27 محوطه در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيدند
بيستوهفت محوطه از كشورهاي مختلف جهان در جريان سيودومين اجلاس كميتهي ميراث جهاني به جمع محوطههاي ثبتشده اضافه شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از فرانسپرس، طبق اعلام مقامات يونسكو، 19 محوطهي تاريخي و هشت محوطهي طبيعي در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيدهاند كه با احتساب آنها، تعداد محوطههاي ثبتشده در اين فهرست به 878 محوطه رسيد كه در 145 كشور جهان واقع شدهاند.
از جملهي محوطههاي ثبتشده به محوطههايي از كشورهاي آلباني، هندوستان، فرانسه، استراليا، يمن، كنيا، آلمان و كشور ميزبان اجلاس يعني كانادا ميتوان اشاره كرد.
شهر تاريخي برات (Berat) در كشور آلباني، شهري باقيمانده از دوران حكومت امپراطوري عثماني است. اين شهر در قرن سيزدهم ميلادي در زمان اشغال آلباني توسط امپراطوري عثماني، به سبك شهرهاي تمدن رم باستان ساخته شده و مانند شهرهاي اين تمدن داراي قلعه، كليسا، قصر اصلي، ميدان مركزي و خانههاي اشرافي است.
از كشور هندوستان نيز راهآهن كالكا شيملا (Kalka Shimla) كه در كوههاي منطقهي شيملا قرار دارد و داراي حدود 92 كيلومتر طول است، در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد.
ديگر محوطهي ثبتشده از قارهي اروپا، استحكامهاي نظامي در فرانسه است كه در زمان لويي چهارم ساخته شده و نقش زيادي در تاريخ فرانسه ايفا كردهاند.
از كشور استراليا نيز تالاب نيو كالدونيا (New Caledonia) كه حدود 15 هزار كيلومترمربع وسعت دارد و يكي از جاذبههاي گردشگري استرالياست، در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد.
از منطقهي خاورميانه نيز شهر تاريخي اسكوكوترا (Scocotra) در يمن، از قارهي آفريقا جنگل ميجيكندا (Mijikenda) در كنيا و از كانادا نيز پارك سنگوارهي جاگينز (Joggins) درسواحل آتلانتيك كه قدمت سنگوارههاي كشفشده در آن به 354 ميليون سال ميرسد، در فهرست ميراث جهانيو به ثبت رسيدند.
نكتهي جلب توجه در ثبت محوطهها در فهرست ميراث جهاني يونسكو، ثبت شش مجموعهي ساختماني در برلين است كه بين سالهاي 1910 تا 1933 ميلادي ساخته شدهاند. اين خانهها كه از آنها بهعنوان شاهكار معماري دوران حكومت جمهوري ويمار (Weinar) نام برده ميشود، از آن نظر در تاريخي معماري جهان و اروپا اهميت دارند كه از آنها بهعنوان نخستين آثار گذار از ساخت خانههاي بزرگ به سمت خانههاي كوچك براي افراد كمدرآمد ياد ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات