با آغاز اجلاس جهاني يونسكو مطرح شد: احتمال قرار گرفتن ماچوپيچو در فهرست ميراث جهاني در خطر
با تبديل شدن محوطهي ماچوپيچو، به قطب نخست گردشگري در كشور پرو، به اين شهر تاريخي و جنگلهاي اطراف آن صدمههاي زيادي وارد شدهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از آسوشيتدپرس، با افزايش بيسابقهي تعداد گردشگران شهر ماچوپيچو (Machu Picchu)، يكي از يادگارهاي ارزشمند تمدن اينكا، امكان دارد كه اين محوطهي تاريخي در فهرست ميراث جهاني در خطر يونسكو قرار گيرد.
طبق آمارهاي ارايهشده ازسوي مسؤولان صنعت گردشگري پرو، شهر تاريخي ماچوپيچو در سالهاي اخير، بهويژه از سال 1998 ميلادي به بعد، مقصد نخست گردشگري در كشور پرو محسوب ميشود و سالانه دست كم سالانه 800 هزار گردشگر از آن ديدن ميكنند. اين امر، صدمههاي جبرانناپذيري را به اين شهر منحصربهفرد وارد كرده است.
به همين دليل، امكان دارد كه مقامات سازمان يونسكو در اجلاس سالانهي خود كه از امروز در شهر كبك (Quebec) كانادا آغاز شده، ماچوپيچو را كه سال 1983 ميلادي در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است، به فهرست ميراث جهاني در خطر يونسكو منتقل كنند.
در سالهاي اخير و بهويژه پس از قرار گرفتن ماچوپيچو جزو عجايب هفتگانهي دنياي مدرن براساس يك نظرسنجي اينترنتي، گردشگران اين شهر بهطور چشمگير و بيرويهاي افزايش يافتند و مكانهاي اقامتي ويژهي گردشگران نيز در كنار اين شهر تاريخي ساخته شدهاند كه علاوه بر وارد كردن صدمههاي جبرانناپذير به ماچوپيچو، تخريب پوشش گياهي جنگلي منطقهاي را كه ماچوپيچو در آن واقع شده، به همراه داشتهاند.
اين تراژدي دربارهي شهر تاريخي سوزسو (Cuzco) ـ پايتخت اينكاها ـ كه قرار است، در آينده به يك مقصد گردشگري تبديل شود، درحال تكرار شدن است. از مدتها پيش، ساكنان مناطق اطراف اين شهر تاريخي با بستن راههاي منتهي به آن و آتشزدن لاستيك، لغو اجراي پروژههاي احداث تأسيسات گردشگري را در كنار اين منطقه خواستهاند.
در همين حال، تعداد زيادي از باستانشناسان كشور پرو كه برخي از آنها 40 سال از عمر خود را صرف كاوش در ماچوپيچو كردهاند، وضعيت اين شهر را بحراني دانسته و كاهش تعداد گردشگران اين شهر را خواستهاند؛ امري كه بهدليل درآمدهاي هنگفت دولت پرو از محل جذب گردشگر و اشتغال هزاران نفر از نيروي كار اين كشور در تأسيسات گردشگري ماچوپيچو، بسيار بعيد بهنظر ميرسد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات