• یکشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8802-08614
  • منبع : مطبوعات

مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران در بيانيه‌ي مطرح كرد: «چه كسي قرار است در شوراي صنفي از منافع تهيه‌كنندگان فاقد پخش و سالن مراقبت كند؟!»

مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران در بيانيه‌ي مطرح كرد:
«چه كسي قرار است در شوراي صنفي از منافع تهيه‌كنندگان فاقد پخش و سالن مراقبت كند؟!»

مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران با انتشار بيانيه‌اي نسبت به روند تشكيل شوراي صنفي نمايش اعتراض كرد.

در متن بيانيه‌ي اين تشكل صنفي كه در اختيار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، قرار گرفته است، آمده: «چرا مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران به وجود آمد؟ اگر كارگرداني‌هايي كه فيلم خود را تهيه مي‌كنند در اكران تارومار نمي‌شدند و پرستش پول بر سالن‌داري و پخش حاكميت بلامنازع پيدا نمي‌كرد، نه مجمع فيلم‌سازان پا مي‌گرفت و نه كانون تهيه‌كنندگان به وجود مي‌آمد و نه انجمن تهيه‌كنندگان مستقل شكل مي‌گرفت!

چه كسي باور مي‌كرد كه روزي خانه سينما بي‌هيچ پرواي صنفي، اكثريت تهيه‌كنندگان را ناديده بگيرد و خانه سينما را براي سينماداران و بعضي پخش‌كنندگان در طبق اخلاص بگذارد؟!

چه كسي نمي‌داند كه قراردادن شوراي صنفي در اختيار سرگروه‌هاي سينمايي آفريقا، استقلال و عصر جديد معنايي جز غلبه‌ سالن سالاري بر نظام سينمايي كشور ندارد؟!

چه كسي باور مي‌كرد كه روزي كانون كارگردان‌هاي سينمايي ايران كه رياست شوراي صنفي را به عهده گرفته تا امر فرهنگي را نمايند‌گي كند، به چنين امري رضايت بدهد و گرداننده شورايي شود كه سالن‌داران در آن اكثريت دارند و منويات خود را با سلطه بخشيدن به چند سازمان پخش دنبال مي‌كنند؟!»

در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است:«آيا اگر نماينده تهيه‌كننده – كارگردان‌ها از شوراي صنفي حذف نمي‌شد باز هم نامه بايگاني شده استاد بهرام بيضايي براي رسيد‌گي به اكران فيلم‌اش – در شوراي صنفي منتصب – در كشو مي‌ماند و روي ميز نمي‌آمد؟!

چه كسي قرار است در شوراي صنفي از منافع و مصالح اكثريت تهيه‌كنندگان فاقد پخش و سالن مراقبت كند؟ آيا قرار است اين وظيفه توسط سينماداران و بعضي پخش‌كنندگان ايفا شود يا توسط كانون كارگردانان كه به حذف عضو تهيه‌كننده خود از شوراي صنفي رضايت داده و اكثريت تهيه‌كنندگان را ناديده گرفته است؟! آيا اين به معناي غلبه نظام ارباب و رعيتي بر سينماي كشور و سلطه آشكار طمع‌ورزي‌هاي مالي و رياكاري‌هاي سياسي بر مناسبات توليد، توزيع و نمايش فيلم نيست؟!

بي‌ترديد مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران و اكثريت تهيه‌كنند‌گان فيلم در سينماي كشور به چنين شام سياهي رضايت نمي‌دهند و به اميد صبح روشن استقامت مي‌كنند و مي‌كوشند.

مادامي‌كه كارگردان – تهيه‌كنند‌ها و تهيه‌كنندگان مستقل نمايندگاني در شوراي صنفي نداشته باشند آن شورا را به رسميت نمي‌شناسند و مصوبات آن را قانوني نمي‌دانند.»

به گزارش ايسنا، در پايان اين بيانيه آمده است:‌«سراسر سال جاري قرار است فيلم‌هايي اكران شوند كه اكثرا فاقد امتيازهاي لازم براي ركوردشكني‌هاي تاريخي هستند. ما در مقابل نهادهايي كه ظرفيت‌هاي نمايشي را در اختيار دارند و هر روز به اشتهايشان براي درآمد بيشتر افزوده مي‌شود و محدوديت‌هايي كه مبتلا به اكثريت تهيه‌كنندگان و فيلم‌سازان است نگران هستيم.

فيلمسازي براي عوام با عوام‌زدگي در فيلم‌سازي تفاوت دارد. آن‌ها كه مي‌كوشند اهل فرهنگ را به رعيتي اربابان سرمايه درآورند جزو خدمت‌گذاران سينماي ملي ما نيستند. ما از هيأت‌مديره خانه سينما و اكثريت اعضاء شوراي مركزي كانون كارگردانان توقع داريم كه در مواضع اين نهادهاي صنفي با تأمل بنگرند و از غلبه منافع محفلي بر فعاليت‌هاي صنفي جلوگيري كنند.

مجمع فيلم‌سازان به عنوان بخشي جدايي ناپذير از كانون كارگردان‌هاي سينماي ايران در كنار ساير تشكيلات تهيه‌كنندگي و در قالب شوراي‌عالي تهيه‌كنندگان بر مواضع خود پا مي‌فشارد و در صورت لزوم براي تشكيل مجامع عمومي صنفي و مراجعه به آراء اكثريت اعضاء اقدام مي‌كند.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha