عباس باقري: جشنوارهي شعر فجر در استانها بيشتر دقت كند
عباس باقري با بيان اينكه مديران كل استانها هنرشناسان خوبي نيستند، خواست، جشنوارهي شعر فجر در انتخاب شاعران استانها، بويژه استانهاي دوردست، دقت بيشتري داشته باشد.
شاعر برگزيدهي نخستين دورهي جشنواره شعر فجر در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: به زعم من، جشنوارهي شعر فجر ميتواند نقطهي عطفي در بين جشنوارهها باشد. البته با توجه به اينكه جشنوارهي نوپايي است، هنوز نتوانسته جايگاهش را منزلت بخشد.
او در ادامه تأكيد كرد: به نظرم، اگر براي انتخاب شاعران استانها، بويژه استانهاي دوردست، دقت بيشتري شود و نگاهشان از اينكه هست، ارجمندتر باشد، سبب ميشود شاعران استانهايي كه مهجور افتادهاند، جايگاهشان تبيين و ترسيم شود.
او در ادامه افزود: ضرورت دارد با دقت و موشكافي بيشتري، اين شاعران شناسايي شوند و مورد تجليل قرار گيرند، تا به اعتبار و اهميت جشنواره افزوده شود.
باقري همچنين يادآور شد: عليرغم تلاشهاي انجامشده، احساس ميكنم حوزهي انتخاب شاعران استاني به ادارهي كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها محدود شده و نبايد اينطور باشد. شايد مديران كل، مديران اجرايي خوبي باشند؛ اما هنرشناسان خوبي نيستند. مديران كل در استانها متأسفانه بر اساس رفاقتها و دوستيها و نگاههاي سياسي انتخاب ميشوند؛ نه نگاه فرهنگي؛ به همين دليل از هنرمندان و شاعران، شناخت جامع و كاملي ندارند و اين موضوع همواره هنرمندان را رنج ميدهد.
اين شاعر ساكن زابل پيشنهاد كرد: بهتر است دبيران جشنوارهي شعر فجر در سطح استانها از شاعران شناختهشدهي استان باشند و اين نباشد كه يك كارمند از مجموعهي ادارهي كل ارشاد استان به عنوان دبير معرفي شود. ضمن اينكه ضرورت دارد به همهي استانها به يك چشم نگاه شود و چنانچه به شعر جوان توجهي ميشود، اين توجه براي همهي استانها باشد.
او با بيان اين مطلب كه همسو و هماهنگ كردن سياستها و فرهنگ يك جامعه بر اساس سليقههاي خاص، ظلم و جفا به فرهنگيان جامعه است، تصريح كرد: به نظرم اگر بشود شرايطي را رقم زد تا اين نگاه ويژهاي كه به ادبيات كشور ميشود، بر اساس سليقهي سياسي نباشد و با رويكردي فرهنگي باشد، خوب است و سبب ميشود بسياري از جوانها كه به دليل اين نوع رويكردهاي سياسي دفع شدهاند، دوباره با منويات فرهنگ و ادبيات اين كشور آشتي كنند.
باقري در نقد داوريهاي جشنوارهي شعر فجر نيز متذكر شد: در استان ما كساني انتخاب شدهاند كه وزن و قافيه را نميشناسند؛ اما به عنوان شاعر استاني مطرح شدهاند و اين ظلم به ادبيات است. از سويي، بهترين چهرهها در خانههايشان هستند و چرا بايد در خانه باشند؛ به جرم اينكه شاعرند و ميخواهند شاعر باقي بمانند؟
او در عين حال اظهار كرد: نقطهي عطف اين جشنواره، حضور شاعراني چون: احمدرضا احمدي، م. مؤيد و ديگر بزرگواران بود كه اين نشان از سعهي صدر برگزاركنندگان دارد و جاهايي كه احساس ميشود، خلأيي وجود دارد، به نوع نگاهي كه در برگزاري جشنواره هست، برميگردد. بهتر است بگذاريم جامعه هم قضاوت كند و همگان سهم داشته باشند. به زعم من، كشور ما براي همهي سلايق و عقايد ظرفيت دارد.
او در پايان با سپاس از دستاندركاران برگزاري جشنوارهي شعر فجر، تأكيد كرد: اين حركت باعث انگيزه ميشود؛ اما شهرهاي دورافتاده را دريابيد؛ شهرهايي كه بر آنها نگاههاي دگرگونهاي حاكماند و از قومگرايي و قبيلهگرايي رنج ميبرند و اين ادبيات و فرهنگ است كه ميتواند آنها را منزه كند. سعي شود در انتخاب مديران، نگاه سياسي لحاظ نشود، كه اين درد و مشكل ماست. چنانچه اين مشكلات حل نشوند، فرهنگ در استانها اصلاح نميشود؛ كما اينكه روز به روز وضعيت فرهنگي در استانهاي دورافتاده بدتر ميشود. اين را انصاف ميگويد؛ نه فردي كه به رشتهي ادبي - فرهنگي علاقهمند است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات