كارشناسان تغييرات جوي طي مطالعات خود به اين نتيجه دست يافتند كه افزايش گرماي كره زمين تاثير بيشتري نسبت به توفانها و گردبادها بر جهان ميگذارد.
به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، محققان و كارشناسان محيط زيست و هواشناسي طي بررسيهاي بسيار خود به اين نتيجه دست يافتند كه طي 35 سال روند افزايشي گرماي كره زمين، كه در سال يك درجه سانتيگراد بالاتر ميرود، كره زمين و محيط زيست آن در حال نابودي است و اين عامل بيش از توفان ها و گردبادها بر كره زمين تاثير مخرب ميگذارد.
بر اساس آخرين تحقيقات، با اينكه توفانها و گردبادها در سراسر جهان به ويژه در آتلانتيك شمالي از قدرت فراواني در تخريب محيط زيست دارا هستند، اما تا كنون و طي چندين سال گذشته مسئله گرماي زمين و افزايش بيش از حد آن، تاثير بيشتري بر تغييرات زيست محيطي ميگذارد تا وقوع توفانها و گردبادهاي اقيانوسي.
«كوين ترنبس» يكي از محققان زيست شناس دانشگاه «كلورادوي» امريكا گفت: در گذشته محققان و دانشمندان بر اين عقيده بودند كه توفانهايي با سرعت 120 كيلومتر بر ساعت ميتوانستند بر محيط زيست اثر مخرب بگذارند، اما هم اكنون و از دهه 1970 ميلادي و با افزايش گرماي زمين و گسترش انتشار گازهاي گلخانهاي، نظريه پيشين به طور كامل منتفي شد و در حال حاضر، تغييرات جوي بيشترين آمار و درصد بروز تاثيرات بر محيط زيست جهان را داشته است.
از اين رو، بايد با انجام راهكارهاي مناسب افزايش گازهاي گلخانهاي و گرماي زمين را كاهش داد تا محيط زيست جهان نابود نشود؛ در غير اين صورت محيط زيست جهان تا سال 2050 ميلادي با نابودي و انقراض گونههاي جانوري و گياهي مواجه خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات