حداد عادل ـ منتخب هفتمين همايش«چهرههاي ماندگار»: متاسفانه در كشور ما به روش تدريس و تعليم توجه كافي نميشود
حداد عادل كه در هفتمين همايش تجليل از چهرههاي ماندگار سخن ميگفت با اشاره به تقارن اين مراسم با شب ولادت امام رضا (ع)، دربارهي اين امام همام گفت: امام رضا (ع) در فضاي ايران مثل چلچراغي است كه همه ايران را روشن كرده است.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) وي سپس با ابراز اميدواري نسبت به اينكه سخنانش دراين مراسم قدمي در راه خدمت به كشور عزيزمان باشد خاطرنشان كرد: اولين قدم بايد عشق به ايران باشد و در دل همه ما موج بزند؛ همه بايد دوستدار ميهن خودمان باشيم و به عظمت كشورمان توجه كنيم. ما بايد بدانيم كه فرزند ملتي با استعداد، دورانساز و تمدنساز هستيم.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به سفر اخير خود به استانبول، دراين باره اظهار كرد: دراين سفر از يكي از موزههاي استانبول بازديد ميكردم كه رييس آن از متفكران بهنام تركيه است. او در موزه ميزبان بنده بود. ايشان به من گفت نسبت تمدن ايران با كشورهاي اسلامي مثل نسبت تمدن يونان با كشورهاي غربي است. به اعتقاد او، ايران در جهان اسلام منزلت يونان را در جهان غرب دارد. اين سخن حقيقت دارد و ما بايد بدانيم بهچنين ملتي تعلق داريم. روا نيست چنين كشور بزرگي عقبمانده و محتاج ديگران و وابسته به دشمنان و بيگانگان باشد.
وي ادامه داد: ايران بايد جايگاه شايستهي خود را پيدا كند؛ راه نجات هم علم و ايمان است؛ اين جنبش نرمافزاري كه رهبر برآن تاكيد ميكند، راه نجات است.
حداد عادل تاكيد كرد:علم بايد با ايمان همراه باشد؛ اگر ايمان باشد آنوقت خود را براي كشور و انقلاب ميخواهيم. نسلي در ايران پديد آمده كه ما پيشتازان آنها را ديروز در جبهه و امروز در عرصهي علم ديديم.
وي كه در هفتمين همايش تجليل از چهرههاي ماندگار بهعنوان چهرهي ماندگار در حوزهي فلسفه معرفي شد با تاكيد بر توجه ويژه به فرهنگ، اظهار كرد: علم به تنهايي كافي نيست؛ با فرهنگ بايد بصيرت پيدا كنيم؛ عشق به وطن از طريق فرهنگ حاصل ميشود و زبان و ادبيات كليد آشنايي با فرهنگ ايران اسلامي است.
رييس فرهنگستان هنر سپس خاطرنشان كرد: علم بايد در كشور نهادينه شود؛ ميشود دانشمندي سختكوش بود و دريك اتاق محبوس ماند و به فكر خود بود؛ اما اين درست نيست؛ بايد مقداري از وقت و انرژي خود را صرف مديريت علمي كنيم. ما در وضعي زندگي ميكنيم كه هم بايد جاده ايجاد كنيم و هم در آن جاده پيش برويم.گاهي بايد پياده شويم، راه را پيدا كنيم و ايجاد كنيم و بعد چند قدم جلو برويم؛ اين سرنوشت ما در اين لحظه تاريخي است. به همين جهت بايد دانشمندان ما تا حدي خود را فدا كنند. آنها بايد وقت خود را صرف مديريت علمي كنند تا علم در كشور نهادينه شود؛ بايد نيروي انساني عالم و مدير تربيت كنيم.
حدادعادل در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت تعليم و تربيت خاطرنشان كرد: بذر علم و دانش بايد در مدرسهها ودر اذهان كودكان و نوجوانان افشانده شود تا درخت علم ودانش در كشور ريشه بدواند؛ همه چيز از مدرسه شروع ميشود، حتي دانشگاه.
وي ادامه داد: توجه به تعليم و تربيت بايد در راس اهتمام اهل علم قرار گيرد؛ ما بايد به تعليم و تربيت بهعنوان يك علم كه بستر ديگر علوم است توجه كنيم.
اين چهرهي ماندگار با انتقاد از فضاي فعلي تعليم و تربيت دركشور تصريح كرد: متاسفانه در كشور ما به روش تدريس و تعليم توجه كافي نميشود. اگر ما نسلي تربيت كنيم كه راه دستيابي به علم را آموخته باشد، آنوقت دائم خود علم توليد ميكنيم.
حداد عادل سپس خطاب به حاضران گفت: قدر انقلاب اسلامي را بدانيم؛ اين يك نعمت بزرگ براي كشور ماست؛ اينكه خودمان براي خودمان تصميم ميگيريم خيلي بزرگ است. شما نگاهي به كشورهاي منطقه بيندازيد و ببينيد كدام كشور براي خودش تصميم ميگيرد.
وي تاكيد كرد: دستبهدست هم بدهيم و كشورمان را آباد كنيم وقتمان در نزاعهاي بيحاصل تلف نكنيم.
حداد عادل در پايان ياد قيصر امينپور كه در فرهنگستان هنربا او همكار بوده است را گرامي داشت و با غزلي از خود دربارهي اين شاعر سخنانش را به پايان رساند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات