«ارتباطات آييني» با ترجمهي عبدالله گيويان منتشر شد
كتاب "ارتباطات آييني" نوشتهي اريك دبليو. رودنبولر با ترجمهي عبدالله گيويان منتشر شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كتاب "ارتباطات آييني: از گفتوگوهاي روزمره تا جشنهاي رسانهييشده" از دو بخش اساسي تشكيل شده است: بخش اول كه به بحث دربارهي آيين (ritual) و توضيح مفاهيم مرتبط با آن ميپردازد و بخش دوم كه آن نيز به توضيح و تحليل نحوهي كاربرد "آيين" در نظريهپردازي و فهم ارتباطات اختصاص يافته است.
بر اساس اين گزارش، اين كتاب را ميبايست اولين كتاب ترجمهشده در حوزهي مطالعاتي خاص ارتباطات به زبان فارسي به حساب آورد كه تلاش ميكند پلي بين رشتههاي مختلف از مردمشناسي و جامعهشناسي گرفته تا مطالعات ارتباطات و رسانهها برقرار كند.
رودنبولر قسمت اول كتاب خود را كه از شش بخش تشكيل شده، به معرفي و تحليل رويكرد نئودوركيمي در باب آيين اختصاص داده و تلاش كرده است با ارائهي تعاريف مختلف از آيين و رد تعاريف ناكارآمد از اين مفهوم، در انتها پيوندي ميان مطالعهي ارتباطات و مسائل آييني برقرار كند.
بنا بر اين گزارش، در قسمت دوم نيز نويسنده ميكوشد تا با ذكر تحقيقات و مطالعات انجامشده، هم از جهت نظري و هم در عرصهي عمل، كارآييهاي مفهوم آيين را در درك پديدههاي رسانهيي تشريح كند و پس از آن بهطور تفصيليتر به كاربرد اين مفهوم در ارتباطات رسانهييشده، خصلتهاي آييني فرهنگ رسانهييشدهي معاصر، حوزههاي سياست و معاني بيان و صور ارتباطات آييني در زندگي روزمره ميپردازد.
فصل دوازدهم كتاب "ارتباطات آييني" نيز از سويي جمعبندي مباحث قسمت دوم كتاب و از سوي ديگر، مقدمهاي براي نتيجهگيري كتاب است. فصل سيزدهم آن هم با عنوان "ضرورت آيين براي موجود انساني" به تحليل آيين در گسترهي زندگي جمعي بشر و ناگزير بودن رفتارهاي آييني اختصاص يافته است.
بر اساس اين گزارش، عبدالله گيويان - مترجم كتاب "ارتباطات آييني" - در مقدمهي خود با اشاره به اينكه اين كتاب ديرياب و همراهي با آن، مستلزم تلاش خوانندگان است، اظهار كرده است: «خوانندگان فارسيزبان كمتر با ادبيات نظري مطالعهي آيين آشنا بوده و به طريق اولي مطالعات ارتباطي و رسانهيي انجامشده بر اساس مفهوم آيين نيز براي آنها ناشناخته است. اميد است با ورود اين دسته از مطالعات و ديدگاههاي نظري، زمينهي مناسبتري براي بسط بصيرتهاي جايگزين در خصوص فهم ارتباطات در جامعهي علمي كشور فراهم شود.»
كتاب "ارتباطات آييني: از گفتوگوهاي روزمره تا جشنهاي رسانهييشده" توسط دانشگاه امام صادق (ع) و پژوهشكدهي مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري منتشر شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات