عبدالله اسفندياري: قصههاي واقعي دربارهي امام (ره) و انقلاب نوشته شوند
عبدالله اسفندياري گفت: نوشتن داستان با محوريت حضرت امام (ره) خيلي مشكل است؛ اما بايد دهها و صدها قصه واقعي درباره امام (ره) و انقلاب نوشته شود.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نويسندهي كتاب "بر بامهاي متصل" با حضور در غرفهي مؤسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني (ره) در نمايشگاه كتاب دربارهي كتاب خود، گفت: كتاب "بر بامهاي متصل" در حقيقت يك رمان تاريخي است. رمان تاريخي رماني است كه در قالب يك قصه، خواننده را به كوچه پس كوچههاي تاريخ ميبرد و نكات مهم تاريخ را براي او بازگو ميكند.
او افزود: كتاب "بينوايان" از جملهي چنين رمانهايي است كه در خلال مطالعهي آن با انقلاب كبير فرانسه نيز آشنا ميشويد. متأسفانه در كشور ما رمان تاريخي كمي نوشته شده است. برخي آثار در كشورمان به وقايع تاريخي اشاره كرده؛ اما يا از واقعيت خيلي دور است يا بيشتر جنبهي تاريخي و اسطورهيي دارد.
اسفندياري گفت: كشورهايي كه توانستهاند تاريخ خود را به نسلهاي بعد و يا حتا به ديگر مردمان جهان انتقال دهند، بيشتر با استفاده از اين رمانها اين كار را كردهاند. كشورهايي مثل فرانسه، روسيه و انگلستان تاريخ خود را در قالب رمانهاي بزرگي ارائه دادهاند.
اين نويسنده دربارهي روند نوشتن رمان "بر بامهاي متصل" گفت: وقتي تحقيقات اين كار انجام شد، در ابتدا متن به قصد ساخت سريال آماده شد كه حدود هزار صفحه بود. اما بعد تصميم گرفتيم تبديل به رمان شود و اصل وقايع از سال 1300 شروع ميشود و تا رفتن رضا خان تمام ميشود و قله قصه هم ماجراي مسجد گوهرشاد است.
وي با بيان اينكه اين يك قصه است كه از كوچه پس كوچههاي تاريخ گذر ميكند، خاطرنشان كرد: تحقيقات دربارهي حوادث واقعي اين كتاب حدود دو سال طول كشيد. ويرايش نهايي متن هم يك سال طول كشيد و جمعا سه سال تمام وقت ما را گرفت. به همت معاونت هنري مؤسسه، اين اثر به چاپ رسيده است و اميدواريم مورد استقبال عموم قرار گيرد و شاهد نقدهاي خوانندگان هم باشيم. دلم ميخواست قصه جذاب باشد و دست خواننده را بگيرد و به وقايع مسجد گوهرشاد ببرد.
اسفندرياري در ادامه درباره اينكه چرا به سراغ واقعهي مسجد گوهرشاد رفته است، گفت: حوادث مسجد گوهرشاد ريشهي 15 خرداد و بسياري از اتفاقاتي است كه منجر به پيروزي انقلاب اسلامي است.
اين نويسنده دربارهي اينكه چرا بايد براي افزايش اطلاعات تاريخي به سراغ رمان رفت، گفت: قصه جذابتر است. در يك واقعهي تاريخي شخصيتهاي تاريخ خيلي متعددند و خواننده سردرگم ميشود؛ اما در رمان اينطور نيست. همانطور كه گفتم، رمان تاريخي دست شما را ميگيرد و به كوچه پس كوچههاي تاريخ ميبرد؛ يعني قصه كشش بيشتري دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات