• چهارشنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۷:۵۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8711-02009.89503

در جشنواره‌ي شعر فجر استان تهران عنوان شد: تشكيل «بانك اطلاعاتي شاعران استان تهران»

در جشنواره‌ي شعر فجر استان تهران عنوان شد:
تشكيل «بانك اطلاعاتي شاعران استان تهران»

مراسم پاياني سومين جشنواره‌ي شعر فجر استان تهران با تقدير از شاعران برگزيده، عصر امروز (چهارشنبه، 30 بهمن‌ماه) در مجتمع فرهنگي - هنري رسول مهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم، حميدرضا شيخ‌ويسي - دبير اجرايي سومين جشنواره‌ي فجر استان تهران - در سخناني گفت: اين جشنواره‌ را در حالي پشت سر مي‌گذاريم كه شاهد آثار خوب در بخش استاني بوديم و جشنواره به نحو مطلوبي در حد توان اداره‌ي كل برگزار شد.

او با اشاره به حضور پررنگ نخبگان شعر و ادب استان تهران در اين جشنواره، گفت: جشنواره در دو بخش جوان (رقابتي، متولدين سال‌هاي بعد از انقلاب) و بخش عمومي و پيشكسوت برگزار شد؛ هرچند فرصت اندكي براي جمع‌آوري آثار داشتيم؛ با اين‌حال، 113 اثر در بخش جوان به دبيرخانه رسيد و 60 اثر نيز در بخش عمومي، كه از اين ميان، 16 اثر برگزيده در بخش رقابتي به دبيرخانه‌ي كشوري معرفي شدند. در بخش پيشكسوت يا عمومي نيز همه‌ي 60 اثر معرفي شدند.

شيخ‌ويسي همچنين گفت: مي‌خواهيم اين رويه را كه اختتاميه‌ي جشنواره آغاز مسير تازه‌اي باشد، در پيش بگيريم، تا به طور جاري و ساري، اين جشنواره‌ها برگزار شود.

او همچنين خبر داد: بانك اطلاعاتي شاعران استان تهران براي درجه‌بندي شاعران و نيز تشكيل انجمن شعر استان تهران در دستور كار و بررسي قرار دارد.

در ادامه، حسين عرب‌اسدي - مديركل اداره‌ي فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران - در سخناني گفت: شعر و شاعران سرمايه‌هايي هستند كه علاوه بر اين‌كه خودشان بايد مواظب خودشان باشند، ما هم بايد قدردان آن‌ها باشيم.

او همچنين گفت: يك مثلث در مقوله‌ي شعر مي‌توانيم ترسيم كنيم، كه هركدام از زواياي آن بخشي از شعر را براي ما هويدا مي‌كند و در برنامه‌ريزي‌ها در اين حوزه به ما كمك مي‌كند. قطعا شاعر يكي از اين سه ضلع مثلث است با محصولي به نام شعر و آن‌جايي كه شعرش به يك فرايند اجتماعي و فرهنگ عمومي يعني شعار تبديل مي‌شود، ركن سوم است؛ پس اين سه ضلع، شاعر، شعر و شعارند.

عرب‌اسدي اظهار كرد: اين مثلث شعور اجتماعي را تعيين مي‌كند؛ كما اين‌كه در عرصه‌هاي بين‌المللي، ما به ذخيره‌ي شاعران‌مان در گذشته افتخار مي‌كنيم. اين‌كه چرا شعر به فرهنگ عمومي تبديل نمي‌شود، به ملاحظه و برنامه‌ريزي جدي نياز دارد. چرا تبليغات ما در سطح شهر، اشعار شاعران و شعر بزرگان ما نيست؟ چرا در تجليل از يك شاعر صرفا به برگزاري مراسم‌ بسنده مي‌كنيم و چرا شعر شاعر در محله‌ي خودش هم معرفي نمي‌شود؟ چرا يك طنز مبتذل به سرعت با پيامك در كل جامعه پخش مي‌شود؛ اما شعر به پيامك تبديل نمي‌شود؟

مديركل اداره‌ي فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران همچنين گفت: مردم ما شعردوست‌اند؛ اما چرا در مدارس ما مسابقه‌ي مشاعره برگزار نمي‌شود و چرا به اشعار كوتاه بسنده مي‌كنيم؟ اتفاقا در «مثنوي معنوي»، آن بخش‌هايي كه به حاشيه مي‌روند، داراي پيام‌اند. چرا ما اصلا بايد در همان قرن هفتم و هشتم بمانيم؟ آيا شاعران معاصر ما اين پتانسيل‌ را ندارند؟ به عقيده‌ي من، دارند و بايد براي اين سرمايه‌ي ملي كاري كرد. شعر شعور عمومي جامعه را بالا مي‌برد. چند دانش‌آموز ما «مثنوي معنوي» را از ابتدا تا انتها خوانده‌اند يا همان اشعار حماسي فردوسي كجاست؟

او افزود: يك شعر مي‌تواند سرنوشت جامعه را عوض كند؛ چون شاعر در بطن جامعه است. اين شعر اگر منجر به فرهنگ عمومي شود، شعار است؛ نه به آن مفهوم پيش‌پا افتاده. ما به شعر طنز واقعا نياز داريم و شاعران جوان‌تر. بروكراسي اداري يك شعر طنز نياز دارد كه منجر به اصلاح رفتار جامعه شود. شعر از حوزه‌هاي بسيار مؤثر در عرصه فرهنگ است كه هم زودبازده در توليد است و هم زودبازده در اثرگذاري اجتماعي. شعر را نمي‌شود قيمت گذاشت.

به گزارش خبرنگار ايسنا، اسماعيل اميني - از اعضاي هيأت انتخاب جشنواره‌ي شعر فجر - نيز به خواندن بيانيه‌اي با اين مضمون پرداخت: انقلاب اسلامي به عنوان تأثيرگذارترين رخداد سياسي، اجتماعي و فرهنگي قرن حاضر، افزون بر رهاوردهاي خجسته در عرصه‌هاي گوناگون، در حوزه‌ي فرهنگ و هنر نيز تأثيرات شگرفي داشته است؛ از جمله رشد و بالندگي شعر فارسي در سه دهه‌ي اخير.

او افزود: جشنواره‌ي سراسري شعر فجر اگرچه با تأخيري چندساله آغاز شد؛ اما به يمن مشاركت و همدلي گسترده‌ي شاعران توانمند و تأثيرگذار و استقبال جوانان خلاق، پس از برگزاري سه دوره در حال اوج‌گيري و كمال است.

اميني همچنين گفت: رقابت واقعي و انتخاب دقيق و علمي هنگامي ميسر است كه تمامي بضاعت و توانمندي استان در معرض داوري قرار گيرد و اين تنها در صورتي است كه دبيرخانه‌ي دائمي جشنواره، كليه‌ي جريانات شعري و آثار و كتاب‌هاي منتشرشده در طول سال را گردآوري و دسته‌بندي و ارزيابي كند. همچنين شيوه‌هاي جديدي را بايد براي عرضه شعر بيانديشيم.

بر اساس آراي هيأت‌داوران شامل: حسين اسرافيلي، ساعد باقري و سيدمحسن خاتمي، حسين جنتي از ورامين، سينا علي‌محمدي از تهران، مريم هاشم‌پور از كرج، مهدي مظاهري خورزني، محمدجواد شاهمرادي از تهران و وحيد سمناني از اسلام‌شهر به عنوان شاعران برگزيده بخش رقابتي اين جشنواره معرفي شدند.

در بخش عمومي جوان، رضا غلامحسين‌نژاد از اسلام‌شهر، سيدحسن حسيني هرانده از فيروزكوه، عارفه لك از ورامين، فرهاد زارع‌كوهي از رباط‌كريم، زهرا كيانفر از شهرري، داوود اسدي از نظرآباد، ايلدبريم احمدزاده از كرج، جاويد حسيني از دماوند، سارا احمدپور از شميرانات، فاطمه چگيني از ساوجبلاغ، اميد نقوي از شهريار و روح‌الله رسولي از پاكدشت تقدير شدند.

در بخش عمومي پيشكسوت نيز از ناصر باريكاني از اسلام‌شهر، محمود غرقابي از فيروزكوه، حسن فرازمند از ورامين، جليل قهرماني از رباط كريم، عبدالمجيد سرايي از شهرري، محمدحسن حجتي از نظرآباد، قدرت‌الله شباب از كرج، حسين ناصري از دماوند، فضل‌الله دُروش از شميرانات، علي فلاح‌پور از ساوجبلاغ، حشمت‌الله اسحاقي از شهريار و رحيم نعيمي از پاكدشت تقدير شد.

همچنين در بخش ويژه با موضوع غزه، اشرف سرلك چشمه‌سلطاني از ورامين مورد تقدير قرار گرفت.

در اين برنامه، تعدادي از شاعران برگزيده به شعرخواني پرداختند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha