نمايندگان مجلس شوراي اسلامي امروز - يك شنبه - با يك فوريت طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري و الحاق آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با 146 راي موافق، 86 راي مخالف و 6 راي ممتنع موافقت كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محسن كوهكن به عنوان يكي از طراحان اين طرح توضيح داد: جايگاه رييسجمهور بالاتر از آن است كه بر اساس گفتهي يكي از اعضاي زيرمجموعهاش به سمتي برود كه سوال از او مطرح شود.
عضو هيات رييسه مجلس خاطرنشان كرد: اگر امروز تعدادي از دوستان ما به سمت سوال از رييسجمهور رفتهاند به دليل آن است كه به اين جمعبندي رسيدند كه ساز و كار ديگري براي برخورد با فرد مدير ندارند و مجبورند به سمت رييسجمهور و سوال از او بروند.
وي ابراز داشت: ما نميتوانيم منكر شويم كه بيش از 200 نفر از نمايندگان نامه نوشتهاند و تعدادي از علما و حوزهي علميه نيز عكسالعملهايي در برابر سخنان يك فرد نشان دادهاند.
نماينده لنجان با اشاره به حمايت رييسجمهور از رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: اگر رييسجمهور برخي را متهم ميكند به دليل ايستادگياش بر اصولگرايي است.
كوهكن گفت: در كشوري كه مسايل مهم مثل طرح تحول اقتصادي و مسايل هستهيي را دارد، آيا سخنان يك مسوول به صرف آنكه در مقابل مجلس پاسخگو نيست، بايد اين مقدار وقت مجلس را بگيريد؟
عضو هيات رييسه مجلس خاطرنشان كرد: اين سازمان قبلا زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده است، اما آن زمان فكر ميكردند كه اگر يك سازمان را به زيرمجموعه رياست جمهوري ببرند وزن آن جايگاه را بالا ميبرند.
ستار هدايتخواه به عنوان مخالف اين طرح گفت: دليلي كه كوهكن براي طرح فوريتي مطرح كرد، اگر با دقت نگاه نكنيم و راي بدهيم خداي نكرده در بيرون مجلس مورد وهن قرار گرفته ميشود. يعني به دليل آنكه يك مسوولي اظهارات اشتباهي داشته و مجلس از ابزار نظارتي نتوانسته استفاده كند بنابراين ميخواهد يك دستگاه را دستخوش تحول كند.
مخبر كميسيون فرهنگي ادامه داد: بخش ميراث فرهنگي و گردشگري از بخشهاي مهم توليد ثروت و ايجاد اشتغال است كه به صورت مستقل تاسيس شده است و اينكه اين بخش مهم را زيرمجموعهي وزارتخانهاي كه مسووليت متفاوت مثل سينما، مطبوعات و مساجد دارد، با اهدافي كه در قانون برنامه چهارم براي اين سازمان پيشبيني شده ناسازگار است.
هدايتخواه گفت: فعاليت وزارت ارشاد وسيع است و الحاق يك سازماني كه اهداف وسيعي دارد و معتقديم بايد از طريق اين سازمان و توليد ثروت آن، بودجه كشور را از تامين بودجهي نفت به سمت تامين بودجه از طريق گردشگري و ميراث فرهنگي تغيير دهيم، كار اشتباهي است.
وي گفت: من تقاضا ميكنم اين مساله را مقطعي نبينيد و نگاه درازمدت داشته باشيد و به اين طرح راي ندهيد.
حشمتالله فلاحتپيشه نمايندهي اسلامآباد غرب به عنوان موافق طرح ابراز داشت: اين بحث يك بحث موضوعي است و نه مرتبط با يك شخص خاص، ولي مخالفان طرح موضوع را به گونهاي ديگر بيان كردند.
نماينده اسلامآباد غرب گفت: صنعت گردشگري به صنعت فعال در كشورهاي ديگر تبديل شده و درآمدهاي كلاني از آن به دست ميآورند، در حالي كه مجلس از ابزارهاي نظارتي خود به خوبي استفاده نكرده و درآمدزايي از اين صنعت نداشتهايم.
وي ابراز داشت: يكي از ابزارهاي نظارتي مجلس، سوال است اما در 3 سال گذشته چند بار از رييسجمهور در اينجا سوال شده است؟ در حالي كه اگر سازمان زيرمجموعهي وزارتخانه باشد به راحتي از وزير سوال ميشود و نظارت كامل صورت ميگيرد.
فلاحتپيشه گفت: اين را وهن مجلس نگيريد؛ زيرا هرگاه مجلس تلاش كند چتر نظارتي خود را افزايش دهد به نفع مجلس است و نه وهن مجلس.
بنابراين گزارش، در هنگام سخنان موافق و مخالف صداي چهار – چهار گفتن نمايندگان به عنوان موافق طرح، فضاي مجلس را پر كرده بود و هنگام رايگيري نيز تعدادي از نمايندگان مرگ بر اسراييل ميگفتند و پس از آنكه طرح راي آورد، صلوات فرستادند.
انتهاي پيام
نظرات