رييس موزهي ملي: سفير ايران در كره جنوبي از افزايش چهار برابري تقاضاي صدور ويزا خبر داد كتابي كامل براي معرفي تمدن ايران ويژهي كودكان و نوجوانان نداريم
رييس موزهي ملي ايران اعتقاد دارد: پس از برگزاري نمايشگاه «شكوه پارسي» در كشور كره جنوبي، با تأييد سفارت ايران در اين كشور، تقاضاي صدور ويزا براي ورود به ايران چهار برابر شده است.
محمدرضا مهرانديش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه تمام مديران بايد به موضوع ادغام ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پايبند باشند، تأكيد كرد: من پيش از اين هم گفتهام كه موزههاي ما در ايران پيوند منطقي با صنايع دستي و گردشگري ندارند؛ اكنون پس از گذشت يكسال، ميتوانم بگويم كه دست كم در موزهي ملي اين پيوند ايجاد شده است.
وي برگزاري نمايشگاههاي آثار تاريخي ايران را در كشورهاي خارجي، اقدامي خوب و هوشمندانه از سوي مديريت پيشين موزهي ملي ارزيابي كرد و گفت: از سال 2001 ميلادي تا كنون حدود 19 تا 20 نمايشگاه را برگزار كردهايم. در واقع، برگزاري آنها فرصت فرهنگي ارزشمندي براي كشور بوده است.
مهرانديش با تأكيد بر اجتناب از نگاه بخشي و محدود به حوزههاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، بيان كرد: حتا اگر در حوزهي گردشگري مشغول به كار ميشدم، حتما توجه به دو حوزهي ديگر را نيز مانند امروز در دستور فعاليتهاي خود قرار ميدادم.
رييس موزهي ملي ايران اظهار داشت: چون عمدهي گردشگران ورودي به كشور را گردشگران فرهنگي تشكيل ميدهند، مطمئن باشيد كه برگزاري نمايشگاههاي آثار تاريخي ايران روي اين حوزه تأثير مستقيم خواهد داشت.
وي ادامه داد: در هفتههاي پيش، سفير ايران در كره جنوبي در ملاقاتي، از افزايش چهار برابري تقاضاي صدور ويزاي كرهييها براي ورود به ايران خبر داد.
به گفتهي او، نمايشگاه شكوه پارسي در كره جنوبي چهار ماهه در سئول برگزار شد و در اين ايام، بيش از 300 هزار بازديدكننده داشته است.
رييس موزهي ملي ايران تبليغات و اطلاعرساني كرهييها را براي نمايشگاه شكوه پارسي از عوامل تأثيرگذار اين نمايشگاه دانست و اظهار كرد: در قرارداد ما با طرف كرهيي، آنها را متعهد كرديم كه چهار تا پنج فيلم دربارهي معرفي فرهنگ، تاريخ و تمدن ايران توليد و از شبكههاي مختلف خود پخش كنند كه اين اتفاق افتاد و تاكنون پنج فيلم از ايران از شبكهي سراسر SBS سئول پخش شده است.
وي همچنين به چاپ سه كتاب نفيس از سوي كرهييها دربارهي فرهنگ ايرانزمين اشاره كرد و افزود: يك كتاب كاتالوگ از آثار، يك كتاب دربارهي آثار سيمين و زرين ايران و همچنين يك كتاب نفيس ويژهي كودكان و نوجوانان از جمله كتابهاي منتشرشده هستند.
مهرانديش با اظهار تأسف از اينكه كتاب جامع و كامل معرفي فرهنگ و تمدن ايران ويژهي كودكان و نوجوانان در كشور وجود ندارد، بيان كرد: در كره جنوبي بازديد از موزهها جزو واحدهاي درس دانشآموزان است و اگر زماني به يكي از موزهها برويد، با تعداد فراواني از دانشآموزان مواجه ميشويد.
رييس موزهي ملي ايران ترغيب گردشگران را براي ورود به ايران، يكي از بهرههاي مهم فرهنگي نمايشگاههاي آثار تاريخي در كشورهاي خارجي دانست و گفت: اول اسفندماه نمايشگاه صفويه در موزهي بريتانيا افتتاح ميشود؛ در آنجا علاوه بر رويكرد گردشگري، ما به صنايع دستي هم توجه نشان ميدهيم.
به گفتهي او، قرار است در كنار نمايشگاه آثار صفويه، كارگاه توليد صنايع دستي با حضور دو صنعتگر شاخص كشور و همچنين فروشگاه محصولات فرهنگي و صنايع دستي راهاندازي شود.
مهرانديش همچنين به توليد يك فيلم مشترك بين موزهي ملي و موزهي بريتانيا اشاره كرد و ادامه داد: در اين نمايشگاه، برگزاري نشستهاي تخصصي را در دستور كار قرار ميدهيم. در كره جنوبي يكي از نشستهاي تخصصي دربارهي آثار تاريخي ايران بود كه بيش از 400 نفر در آن حضور يافتند و اين امر را بهمعني ايجاد 400 فرصت ورود گردشگر به ايران ميتوان برداشت كرد.
وي اضافه كرد: بنا به توصيهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مبني بر برگزاري نمايشگاههاي جامع، همهجانبه و هدفمند، توجه به سه حوزهي كاري را در دستور كار قرار دادهايم و به موضوع ادغام كه كاملا كارشناسي و مطالعهشده است، پايبند بودهايم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات