• شنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۸۷ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8703-11477
  • خبرنگار : 90069

نور درماني براي مبتلايان به آلزايمر مفيد است

پژوهشگران اعلام كردند: نور درماني مي‌تواند روند پيشرفت بيماري آلزايمر را كندتر كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين پژوهشگران مي‌گويند؛ روشهاي درماني كه ساعت طبيعي و بيولوژيك بدن را تنظيم مي‌كنند مي‌توانند به ميزان قابل توجهي در كاهش سرعت پيشرفت بيماري آلزايمر موثر باشند.

در اين مطالعات تيم پژوهشگران هلندي از نور روشن تر روز – همراه با داروي ملاتونين يا بدون آن براي بهبود خواب و خلق در بيماران و كاهش رفتارهاي تهاجمي در آنها استفاده كردند.

اين تاثير باعث مي شوند كه روند بيماري تا 5 درصد كاهش يابد و به گفته يك متخصص انگليسي اين بدان معني است بيماران آلزايمري مي‌توانند مدت طولاني تري در خانه خودشان بمانند.

متخصصان مي‌گويند؛ اگر بيماري بتواند شش ماه بيشتر در خانه خود بماند به جاي اينكه به مراكز مراقبتي منتقل شود اين مساله مزاياي فردي و اجتماعي بسيار عظيمي در پي دارد.

اختلال در چرخه طبيعي بدن كه ريتم خواب و بيداري را كنترل مي‌كند يكي از مهمترين مشكلات بيماري زوال عقل است. به اين ترتيب كه افراد مبتلا به آلزايمر ممكن است در تمام طول روز خواب باشند اما در شب كاملا بيدار بمانند. مطالعات ديگري نيز نشان داده است؛ استفاده از اتاق با نور روشن و داروي ملاتونين مي‌تواند در تنظيم ساعت بيولوژيك بدن اين بيماران موثر باشد.

اين پژوهش از سوي محققان آكادمي هنر و علوم رويال هلند در آمستردام صورت گرفته كه طي آن 189 بيمار در مراكز مراقبتهاي بهداشتي در يك آزمايش منحصر به فرد تحت بررسي قرار گرفتند.

زوال عقل يا آلزايمر بيماري از دست دادن شديد توانايي ذهني و تا حدي است كه فعاليتهاي عادي زندگي روزانه را دچار اختلال مي‌كند.

اين بيماري گاهي بيش از شش ماه طول مي‌كشد تا بروز كند و از زمان تولد نيز ظاهر نمي‌شود. در نتيجه ابتلا به اين بيماري گروهي از علايم مختلف بروز مي‌كند كه عامل آنها مرگ تدريجي سلولهاي مغزي است . از دست دادن توانايي‌هاي ذهني و دركي كه حاصل زوال عقل است منجر به نارسايي‌ها و بروز اختلالاتي در حافظه، قدرت استدلال، برنامه ريزي و رفتار مي‌شود. با وجودي كه بيشتر افراد مبتلايان به اين بيماري را سالمندان تشكيل مي‌دهند اما ابتلا به آن هيچ محدوديت سني ندارد.

آلزايمر شايعترين پيامد و دليل زوال عقل است.

خسارت ناشي از زوال عقل مي‌تواند بسيار مهم و قابل ملاحظه باشد. با وجودي كه اين بيماران اغلب بازنشسته بوده و در عمل خسارتي به درآمد آنها وارد نمي‌شود اما هزينه مراقبتهاي بهداشتي از آنها بسيار بالا است.

زوال عقل معمولا در پي تخريب كورتكس مغز بروز مي‌كند. كورتكس بخشي از مغز است كه وظيفه كنترل تفكرات،‌ ثبت خاطرات، عملكردها و شخصيتها را برعهده دارد.

مرگ سلولهاي مغزي در اين منطقه علت اصلي از دست دادن توانايي‌هاي ذهني است.

از آنجا كه زوال عقل معمولا به آرامي پيشرفت مي‌كند لذا تشخيص اين اختلال در مراحل اوليه آن تقريبا دشوار است.

اما درمان به موقع مي‌تواند در تخفيف علايم بيماري تاثير قابل توجهي داشته باشد. پروسه تشخيص بيماري شامل انجام آزمايشات بدني و نيز تكميل كردن سابقه پزشكي است كه شامل جمع آوري و بررسي نظرات اعضاي خانواده و پرستاران احتمالي بيمار مي‌شود.

مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل بسيار كار دشوار و پيچيده‌اي است. بيمار بايد ياد بگيرد كه چطور با محدوديت‌هاي عملكرد و ذهني خود مواجه شده و كنار بيايد به همين دليل نياز به مراقبت‌هاي فيزيكي از فرد از سوي خانواده يا پرستار افزايش پيدا مي‌كند.

علائم زوال عقل با بكار گرفتن تركيبي از روشهاي روان درماني، تغييرات محيط زيستي و دارو درماني امكانپذير است. در مورد دارو درماني خطر ابتلا به فراموشي وجود دارد؛ چرا كه داروهاي تجويز شده بايد در روز چندين بار مصرف شوند و اين امر عوارض جانبي در پي دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha