مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري انديمشك: اجراي هر طرح جامع شهري در منطقهي باستاني لور ممنوع اعلام شده است
مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان انديمشك گفت: هيچ ساختوسازي در شهر باستاني لور انجام نميشود.
حسين محسني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار كرد: اجراي هر طرح جامع شهري در اين منطقهي باستاني ممنوع اعلام شده و بهدليل نبودن اعتبار كافي، هيچ پژوهش و مرمتي در آن نشده است.
شهر باستاني لور در شمال شهرستان انديمشک و در حاشيهي جادهي کمربندي است. اين شهر در دورهي اشکاني کمکم رونق گرفت و در زمان شاپور اول ساساني به اوج تمدن پيش از اسلام در منطقه رسيد.
پس از آبادي دوبارهي شوش، شهر لور از توابع آن محسوب ميشد. در زمان ساسانيان شهر لور جزو ايالت شوش يا جنديشاپور بود. کشف سکههاي زمان مغول دليلي بر اين است که شهر لور از آسيب حملهي مغول مصون نبوده است و احتمال ويراني آن بهدست مغولها بعيد بهنظر نميرسد. شهر لور تا پيش از اقتدار تمدن اسلامي جزو استان خوزستان بود و تقريبا در زمان بنياميه به استان جبال ملحق شد.
در سالهاي اخير، يک کانال براي انحراف سيلابها توسط شهرداري اين شهرستان ايجاد شده که خود سبب تخريب و صدمه به اين محوطهي باستاني شده است كه آثار سطحي آن به دورهي اسلامي متعلقاند. همچنين در لايههاي پايينتر با توجه به حفاريهاي غيرمجاز، آثاري از دورهي ايلامي تا ساساني بهدست آمدهاند.
اسفندماه 1367 چند گمانهي آزمايشي توسط کارشناسان ميراث فرهنگي در اين محوطه زده شدند و در آنها، آثاري از دورهي ايلخاني بهدست آمدند. همچنين با توجه به شواهد باستاني در محوطه و روايات تاريخي، شهر لور سيستم آبياري وسيع و پيشرفتهيي داشته است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات