رييس هيأت پزشکي حج: تاکنون بيماري اپيدمي در مدينه و مکه گزارش نشده است زايران معتاد استطاعت جسمي براي حضور در حج ندارند
رييس هيأت پزشکي حج گفت: اكنون بيماري اپيدمي در شهرهاي مدينه و مکه گزارش نشده است.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به مدينهي منوره، محمدتقي حليساز در نشست خبري که بعدازظهر امروز (28 آبانماه) در مدينه و در جمع خبرنگاران برگزار شد، با اشاره به اينکه هيأت پزشکي بر انبارداري، پخت غذا و مواد اوليه نظارت دارد، اظهار داشت: امسال شيوهي پخت غذا تغيير کرده و صنعتي شده و مشکلات انتقال بيماري از طريق پخت غيربهداشتي غذا رفع شده است.
وي با يادآوري اينکه کار بهداشت و پزشکي از پايان حج تمتع سال گذشته آغاز شد، بيان كرد: يکي از کارهاي ما، تهيهي داروست. در حج امسال، 100 تن دارو به عربستان منتقل شد و يکي از دلايل استفاده از داروهاي ايراني، آشنايي بيمار و پزشک با اين داروهاست. امسال تنوع و مقدار داروها بيشتر شده است.
به گفتهي او، وسايل تشخيص پزشکي مجهز مانند دستگاه سونوگرافي داپلر، به عربستان منتقل شدهاند و تمام پزشکان، کولهپشتيهاي حامل دستگاههاي تشخيص پزشکي دارند. همچنين، تمام پزشکان داراي تلفن عربستان هستند و ارتباط با آنها در عربستان آسانتر شده است.
حليساز با يادآوري اينکه ايران در مکه و مدينه، دو بيمارستان مجهز با تمام تخصصهاي پزشکي و 52 تخت آماده دارد، ادامه داد: امسال از زماني كه در کاروانهاي حج ثبت نام کردهاند، پروندههاي پزشکي تشکيل شدهاند که بهشکل الکترونيکي اطلاعات آن، در اختيار پزشکان قرار ميگيرد.
وي با بيان اينکه در شش روز ورود زايران به مدينه، مورد خاصي گزارش نشده است، افزود: فقط يک مورد ايست تنفسي بود که احيا شد. اكنون سه بيمار ايراني در بيمارستانهاي عربستان و 10 بيمار در بيمارستان ايران در مدينه بستري هستند.
رييس هيأت پزشکي حج استفاده از بيمارستانهاي سعودي را روش مناسبي دانست و گفت: ما بهراحتي امکانات درماني مورد نياز را از اين بيمارستانها ميگيريم و پزشکان ما روزانه در اين بيمارستانها کشيک دارند و اگر لازم باشد، امکانات درماني مورد نياز را از اين بيمارستانها دريافت ميکنيم.
وي بيان کرد: ما تعامل مثبتي در بخش پزشکي با عربستان داريم، آنها به بيمارستانها و داروهايي که از ايران به اين کشور منتقل ميکنيم، مجوز ميدهند؛ امسال داروها دو سه روزه ترخيص شدند و تقريبا دارويي نبود که از ورود آن ايراد بگيرند.
حليساز اظهار کرد: بيمارستانهاي عربستان امکان دارد، در برخي مواقع که تعداد زايران در اين کشور بيشتر ميشود، خدمات کمتري بدهد.
وي با بيان اينکه ايران از نظر پزشکي نسبت به کشورهاي ديگر امکانات خوبي ميدهد، افزود: مسؤولان بعثههاي کشورهاي ديگر معمولا از بيمارستانهاي ايران در عربستان ديدن ميکنند تا با کار ما آشنا شوند و معتقدم، قطعا يکي از سرآمدترين بعثههايي که در پزشکي فعاليت ميکند، ايران است.
او دربارهي اينکه آيا در بيمارستانهاي ايران به زايران کشورهاي ديگر خدمات پزشکي ارايه ميشود؟ گفت: زايران ديگر کشورها را نميپذيريم، چون برنامه براي ما اينطور تعريف شده است که خدمات فقط به زايران ايراني ارايه شوند.
رييس هيأت پزشکي حج با اشاره به ورود بيماراني که وابستگي دارويي (اعتياد) دارند، تأکيد کرد: ورود اين افراد به عربستان ممنوع است و در صورت مشاهده و کشف، از ورود آنها به عربستان جلوگيري ميشود. علاوه بر اين، آنها استطاعت جسمي لازم براي حضور در حج ندارند. يکي از زايران ايراني که داراي چنين وابستگي بود، در عربستان با مشکل مواجه شد و اکنون در بيمارستان ايران در مدينه تحت درمان است.
وي با اشاره به شيوع آنفولانزا در ميان زايران، به علايم آن مانند گرفتگي گلو، کوفتگي و سرفههاي خشک و آزاردهنده اشاره و اضافه کرد: بسياري از زايران در اين سفر، با اين بيماري مواجه ميشوند که درمان آن، استراحت و استفاده از مايعات است؛ ولي چون زايران، محدوديت زماني و شوق زيارت دارند، اين کارها را انجام نميدهند و بيماري تشديد ميشود. البته تا زماني که اين بيماري، ويروسي است، مشکلي وجود ندارد؛ اما وقتي عفوني شد، بايد درمان دارويي براي آن درنظر گرفت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات