دبير شوراي راهبردي حج: چشمانداز حج نسبت به چشمانداز 20 سالهي کشور سند بالادستي است حج موضع و موضوع استراتژيک براي جهان اسلام است
دبير شوراي راهبردي حج گفت: چشمانداز حج تدوين شده است و نسبت به چشمانداز 20 سالهي کشور، سند بالادستي محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به مدينهي منوره، مهدي ناظمي با بيان اينکه شوراي راهبردي حج در سازمان حج و زيارت، دو سال پيش توسط نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت براي تحقق اين چشمانداز بهعنوان يکي از نوآوريهاي حج که استراتژيک است، تشکيل شد، اظهار کرد: اين شورا در اين چند سال با توجه به چشمانداز آرماني حج، تلاش کرده است، تحولات لازم را در ساختار و برنامههاي بعثه ايجاد کند.
وي به بخشهايي از اين چشمانداز اشاره کرد و افزود: حج آرماني، انسانساز و اخلاقي، الهامبخش، تحولآفرين و کارآمد در تأمين منافع مادي و معنوي جهان اسلام، وحدتساز و داراي مرزهاي روشن با مشرکان، وحدتساز در جهان بخصوص جهان تشيع است.
به گفتهي او، چشمانداز حج از سه سال پيش تدوين شده است که آرماني محسوب ميشود. بنابراين قيد زمان ندارد.
ناظمي با طرح اين پرسش که نسبت چشمانداز حج با چشمانداز 20 سالهي کشور چيست، گفت: وقتي چشمانداز حج را مطرح ميکنيم، يعني چشمانداز جهان اسلام را مطرح کردهايم. بنابراين چشمانداز حج، سند بالادستي محسوب ميشود.
وي با اشاره به رهنمودها و پيامهاي امام راحل دربارهي حج، بيان كرد: حج موضع و موضوع کاملا استراتژيک براي جهان اسلام و در مقابل جهان شرک و کفر است.
عضو هيأت علمي دانشگاه امام حسين (ع) ادامه داد: قدرتهاي استکباري و جهالت مدرن، امروز در تلاشاند، اين کانون را از پويايي و برخورداري از جايگاه خود دور کنند و به تناسب، انقلاب اسلامي و رهبري، اين مأموريت را دنبال ميکنند که حج را به جايگاه واقعي بهعنوان تحول جامعهي آرماني برسانند.
وي اظهار كرد: جهانيسازي اسلامي بر محور حج شکل ميگيرد و قايل هستيم که خداوند در مقابل پروژههاي جهاني، پروژهي حج را براي جهانيسازي و جامعهي اسلامي ارايه کرده است.
ناظمي با اشاره به تعريف 100 برنامه در بعثه که مجموعه فعاليتهاي فرهنگي، سياسي، خدماتي و اجرايي را هماهنگ و همسو ميکنند تا اثربخشي بهتري داشته باشند، گفت: اگر ما بخواهيم پيام انقلاب را که پيشرفت، توسعه و عدالت است، به کشورهاي ديگر منتقل کنيم، بايد قدرت توانمندي در ادارهي حجاج کشور خود در ميان ديگر کشورها داشته باشيم.
او با اعتقاد به اينکه حج، صحنهي بروز مديريت است، ادامه داد: با عنايت الهي است که حدود سه ميليون زاير در زمان و مکان محدود ميتوانند حضور داشته باشند. اگر اين جمعيت در نقطهي ديگري جمع شوند، ميتوان متوجه شد که چه اتفاقي ميافتد.
دبير شوراي راهبردي حج بيان کرد: زماني حج به جايگاه واقعي خود ميرسد که چند ميليون نفري را که در اين مکان جمع ميشوند، بتوان مديريت کرد و اين بزرگترين حجت براي جهان اسلام است که آن را ميتوان مديريت کرد.
وي با بيان اينکه نگاه امام راحل نشان ميدهد که محور وحدت و همقبله بودن، حج است، گفت: در اين سالها، کوثر حج موجب شده است که بسياري از تضادها و اختلافافکنيهاي دشمن خنثا شود و ما از اين موقعيت بزرگ با توجه به تأکيدهاي رهبري، بهترين استفاده را کرديم.
به گفتهي او، امام راحل حرکتي را آغاز کردند که مهندسي حج شکل بگيرد و تلاش ميشود، مهندسي فرهنگي کشورهاي اسلامي نيز براساس حج باشد.
ناظمي در ادامهي اين نشست دربارهي فعاليت شوراي راهبردي حج توضيحهايي داد و گفت: حج در قالب يک سازمان، قابل اجرا نيست و تمام سازمانها بايد در ادارهي آن دخيل باشند. مأموريت عمدهي شوراي راهبردي حج اين است که نگاه کلان را در تمام دستگاهها ايجاد کند و تعامل در اين بخش را آغاز کرده است.
وي اضافه كرد: اين شورا تلاش ميکند، نقش و مأموريت دستگاههاي فرهنگي را تعريف کند تا برنامههاي آنها در اين موسم به نتيجه برسند و مأموريت اصلي آن، توسعهي راهبردي و ايجاد نگاه جامع به حج است.
ناظمي در پايان پيشنهاد كرد: براي تقدير از تلاشهاي ارزنده و برتر، جايزهي ملي و بينالمللي حج اهدا شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات