ استعمار صدام بودهاند و حتا نميتوانستند، با يك خارجي حرف بزنند و در همهجا نيروهاي سازمان امنيتي بعث حضور داشتند و فقط هدفشان اين بود كه عراقيها با خارجيها صحبت نكنند و ارتباط مردم محدود شود.
به اعتقاد او، پيشينهي تاريخي عراق كمتر از ايران نيست؛ اما استثمار هميشه در مقابل آن بوده است.
وي افزود: در زمان صدام فقط چهار روزنامه در اين كشور وجود داشتند. البته اكنون تعداد روزنامهها بيشتر شده است.
شكرآرا دربارهي دليل افزايش نرخ سفر به عراق درحاليكه كيفيت خدمات در هتلهاي اين كشور افزايش نيافته است، اظهار داشت: در واقع، به قيمت هتلها اضافه نشده، بلكه تورم افزايش يافته است. بدتر شدن وضعيت هتلها به نقل از زائراني است كه قبلا به اين كشور سفري نداشتند. آنهايي هم كه آمدهاند و معتقدند، اوضاع بدتر شده است، در واقع بيانصافي ميكنند، چون وضعيت هتلهاي عراق دست كم نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
وي ادامه داد: به تعداد زائران اعزامي به عراق در سالهاي اخير اضافه شده، درحاليكه امكانات به آن سرعت اضافه نشده است. در اين شرايط مجبوريم، از امكانات ضعيفتر موجود در اين كشور استفاده كنيم. وقتي بيش از سههزار نفر در روز به عراق وارد ميشوند، ناخودآگاه امكانات ضعيفتر ميشود و اين از نظر زائر، يعني بدتر شدن خدمات يا فرق نكردن اوضاع نسبت به گذشته.
شكرآرا بيان كرد: وضعيت هتلهايي كه زائران انفرادي در آنها اقامت دارند، ضعيفتر است؛ اما چون خود اين خدمات را در اختيار گرفتهاند، اعتراض نميكنند، ولي اگر شركت كارگزاران زيارتي اين هتل را در اختيار بگيرد، زائران به اين خدمات ضعيفي كه ارايه ميشود، حتما اعتراض ميكنند.
وي تأكيد كرد: اگر ميخواهيم امكانات خوبي به زائران بدهيم، بايد تعداد زائران ورودي به اين كشور كاهش يابد.
او در پاسخ به اينكه در صورت واگذاري مسؤوليت اعزام زائران انفرادي به عراق به سازمان حج و زيارت، چه خدماتي به اين افراد داده ميشود؟ گفت: در اين كشور ظرفيت زيادي وجود ندارد، ما نيز همان خدماتي را كه پيشتر زائران انفرادي ميگرفتند، در اختيار ميگيريم.
وي تأكيد كرد: زماني كه انفراديها به عراق سفر ميكنند، ما نميتوانيم معجزه كنيم؛ اما تلاش ميكنيم، امكانات لازم را فراهم كنيم.
نمايندهي سازمان حج و زيارت در عتبات عاليات عراق با بيان اينكه سه قيمت براي اين سفر وجود دارد، گفت: در آينده، اين گروههاي قيمتي بيشتر ميشوند. هزينهي رواديد، اتوبوس و غذا در اين گروهها ثابت است و تنها تفاوت نرخ، در تعداد و شبهاي اقامت زائران است.
شكرآرا اضافه كرد: چون شرايط عراق ثبات ندارد، بنابراين ثبت نام براي كاروانهاي عتبات عاليات عراق هر دوماه يكبار انجام ميشود و با توجه به وضعيت اين كشور، بايد زائران را آموزش داد و توجيه كرد؛ اما گاهي شنيده ميشود كه اين جلسههاي توجيهي برگزار نميشوند. برگزاري اين دورههاي آموزشي با شركت كارگزاران زيارتي سراسر ايران است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات