موضوع محل تحويل گاز به هند كه در مرز پاكستان باشد يا مرز هند و همچنين قيمتگذاري متناسب با وضعيت بازار انرژي از جمله مهمترين محورهاي مذاكرات آينده ايران، هند و پاكستان در خط لوله صلح خواهند بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين نوذري- وزير نفت- با بيان اين مطلب اظهار كرد: در ملاقات دو جانبه با وزير انرژي هند در حاشيه كنگره جهاني نفت درباره اين موضوعات صحبت شد و وزير انرژي هند بر حل مسايل آن كشور با پاكستان تاكيد كرد.
وي افزود: قرار شد تيمهاي فني سه كشور مسايل باقيمانده را نهايي كنند و پس از آن نشست سهجانبه در تهران تشكيل شود. از نظر استراتژي كشور، اگر گاز را در مرز هند تحويل دهيم، بايد قادر به امنيت عبور خط لوله در پاكستان باشيم كه به هر حال ظرف سه تا چهار هفته آينده بايد مذاكرات كارشناسي نهايي شود.
تهديدهاي عليه ايران شبيه يك شوخي است
وزير نفت تهديد مطرح شده عليه ايران را شبيه يك شوخي دانست و گفت: هرگونه تهاجم به ايران قطعا با پاسخ سخت و غير قابل تصور روبهرو ميشود. در اين زمينه امنيت تنگه هرمز بر عهده كشورهاي منطقه و از جمله ايران به عنوان يك كشور قدرتمند است.
نفروختن بنزين به ايران كاري غيرممكن است
وي با اشاره به صحبتي مبني بر تامين بنزين كشور در مدت 48 ساعت در صورت نياز توضيح داد: نخست اينكه به نظر ميرسد نفروختن بنزين به ايران غير ممكن باشد، زيرا در بازار آزاد تجارت چنين اتفاقي نميافتد و هميشه بنزين كافي در اختيار ما قرار خواهد گرفت، ولي طرح 48 ساعته مطرح شده، طرح ويژهاي است كه كارهاي آزمايشگاهي آن با نتيجه مثبت نهايي شده و هر موقع لازم باشد، عملي خواهد شد.
او خاطرنشان كرد: در حال حاضر از اين طرح محصولات ديگري توليد و در كشور مصرف ميكنيم و در صورت نياز توليد بنزين در اولويت قرار خواهد گرفت كه پاسخگوي بنزين مورد نياز كشور است.
هدفمند كردن يارانهها با بخش انرژي آغاز خواهد شد
به گفته وي همانطور كه پيش از اين توسط ساير مسوولان مطرح شده، هدفمند كردن يارانهها با بخش انرژي آغاز خواهد شد، ولي اين موضوع كه اولويت مربوط به چه فرآوردهاي باشد و از چه زماني و با چه قيمتي آغاز شود، در حال بررسي است.
سكوي نيمه شناور ايران ـ البرز تا هفته دولت به بهرهبرداري ميرسد
به گزارش ايسنا، نوذري با بيان اينكه تلاش ميكنيم سكوي نيمه شناور ايران ـ البرز تا هفته دولت به بهرهبرداري برسد، خاطر نشان كرد: با اتمام ساخت يا اجاره شناورهاي يدكي، عمليات اكتشافي را آغاز ميكنيم و در اين راستا در بازديد از نكا دستوراتي براي تسريع اجراي پروژه داده شده است. البته در خزر مرزها و بلوكها مشخص است و اينكه كشور ديگري از ذخاير ايران استفاده كند، ممكن نيست.
مراحل نهايي مذاكره با شركتهاي علاقهمند به حضور در فاز12 پارس جنوبي
وي درباره روابط ايران و اروپا به ويژه در بخش گاز توضيح داد: اروپا بازار هدف ما و آنها نيز جز ايران نقطه قابل اتكاي ديگري براي تنوع منابع انرژي ندارند؛ به طوري كه صريحا تاكيد كردهاند بايد منابع تامين گاز را متنوع كنيم و اين همكاري دو طرفه است. همچنان كه هم اكنون در بخش بالادستي فاز 12 و ايران الانجي مذاكرات جدي و نزديك به قرارداد در حال انجام است و هر كشوري كه بخواهد در اين پروژه حضور پيدا كند، بايد دو برابر ميزان گازي كه در آينده ميخرد، سرمايهگذاري كند.
مشكل شركتهاي آمريكايي براي حضور در ايران با دولت آمريكاست
او با تاكيد بر اينكه حضور شركتهاي آمريكايي در ايران از نظر ما مشكلي ندارد و آمريكاييها توسط خودشان و به واسطه مشكلات دروني با دولت آمريكا خود را تحريم كردهاند، افزود: هر گاه مشكلات آنها حل شود، فرصت حضور در ايران را دارند. همچنان كه كشورهاي اروپايي در پروژههاي ما حضور دارند و مسوولان آن كشورها بر تداوم همكاريها تاكيد ميكنند. براي نمونه فرانسويها راهكارهاي مختلفي را براي تداوم همكاري در ايران ارائه دادهاند كه آنها را بررسي ميكنيم.
ملاقات مختلف با وزيران انرژي ساير كشورها در اسپانيا
وزير نفت با اشاره به اينكه در حاشيه كنگره جهاني نفت ملاقاتهاي زيادي با وزيران انرژي كشورهاي مختلف از جمله وزير صنايع و انرژي اسپانيا، وزير انرژي هند، وزير انرژي كوبا و وزير انرژي هلند انجام شده است، يادآوري كرد: همچنين جلسات طولاني با مديران عامل شركتهاي توتال، اني، رپسول و استاتاويل در خصوص وضيعت انرژي اروپا، توانمنديهاي ايران و ادامه همكاريهاي بخش انرژي انجام شد. از سويي ديگر در ديدار با نماينده وزير تجارت و انرژي ژاپن پيام كتبي ايشان مبني بر تمايل آنها به ادامه حضور اينپكس در ايران دريافت شد و ما نيز قول همكاري با اينپكس را داديم.
او به مذاكرات انجام شده با عراق و حضور مشترك در پروژههاي پالايشگاهي در جنوب اين كشور اشاره كرد و گفت: همچنين در حال حاضر مسائل مختلفي روي بازار نفت تاثير دارد كه از جمله ميتوان به ناآراميهاي نيجريه، كاهش مكرر ارزش دلار، فعاليت زياد معاملهگران نفتي و عدم اطمينان از عرضه آينده نفت در ميان مدت و بلندمدت اشاره كرد.
تغيير مبناي قرارداد خط لوله صلح از دلار به ساير ارزها يك پيشنهاد است
وزير نفت با تاكيد بر اينكه ساير انرژيها هيچكدام در حدي نيستند كه بتوانند بازار نفت را متاثر كنند، افزود: در صورتي كه كشورهاي توليدكننده از سرمايهگذاريهاي بزرگ در اين بخش اطمينان حاصل كنند، به توسعه منابع خود ميپردازند كه امنيت عرضه را به همراه خواهد داشت.
وي درباره احتمال تغيير مبناي قرارداد خط لوله صلح از دلار به ساير ارزها تصريح كرد: اين ميتواند يك پيشنهاد باشد.
به گفته او در حال حاضر برنامههاي زيادي براي اصلاح و بهينهسازي پالايشگاهها در حال انجام است كه به نتيجه رسيدن آنها موجب افزايش توليد بنزين خواهد شد. همچنين در مورد واگذاري هلدينگي شركتهاي اصلي وزارت نفت تاكيد ميشود كه اين يك فكر بوده و كاملاً نهايي نشده و قرار است كارشناسي شود.
نوذري درباره وضعيت كنوني طرح توزيع گازوييل با كارت هوشمند يادآوري كرد: در حال حاضر 2400 تا 2500 جايگاه در كشور وجود دارد كه بايد تجهيزات اين طرح در آنها نصب شود كه بخش زيادي انجام شده است. همچنين تاكنون بخش زيادي از اين كارتها صادر شده و در اختيار صاحبان اين خودروها قرار گرفته كه پيشبيني ميشود تا پايان تير بخش عمدهاي از كشور را تحت پوشش اين طرح قرار دهيم.
در مورد بنزين نيز فعلا ادامه روند كنوني سهميهبندي ادامه خواهد داشت، مگر اينكه به جايي برسيم كه بنزين از اولويتهاي حذف يارانه شود.
انتهاي پيام
نظرات