• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۸۷ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8709-05534

رييس شبكه بيوتكنولوژي پزشكي: طرحهاي زيست‌فن‌آوري همچنان براي دريافت بودجه سرگردانند محققان ايراني نيمي ازكل بودجه زيست‌فن‌آوري «كامستك»درمنطقه راجذب كرده‌اند

رييس شبكه بيوتكنولوژي پزشكي:
طرحهاي زيست‌فن‌آوري همچنان براي دريافت بودجه سرگردانند
محققان ايراني نيمي ازكل بودجه زيست‌فن‌آوري «كامستك»درمنطقه راجذب كرده‌اند

رييس شبكه بيوتكنولوژي پزشكي با اشاره به ظرفيت و توان علمي بالاي محققان ايراني كه به تنهايي نيمي از كل بودجه زيست‌فن‌آوري «كامستك» براي 22 كشور منطقه را جذب كرده‌اند، اظهار كرد: با گذشت بيش از هشت ماه از سال مالي جاري، كماكان پژوهشگران، فن‌آوران و توليد كنندگان بيوتكنولوژي در انتظار آيين‌نامه‌ها و ابلاغ‌ها بوده و طرح‌هاي تحقيقاتي و تسهيلات فن‌آوري در بين روساي مراكز تحقيقاتي، معاونت‌هاي پژوهشي وزارتخانه‌هاي مختلف سرگردان است.

دكتر فريدون مهبودي با بيان اين مطلب در گفت‌و‌گو با خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) خاطرنشان كرد: بيش از يك سال از شروع فعاليت معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري مي‌گذرد كه هم نشان از توجه بالاترين مقام اجرايي كشور به علم و فن‌آوري و هم اميدهاي دارد كه بتوان از طريق اين معاونت زحمات مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي، دانشمندان و پژوهشگران را در جهت رفع نيازمنديهاي جامعه و مردم جهت‌دهي كرد. در اين مدت شاهد حركتهاي مثبت متعددي از معاونت بوديم، از جمله تشكيل ستادهاي توسعه فن‌آوري مانند زيست فن‌آوري، تخصيص مبلغ قابل ملاحظه‌اي از بودجه سالانه كشور به بخش علوم و فن‌آوري و تشكيل نمايشگاه‌هايي كه پتانسيل علمي و فن‌آوري كشور را به خوبي به نمايش گذاشته است، ليكن در شرايط فعلي انتظارات زيادي هم در اثربخشي هر چه بيشتر اين فعاليت‌ها در پژوهشگران و مسايل علمي و فن‌آوري كشور وجود دارد.

وي گفت: در دو سال گذشته شاهد كمبود قابل ملاحظه بودجه در مراكز تحقيقاتي و سرگرداني پژوهشگران در معاونتهاي تحقيقاتي مراكز مختلف بوده‌ايم. اين در حالي است كه همواره عنوان شده پتانسيل زيست فن‌آوري در كشور بسيار قابل توجه است و ما در شرايط رقابتي سختي قرار داريم و چنانچه سرمايه‌گذاري به موقع صورت نگيرد، فاصله كشور با پرچمداران فن‌آوري آنچنان افزايش مي‌يابد كه هرگز قابل جبران نخواهد بود.

مهبودي با بيان اين كه كشور ايران در دو سال گذشته در ميان كشورهاي اسلامي با تفاوت بسيار فاحشي موفق به جذب بيش از 50 درصد بودجه COMSTECH در زمينه زيست فن‌آوري و ژنتيك در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا شده است، خاطرنشان كرد: اين بدين معني است كه 50 درصد بودجه آن سازمان به ايران و مابقي آن به 21 كشور ديگر اختصاص يافته است، كه مويد وجود نيروهاي انساني متخصص و كارآمد در كشور مي‌باشد.

وي با ابراز اميدواري به تداوم حركت مثبت معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري از جمله تشكيل ستادهاي ويژه فن‌آوري كه اميدهاي فراواني را به همراه دارد، تصريح كرد: روند رشد سالانه توليدات فرآورده هاي بيوتكنولوژي دارويي در جهان بيش از 20 درصد است كه اين رشد در ديگر فرآورده ها به ندرت ديده مي‌شود. همچنين افزايش قيمت داروهاي متكي بر زيست فن‌آوري در برخي اقلام به بيش از 20 ميليون ريال به ازاي هر دوز رسيده است. اين زنگ خطري است براي كشوري كه از پتانسيل‌هاي لازم براي خلق اين فن‌آوري و توليد چنين فرآورده‌هايي برخوردار است.

رييس شبكه بيوتكنولوژي پزشكي در پايان ابراز اميدواري كرد كه تا قبل از پايان سال بتوانيم شاهد حركتي فعال جهت افزايش بودجه‌هاي تحقيقاتي و ايجاد تسهيلات لازم براي توليد فرآورده‌هاي جديد در كشور باشيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha